Facebook Pixel Το γκολ του Τσιμπούρ που "ξέρανε" τους Σκωτσέζους
| 2022-08-19 09:14:00

Το γκολ του Τσιμπούρ που "ξέρανε" τους Σκωτσέζους (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Το γκολ του Τσιμπούρ που "ξέρανε" τους Σκωτσέζους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ είχε με το μέρος της την παράδοση με Σκωτσέζικες ομάδες, αφού μετρούσε ήδη τρεις προκρίσεις εναντίον της Ρέϊντζερς, της Χιμπέρνιαν και της Χάρτς.

19-8-2010. H ΑΕΚ αντιμετώπιζε την Νταντί Γιουνάϊτεντ, στο γήπεδο “Tannadice Park” για τον προκριματικό γύρο play–off του Europa league.

Η Νταντί είχε τερματίσει στην τρίτη θέση του Σκωτσέζικου πρωταθλήματος, την προηγούμενη χρονιά, ενώ στο Europa έπαιζε ως κυπελλούχος, αφού είχε κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό με την Ρός Κάουντι.

Η ένωση έχοντας με το μέρος της την παράδοση με Σκωτσέζικες ομάδες, αφού μετρούσε ήδη τρεις προκρίσεις εναντίον της Ρέϊντζερς, της Χιμπέρνιαν και της Χάρτς. Ο δικέφαλος έδειχνε καλό πρόσωπο στα φιλικά, εκτός αυτό της Καλλιθέας (στο οποίο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξυλοκοπήθηκε από οπαδούς της ΑΕΚ), μάλιστα η ομάδα λίγες μέρες πριν κατέκτησε το τουρνουά στην Αυστραλία, κερδίζοντας τη Σίδνεϊ 5-3, την Μπλάκμπερν 2-1 και τη Ρέϊντζερς 1-0 δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στο κιτρινόμαυρο κοινό.

Η Νταντί είχε μια φλύαρη υπεροχή στον αγώνα, κυρίως όμως με μακρινές σέντρες προσπαθούσε να απειλήσει την άμυνα του δικεφάλου χωρίς αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη ευκαιρία της έγινε στο 83΄οταν από λάθος του Μπέρνς ο Ντέϊλι σε τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αντίθετα με τους Σκωτσέζους η ένωση ήταν αυτή που απείλησε περισσότερο και έχασε μεγαλύτερες ευκαιρίες. Το γκολ που έδωσε τη νίκη πέτυχε ο Ραφίκ Τζιμπούρ, μετά από κάθετη πάσα του Σκόκο, στο 11ο λεπτό. Στο 82ο λεπτό έκανε το ντεμπούτο του με τη κιτρινόμαυρη φανέλα το μεγάλο απόκτημα της ΑΕΚ εκείνο το καλοκαίρι, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος σκόραρε στον επαναληπτικό. Ο Σενεγαλέζος «έφυγε» στα 42 του τον Νοέμβριο του 2020.

Λίγες μέρες πριν τον αγώνα στη Σκωτία ο Μαϊστόροβιτς αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, να αποψιλώνεται η ομάδα πριν από κρίσιμα παιχνίδια. Ο Σουηδός αμυντικός είχε ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο και έμεινε ελεύθερος για να συνεχίσει στη Σέλτικ, χωρίς η ΠΑΕ να ωφεληθεί, μάλιστα συζητήθηκε ότι πλήρωσε και από πάνω μέρος του υπολοίπου του για να αποδεσμεύσει τον αμυντικό.

Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν Σάχα, Γιάχιτς, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (Μπερνς 71′), Σκόκο (Έντερ 89′), Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ (Ντιόπ 82′).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags