Facebook Pixel Οι ενδεκαδάτοι, οι μεταγραφές και οι εκπλήξεις - Σούπερ ανάλυση για το πλάνο Αλμέιδα στην ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-17 00:40:00

Οι ενδεκαδάτοι, οι μεταγραφές και οι εκπλήξεις - Σούπερ ανάλυση για το πλάνο Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Sportdog Team
Οι ενδεκαδάτοι, οι μεταγραφές και οι εκπλήξεις - Σούπερ ανάλυση για το πλάνο Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Αυτή θα είναι η Ένωση της νέας σεζόν, όπως την χτίζει ο Αργεντινός προπονητής.

ΑΕΚ: Σε 25 ποδοσφαιριστές θα στηριχθεί ο Mατίας Αλμέιδα στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League.

Ενώ η ΑΕΚ αναμένεται να συμπεριλάβει κι άλλες προσθήκες στο ρόστερ της έως το τέλος μεταγραφικής περιόδου (15/9 για την Ελλάδα), ο Αργεντινός προπονητής θα δουλέψει τουλάχιστον για τις πρώτες δύο αγωνιστικές με τους παίκτες που έχει σήμερα στη διάθεσή του. Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν υπάρξει άμεσα κάποια μεταγραφική κίνηση, δύσκολα θα είναι και «ετοιμοπόλεμη» μέχρι το τέλος Αυγούστου. 

Έτσι, το πλάνο Αλμέιδα για τους αγώνες με τη Λαμία στη Φθιώτιδα (20/8) και τον Βόλο στην Αθήνα (28/8) περιλαμβάνει τις εξής εναλλακτικές:

Τερματοφύλακες: Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ξεκινά ως το νο1, αλλά ο Γιώργος Αθανασιάδης περιμένει την ευκαιρία του και σίγουρα θα την πάρει έως το τέλος της περιόδου. Τρίτος θα είναι ο νεαρός Χατζηεμμανουήλ.

Σέντερ μπακ: Θέση με νευραλγική σημασία, από τη στιγμή που ο Αλμέιδα εμπιστεύεται σύστημα με τρεις στην άμυνα. Ο Βίντα θα είναι ο ηγέτης της τριάδας, συνεπικουρούμενος από τους Τζαβελλα, Χατζισαφί, ενώ από τον πάγκο έρχεται ο Μήτογλου. Είναι βέβαιο ότι θα αποκτηθεί ακόμα ένας στόπερ για να κλείσει η πεντάδα. Προς το παρόν ως πέμπτος λογίζεται ο Ζίγκα Λάτσι.

Κεντρικοί χαφ: Εδώ και τρία χρόνια η ΑΕΚ έχει πάντα πολλές επιλογές στον άξονα. Στο ξεκίνημα της σεζόν οι επιλογές προκύπτουν ανάμεσα στους Πινέδα, Μάνταλο, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς. Σε πρώτη φάση, στο rotation εντάσσονται και οι Φράνσον, Μουστακόπουλος αλλά είναι πολύ δύσκολο να «χωρέσουν» στην ενδεκάδα, ενώ θέση θα διεκδικήσει και ο Κώστας Γαλανόπουλος όταν ανακτήσει τη φόρμα του, μετά από πολύμηνη απουσία.

Πλάγιοι: Στο 3-5-2 οι επιλογές περιλαμβάνουν και μπακ και winger. Απ΄όσα έχουμε δει στα φιλικά, για βασικοί υπολογίζονται οι Τσούμπερ, Άμραμπατ ενώ ρόλο θα έχει και ο Μοχαμαντί, Ρότα, Μισελέν. Οι Γιούσης, Αλμπάνης έρχονται από τον πάγκο και ανάλογα με τις αλλαγές στον σχηματισμό, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία χρησιμοποιείται κυρίως ως δεύτερος επιθετικός, αλλά εξυπακούεται ότι ανταποκρίνεται άψογα και στις πτέρυγες εφόσον χρειαστεί.

Έτσι, μοναδικός φορ αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ είναι ο αρχηγός της, Σέρχιο Αραούχο αφού και στη θέση αυτή αναμένεται μεταγραφική ενίσχυση. Ελλείψει άλλου, δεν αποκλείεται στην αποστολή να βρει θέση ο νεαρός Μιχάλης Κοσίδης. 

Οι 25 στο rotation του Αλμέιδα:
Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Χατζηεμμανουήλ, Ρότα, Μισελέν, Μοχαμαντί, Βίντα, Τζαβελλας, Χατζισαφί, Μήτογλου, Λάτσι, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Γιούσης, Αλμπάνης, Πινέδα, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Φράνσον, Μουστακόπουλος, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, Κοσίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαίωση για μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ - Μίλησε με τον μάνατζέρ του - Αυτή είναι η πρόταση

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags