Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εξτρέμ... κατεργάρης από Γιουνάιτεντ για Ολυμπιακό - "Νέος" Βαλβέρδε και κόντρα με Τσιμίκα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-07-27 10:00:00

Εξτρέμ... κατεργάρης από Γιουνάιτεντ για Ολυμπιακό - "Νέος" Βαλβέρδε και κόντρα με Τσιμίκα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Εξτρέμ... κατεργάρης από Γιουνάιτεντ για Ολυμπιακό - "Νέος" Βαλβέρδε και κόντρα με Τσιμίκα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το next big thing του ουρουγουανικού ποδοσφαίρου και η βοήθεια του Καβάνι. Του αρέσει να συγκλίνει. Έχει τρεξίματα, είναι και τεχνίτης. Τον αποκαλούν "συναρπαστικό" στο Νησί.

Σύμφωνα με φημολογία που έχει αναπτυχθεί, ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους προορισμούς του Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος φέρεται να «ψάχνεται», εκτός από Ελλάδα, σε Ιταλία και Πορτογαλία. Η περίπτωσή του του μπορεί να μην σας λέει τίποτα.

Τον Οκτώβριο του 2020, όμως άρχισε να χύνεται πολύ μελάνι γύρω από το όνομά του. Στα 18 του, ο Φακούντο Πελίστρι άφησε την πατρίδα του, την Ουρουγουάη και την Πενιαρόλ, ώστε να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αρχικά στα τμήματα υποδομής και στη συνέχεια να διεκδικούσε κάποιο χρόνο στην πρώτη ομάδα, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Μαζί με Καβάνι

Ήταν μία εποχή όμως πολύ περίεργη για το συγκρότημα που κοούτσαρε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο νεαρός Ουγουανός ήταν τελευταία καλοκαιρινή μεταγραφή που ανακοινώθηκε, μία μέρα μετά το βαρύ 6-1 από την Τότεναμ στο «Ολντ Τράφορντ», που ήταν μία ντροπιαστηκέ ήττα, η οποία οδήγησε τους... ερυθρομαυρόλευκους σε μπαράζ προσθηκών. Η Γιουνάιτεντ έσκασε 20 εκατ.Ευρώ στην Πόρτο για τον Τέλες από την Πόρτο, έκλεισε Αμάντ Ντιαλό από την Αταλάντα (πήγε στην Αγγλία από τον Ιανουάριο του 2021) έναντι 21+20 εκατ.Ευρώ. Δεδομένα όμως η βόμβα εκείνης της περιόδου ήταν αναμφισβήτατα ο Καβάνι που πλέον είναι ελεύθερος, ακούστηκε αυτό το καλοκαίρι για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό, αλλά την τελευταία εβδομάδα όλα δείχνουν πως θα καταλήξει στη Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν, ότι υπάρχει προφορική συμφωνία για διετές συμβόλαιο.

Τον αποκαλούν συναρπαστικό και "κατεργάρη" στη Γιουνάιτεντ

Οπότε η προσαρμογή του Πελίστρι, το ντιλ του οποίου έφτασε τα 8,5 εκατ.Ευρώ, φάνταζε εύκολη υπόθεση λόγω της παρουσίας στους «Κόκκινους Διάβολους» ενός ποδοσφαιριστή που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο της Ουρουγουάης. Έπαιξε 2 ματς πρωταθλήματος με την Κ-23 της Γιουνάιτεντ, σκόραρε 2 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ. Τον Δεκέμβριο του 2020 ταλαιπωρήθηκε με κορωνοϊό και τον Γενάρη του 2021 δόθηκε δανεικός στη Ντεπορτίβο Αλαβές με την οποία συμπλήρωσε 12 ματς στη La Liga. Την τελευταία σεζόν παρέμεινε στην Ισπανία και την ίδια ομάδα, με τη φανέλα της οποίας μέτρησε 22 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μπαίνοντας συνήθως ως αλλαγή. Το πολύ έξι παιχνίδια ξεκίνησε βασικός, ενώ στα παιχνίδια που πήρε, δεν έβγαλε ποτέ ολόκληρο 90λεπτο.

Ο Πελίστρι είναι μία περίπτωση εξτρέμ που καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα. Πριν περάσει τον Ατλαντικό, τα δείγματα που είχαμε από αυτόν ήταν, ότι κάνει αρκετές κινήσεις και ως εσωτερικός μέσος. Συγκλίνει στον άξονα, ώστε να έρθει κατά μέτωπο με την αντίπαλη εστία και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουνάιτεντ τον αποκαλούν «συναρπαστικό εξτρέμ» που έχει απίστευτο αριθμό δυνατοτήτων (σακούλες δυνατοτήτων αναφέρουν μεταφορικά) και του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό του "κατεργάρη" στον αγωνιστικό χώρο. Ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε στην Εθνική Ουρουγουάης πρόσφατα και μάλιστα εντός του 2022. Μετράει 6 παιχνίδια, 3 φιλικά απέναντι σε Μεξικό (πέτυχε και γκολ), ΗΠΑ και Παναμά και 3 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με Παραγουάη, Βενεζουέλα, Περού.

Το Next big thing της Ουρουγουάης και η 4άρα στη Λίβερπουλ

Στην πατρίδα του τον πιστεύουν πάρα πολύ. Τον θεωρούν, ως το next big thing μετά τον Φακούντο Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένας σύγχρονος ποδοσφαιριστής, με τρεξίματα και καλή τεχνική κατάρτιση, ο οποίος ακούστηκε, ότι μπορούσε να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα της Ισπανίας.

Στα 20 του ο Φακούντο Πελίστρι φέρεται να έχει ως επόμενο προορισμό στην καριέρα του τον Ολυμπιακό, αλλά το γεγονός, ότι την... ψάχνει σε πρωταθλήματα λίγο περισσότερο αναπτυγμένα σε σχέση με το ελληνικό αυτό, μας οδηγεί στην υπόθεση, ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες γύρω από την περίπτωσή του για πιθανή μετακίνηση στους πρωταθλητές Ελλάδας.  Εξάλλου αυτή είναι μία κρίσιμη περίοδος, κατά την οποία ο Ουρουγουανός προσπαθεί να εξαργυρώσει την εικόνα που παρουσίασε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη νίκη με 4-0 επί της Λίβερπουλ, στις 12 Ιουλίου. Ήταν ένα φιλικό... επίδειξης εκ μέρους των «Κόκκινων Διάβολων», με τον Τεν Χαγκ να χρησιμοποιεί 3 διαφορετικές 11άδες και 54 παίκτες.

Ανάμεσά τους ήταν και ο Πελίστρι, ο οποίος μπήκε στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους και διαμόρφωσε το σκορ από πλευράς Γιουνάιτεντ ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Ντιαλό. Μάλιστα ήδη υπάρχουν αναφορές υπάρχουν επικοινωνιακά κανάλια που ασχολούνται με την ομάδα του Μάντσεστερ, τα οποία αναρωτιούνται, αν ο Πελίστρι θα μπορούσε να ταιριάξει στα πλάνα του Τεν Χαγκ. 

Σε άρθρο της ιστοσελίδας «Sport Bible» με τίτλο «Τρεις παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχουν μεγάλη ευκαιρία να εντυπωσιάσουν τον Τεν Χαγκ στην Αυστρία» ο Πελίστρι αποθεώνεται μαζί με τους Ζιντάν Ικμπάλ και Έρικ Μπέιλι. Μάλιστα η προσωπική του «κόντρα» με τον δικό μας, Κώστα Τσιμίκα, της Λίβερπουλ αποτελεί κεντρική φωτογραφία του θέματος. Εκτός από το γκολ που σημείωσε στο κείμενο στέκονται καλή εμφάνιση που έκανε στα δεξιά. Ήταν σίγουρος, έδειξε επίσης ότι βρίσκει χώρος και έχει εντυπωσιακή ταχύτητα σκέψης. Το ιντερνετικό περιοδικό θεωρεί, ότι τα παιχνίδια στην Αυστραλία παρείχαν στον 20χρονο μια ευκαιρία να εντυπωσιάσει τον προπονητή της Γιουνάιντεντ και να δείξει, γιατί αξίζει να είναι στην πρώτη ομάδα την επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags