Facebook Pixel Sportdog.gr | Κορίνθιαν: Μια «αρχαία» ερασιτεχνική υπερδύναμη
| 2022-08-08 02:31:00

Κορίνθιαν: Μια «αρχαία» ερασιτεχνική υπερδύναμη

Sportdog Team
Κορίνθιαν: Μια «αρχαία» ερασιτεχνική υπερδύναμη

Στα «γεννοφάσκια» του αγγλικού ποδοσφαίρου η ερασιτεχνική Κορίνθιαν επέλεξε να μην κατέβει σε πρωτάθλημα, αλλά να κάνει… περιοδείες φιλικών, επηρεάζοντας καθολικά το άθλημα σε Αγγλία, Ευρώπη και Αμερική!

28 Σεπτεμβρίου, 1882. Ο τότε γραμματέας της FA, Νίκολας Λέιν Τζάκσον, παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει τον δικό του σύλλογο, υπό το όνομα Κορίνθιαν, στα «βρεφικά» βήματα του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Εκείνη την εποχή, η Σκωτία θεωρείτο η υπερδύναμη του αθλήματος. Κέρδιζε συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι στην μεγάλη της αντίπαλο και αυτό οφειλόταν στην χημεία που είχαν αναπτύξει οι παίκτες μεταξύ τους. Οι περισσότεροι διεθνείς αγωνίζονταν σε μια μόνο ομάδα, κάτι που αυτόματα έδινε μεγαλύτερη χημεία και αβαντάζ.

Πάνω σε αυτή την συνταγή θέλησε να στηριχθεί ο Τζάκσον, μαζεύοντας μια «μικτή» ομάδα με τους καλύτερους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Αγγλίας. Η Κορίνθιαν, θα αγωνιζόταν αυστηρά κάθε Τετάρτη, αποφεύγοντας τους Σαββατιάκους αγώνες, λόγω τυχόν υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών, που την απάρτιζαν.

Το κυριότερο όλων; Ο σύλλογος δεν θα «κατέβαινε» σε κανένα πρωτάθλημα. Θα έδινε μόνο φιλικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία θα αναδεικνυόταν το «ευ αγωνίζεσθαι». Το πνεύμα του συλλόγου, ήταν το εξής: «Αγωνιζόμαστε για το άθλημα που αγαπάμε. Το Κορινθιακό πνεύμα απαιτεί στον ύψιστο βαθμό αθλητική αλληλεγγύη;». Έτσι αναγράφουν τα ιστορικά στοιχεία, αλλά και διάφορα κείμενα που έχουν εκδοθεί για τον σύλλογο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags