Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κάρλος Κορμπεράν: Ατάκες για Κορμπεράν - "Έτσι του αρέσει να παίζει - Αν πάρει χρόνο θα κάνει θαυμάσια πράγματα"
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-01 10:14:00

Ατάκες για Κορμπεράν - "Έτσι του αρέσει να παίζει - Αν πάρει χρόνο θα κάνει θαυμάσια πράγματα"

Sportdog Team
Ατάκες για Κορμπεράν - "Έτσι του αρέσει να παίζει - Αν πάρει χρόνο θα κάνει θαυμάσια πράγματα"

Ο 39χρονος Ισπανός προπονητής βρίσκεται προ των πυλών από τον Ολυμπιακό και γνωστός δημοσιογράφος "σκιαγραφεί" το προφίλ του πρώην συνεργάτη του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Για τον Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κωνσταντίνος Λιανός.

Ο συνάδελφος από την Αγγλία και τη «Sun» όπου έχει παρακολουθήσει τον μέχρι πρότινος τεχνικό της Χάντερσφιλντ, ανέφερε πως είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους Πειραιώτες και εφόσον πάρει τον χρόνο που του αναλογεί, μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα.

«Πήρε πολλά από τον Μαρσέλο Μπιέλσα, αλλά όχι και την πολύ μεγάλη αυστηρότητα και την βαριά προπόνηση που κάνει ο Αργεντινός και έφερε πολλούς τραυματισμούς στη Λιντς», είπε αρχικά.

«Προτιμάει ως διατάξεις το 4-3-3 και το 3-4-3, τα οποία χρησιμοποιούσε αρκετά και ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Ο Κορμπεράν στην πρώτη του σεζόν έβγαλε 20η την Χάντερσφιλντ, αλλά την περσινή σεζόν είχε μια ομάδα χωρίς τρομερούς παίκτες, χωρίς ονόματα και ουσιαστικά ποδοσφαιριστής χαμηλής αξίας τους οποίους κατάφερε να τους κάνει ομάδα Premier League. Λίγο έλειψε να την ανεβάσει κατηγορία, αλλά ηττήθηκε στον τελικό από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Έφτιαξε μια ομάδα, ακριβώς όπως την ήθελε αυτός», συνέχισε για τον Κορμπεράν.

«Του αρέσει να γεμίζει το κέντρο και οι εξτρέμ του να ανοίγουν χώρους για άλλους ποδοσφαιριστές. Του αρέσει η κατοχή της μπάλας, παίζει επιθετικά. Πέρυσι η Χάντερσφιλντ ήταν φοβερή ομάδα στην κόντρα-επίθεση επίσης, ήταν μια ομάδα που είχε ισορροπία. Θέλει τους δικούς του παίκτες, να φτιάξει τη δική του ομάδα. Βλέπει τον Ολυμπιακό ως μια μεγάλη ευκαιρία όπως είχε κάνει αντίστοιχα και ο Μαρτίνς στην πρώτη του χρονιά. Είναι ένας προπονητής με αξία και ταλέντο. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε σχέση με την Χάντερσφιλντ, δεν του είχε πει κανείς δηλαδή πως αν δεν ανέβεις θα απολυθείς.

Η τελευταία χρόνια του Μαρτίνς μου θύμισε τον Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ. Είχε κλείσει ο κύκλος του. Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή για τον Ολυμπιακό, αν πάρει τον κατάλληλο χρόνο και την υπομονή. Δεν είναι δική του ομάδα ο Ολυμπιακός, είναι ομάδα που έφτιαξε άλλος και πρέπει να υπάρξει υπομονή, χρόνος και στήριξη. Στο απώτερο μέλλον μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό και να κάνει θαυμάσια πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags