Facebook Pixel Τραγωδία Σπάτα: Πρόεδρος παγκόσμιας ιστορικά ομάδας ο πατέρας του άτυχου Βρετανού
| 2022-07-27 16:28:00

Τραγωδία Σπάτα: Πρόεδρος παγκόσμιας ιστορικά ομάδας ο πατέρας του άτυχου Βρετανού

Sportdog Team
Τραγωδία Σπάτα: Πρόεδρος παγκόσμιας ιστορικά ομάδας ο πατέρας του άτυχου Βρετανού

Η ομάδα του κέρδισε Κύπελλο φέτος απέναντι σε σύλλογο με ιδιοκτήτες από το Hollywood. Η απίστευτη αποβολή στη National League.

Συγκλονισμένοι παρακολουθεί η διεθνής γνώμη την υπόθεση του Τζακ Φέντον, του νεαρού βρετανού τουρίστα που βρήκε τραγικό θάνατο, επιστρέφοντας με ελικότερο από τις διακοπές του στη Μύκονο. Ο 22χρονος πέθανε ακαριαία όταν βρέθηκε πίσω από το ελικόπτερο τύπου «Bell 407» ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμη ενεργοποιημένος. Τραγική ειρωνεία;

Λίγες ημέρες πριν είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του παρέα με τους φίλους του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο φοιτητής του Oxford Brooks βρέθηκε στο σημείο ώστε να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις του πληρώματος, και κατά λάθος έπεσε πάνω σε μια λεπίδα που στροβιλιζόταν, κάτι που διαψεύδεται από την παρέα του άτυχου νέου, η οποία ισχυρίζεται, ότι ουδέποτε έλαβαν οδηγίες και δεν επιβεβαιώνουν πως ο Τζακ πήγαινε να βγάλει selfie.

Ο Τζακ ήταν γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας. Μάλιστα ο πατέρας του, Robin Stanton-Gleaves είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας Bromley FC της National League, της πέμπτης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας άνοιξαν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ ήταν στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω», ήταν τα λόγια του γονιού του άτυχου Βρετανού που βρήκε τραγικό θάνατο.

Από τις παλαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο

Η Bromley Fc αγωνίζεται στη National League στην Αγγλία! Η ομάδα του Λονδίνου υπερηφανευόταν, ότι αποτελεί ένα από τα παλαιότερα κλαμπ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ιδρύθηκε το 1892. Το 2010 είχε γιορτάσει τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την ίδρυσή της σε ένα τουρνουά τριών ομάδων με τις δύο ακόμα παλαιότερες ομάδες της Αγγλίας, την Sheffield F.C. και την Hallam F.C.. Έχει το ψευδώνυμο «The Wands» (Οι ράβδοι), τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο και έχει έδρα το «Hayes Lane» με χωρητικότητα 5.000 θεατών.

Η σεζόν που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερη! Η εικόνα της τον Φεβρουάριο στη National League δεν ήταν και η καλύτερη. Τουλάχιστον ολοκλήρωσε με νίκη τη σεζόν επικρατώντας με 4-2 στην έδρα της Μπαρνέτ. Κατέκτησε τη 10η θέση και έμεινε εκτός πλέι οφ. Έτσι έδειξε πως παραμένει ορεξάτη στο επιθετικό κομμάτι έχοντας 4 διαφορετικούς σκόρερ, ωστόσο δεν έλειψαν ξανά τα προβλήματα στην άμυνα. Η εστία της είχε παραβιαστεί για εφτά σερί ματς και σε τέσσερις περιπτώσεις πάνω από δύο φορές.

Στον τελικό του FA trophy όμως έπαιξε τα ρέστα της. Ο Άντι Γούντμαν είχε επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι αρκετό καιρό. Η ομάδα του έπαιξε χωρίς άγχος και πίεση συγκριτικά με τη Wrexam των Χολιγουντιανών Ryan Reynolds και Rob McElhenney, οι οποίοι εκτός από την πίεση που είχε ως φαβορί είχε στο μυαλό της και τα πλέι οφ ανόδου.

Η Bromley Fc επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μίχαελ Τσικ. Έτσι το αουτσάιντερ κατέκτησε το τρόπαιο και έκλεισε με δυναμικό τρόπο τη χρονιά. Πλέον η ομάδα ετοιμάζεται για αυτή τη σεζόν με πολύ δυνατά φιλικά. Στις 26 Ιουλίου η ομάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 σε φιλικό με την Κ21 της Άρσεναλ, ενώ το Σάββατο αντιμετωπίζει την Κ21 της Τσέλσι.

Η πιο cult ιστορία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η National League, στην οποία αγωνίζεται η Bromley FC είναι μία κατηγορία που παράγει συνεχώς cult ιστορίες. Μία από αυτές συνέβησαν στην έδρα της ομάδας του Λονδίνου. Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Bromley συμμετείχε σε ένα ασυνήθιστο γεγονός, όπως διαβάζουμε στο «thepubtales.com». Στο ματς της National League εναντίον της Yeovil και Bromley, ο διαιτητής έδειξε 8 κόκκινες κάρτες. Αλλά ενώ κάποιος ακούγοντας αυτό θα περίμενε να έχει γίνει κάποιο επεισόδιο μεταξύ παιχτών, θα απογοητευτεί. Ο διαιτητής πολύ απλά απέβαλε όλα τα ball boys.

Για την ακρίβεια ένα ball boy άργησε να δώσει την μπάλα εσκεμμένα σε έναν παίχτη της Bromley και ο διαιτητής αρχικά του έδωσε προειδοποίηση. Το ίδιο ball boy μετά έκανε το ίδιο πράγμα και τότε πήρε την απόφαση ο διαιτητής να αποβάλει όχι μόνο αυτό αλλά όλα τα ball boys. Και αν αναρωτιέστε ποιος εκτελούσε χρέη ball boy μετά, καλά καταλάβατε, ο ίδιος ο διαιτητής κυνηγούσε την μπάλα όταν αυτή έβγαινε έξω.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags