Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έντονη κινητικότητα για αποχωρήσεις στον ΠΑΟΚ - Αυτός είναι στον στόχο ομάδων - Τι γίνεται με Κούρτιτς
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-01 00:33:00

Έντονη κινητικότητα για αποχωρήσεις στον ΠΑΟΚ - "Πολιορκία" για τον... - Τι γίνεται με Κούρτιτς

Sportdog Team
Έντονη κινητικότητα για αποχωρήσεις στον ΠΑΟΚ - "Πολιορκία" για τον... - Τι γίνεται με Κούρτιτς

Μετά τον αποκλεισμό από την Λέφσκι, ένα από τα θέματα που άνοιξαν για τον ΠΑΟΚ είναι το μέλλον της σχέσης με τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Γιασμίν Κούρτιτς που έχουν καταφέρει να δημιουργούν συνεχώς προβληματισμό για την παρουσία τους στην ομάδα (για διαφορετικούς ο καθένας λόγους) και δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να αποτελέσουν βασικά στηρίγματα στην δημιουργία της νέας ομάδας που προσπαθεί να χτίσει ο Δικέφαλος.

ΠΑΟΚ: Μετά τον αποκλεισμό από την Λέφσκι, ένα από τα θέματα που άνοιξαν για τον ΠΑΟΚ είναι το μέλλον της σχέσης με τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Γιασμίν Κούρτιτς που έχουν καταφέρει να δημιουργούν συνεχώς προβληματισμό για την παρουσία τους στην ομάδα (για διαφορετικούς ο καθένας λόγους) και δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να αποτελέσουν βασικά στηρίγματα στην δημιουργία της νέας ομάδας που προσπαθεί να χτίσει ο Δικέφαλος.

Στην Τούμπα δεν είναι καθόλου αρνητικοί στο ενδεχόμενο πώλησης του Βραζιλιάνου και αποχώρησης του Σλοβένου, κάτι που θα δημιουργούσε και χώρο στο μπάτζετ για να έρθουν άλλοι δύο παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά, πρώτης γραμμής, ωστόσο το ερώτημα είναι πόσο εφικτό είναι να συμβεί αυτό άμεσα.

Η «Μ» έκανε το ρεπορτάζ και καταγράφει όλα τα δεδομένα και για τις δυο περιπτώσεις.

Η Αλ Σαμπάμπ που προτίμησε Κριχόβιακ και η έρευνα που γίνεται εντατικά

Όπως είναι γνωστό, το συμβόλαιο του Ντόουγκλας με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και παρότι μέχρι πριν μία-δύο εβδομάδες υπήρχε η σκέψη για ανανέωση με ετήσιες απολαβές πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, πλέον ο Δικέφαλος θέλει την πώληση. 

Για τον 25χρονο μέσο, ήταν γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι, το ενδιαφέρον της Αλ Σαμπάμπ (μάλιστα στην Τούμπα είχε φτάσει και πρόταση 4 εκατομμυρίων ευρώ που είχε απορριφθεί), το οποίο αναθερμάνθηκε και φέτος, χωρίς όμως να είχε προκύψει επίσημη κρούση. Ωστόσο, πλέον η αραβική ομάδα δεν έχει στο στόχαστρό της τον Ντόουγκλας, γιατί έχει κλείσει τον Κριχόβιακ που πέρυσι έπαιξε στην ΑΕΚ δανεικός. Κατά συνέπεια, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική να έρθει άμεσα πρόταση στα γραφεία για τον Βραζιλιάνο που ο ΠΑΟΚ είχε δώσει λίγο πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. 

Πάντως, εδώ και δύο μέρες υπάρχει κινητικότητα και από πλευράς Μπότο για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να βρεθεί μία αξιόλογη πρόταση για τον Ντόουγκλας και να πουληθεί. Ο Βραζιλιάνος με 27 κίτρινες και δύο κόκκινες σε 90 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, παρά τα 7 γκολ και τις ισάριθμες ασίστ, έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι η ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω του και φυσικά δεν μπορεί να του δώσει τον ρόλο του ηγέτη που διατυμπάνιζε στην αρχή της περιόδου.

Η Πάρμα που κάνει δύσκολη την ζωή του Κούρτιτς και του ΠΑΟΚ

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Γιασμίν Κούρτιτς, προς το παρόν, η στάση της Πάρμα δεν επιτρέπει εξελίξεις. Όπως έχουμε γράψει, η ιταλική ομάδα από την οποία, τυπικά, φαίνεται ο ΠΑΟΚ να έχει δανειστεί τον Σλοβένο, έχει το 20% των δικαιωμάτων του και κατά συνέπεια το δικαίωμα να αρνείται την μεταγραφή του σε ανταγωνίστρια ομάδα της γειτονικής χώρας. 

Κάπως έτσι, τόσο η πρόταση της Πίζα, όσο και το ενδιαφέρον της Σαμπντόρια, της Κρεμονέζε και ενδεχομένως και άλλης ομάδας, μπλοκάρεται από την στάση της Πάρμα και δεν επιτρέπει να υπάρξει εξέλιξη. Ενδιαφέρον από ομάδα άλλης χώρας, μέχρι χθες δεν είχε προκύψει, οπότε και ο Κούρτιτς και ο ΠΑΟΚ που δεν έχει πρόβλημα (μάλλον το αντίθετο) να αποτινάξει από το μπάτζετ του ένα συμβόλαιο 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση. 

Ο Κούρτιτς είχε την εντυπωσιακή επίδοση των 18 γκολ (κυρίως λόγω πέναλτι και φάουλ) και τριών ασίστ σε 51 ματς πέρυσι, όμως, μετά το ματς με την Γάνδη είχε καθοδική πορεία και δεν βοήθησε την ομάδα, ενώ με την συμπεριφορά του δημιούργησε και αναίτια αναστάτωση, ωθώντας τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τον τρόπο για ένα ήπιο διαζύγιο.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags