Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο στόχος του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β’ - Ατάκες για πρώτη ομάδα και ιστορία του Δικεφάλου (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-21 17:04:00

Αυτός είναι ο στόχος του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β’ - Ατάκες για πρώτη ομάδα και ιστορία του Δικεφάλου (vid)

Sportdog Team
Αυτός είναι ο στόχος του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β’ - Ατάκες για πρώτη ομάδα και ιστορία του Δικεφάλου (vid)

Ο ΠΑΟΚ Β’ προετοιμάστηκε για ένα δεκαήμερο στον Βώλακα Δράμας ενόψει της νέας σεζόν, δίνοντας και δύο φιλικά παιχνίδια. Αρχικά οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν κόντρα στην τοπική Δόξα Βώλακα (6-0) και στη συνέχεια με τον Πανδραμαϊκό (3-0).

 

ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ Β’ προετοιμάστηκε για ένα δεκαήμερο στον Βώλακα Δράμας ενόψει της νέας σεζόν, δίνοντας και δύο φιλικά παιχνίδια. Αρχικά οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν κόντρα στην τοπική Δόξα Βώλακα (6-0) και στη συνέχεια με τον Πανδραμαϊκό (3-0).

Το Metrosport.gr βρέθηκε στη Νικοτσάρα Δράμας όπου έγινε το δεύτερο φιλικό με τον Πανδραμαϊκό και στο τέλος του αγώνα μίλησε με τον τεχνικό της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία. Σε ρόλο μεταφραστή ήταν ο γιος του, Μπέντζαμιν, ο οποίος εντάχθηκε φέτος το καλοκαίρι στο προπονητικό σταφ της δεύτερης ομάδας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε μια γενική αναφορά στην εξέλιξη της προετοιμασίας, τόνισε τη σημασία του να γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές την ιστορία του ΠΑΟΚ και σχολίασε την ενσωμάτωση των Κουλιεράκη-Παναγιώτου και Τσαούση στην πρώτη ομάδα. Στη συνέχεια αποκάλυψε πως η ομάδα προσπαθεί να δουλέψει πάνω στον τρόπο που αγωνίζεται η πρώτη ομάδα αλλά και σε άλλα συστήματα για να είναι έτοιμοι οι παίκτες με κάθε προπονητή. Τέλος, αναφέρθηκε στην έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 που δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει αλλά και στον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να προετοιμάσει παίκτες για την πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε στον Βώλακα Δράμας. «Η προετοιμασία είναι κάθε μέρα, έχουμε νέους παίκτες, χρειάζονται δουλειά. Η δουλειά στην ακαδημία δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, είναι μια διαδικασία μακροπρόθεσμη, είμαι χαρούμενος που όλοι δούλεψαν καλά. Εχουμε κάποιοι παίκτες γεννηθέντες του 2005 και είναι ενθουσιασμένοι να δουλέψουν».

Στη συνέχεια η ερώτηση αφορούσε την προβολή που ο ίδιος διοργάνωσε στο ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα, για να γνωρίσουν οι νέοι παίκτες την ιστορία του ΠΑΟΚ. «Η ιστορία είναι ιστορία και δεν μπορεί κανείς να την σβήσει. Είναι σημαντικό για τη νέα γενιά να μάθει την ιστορία του ΠΑΟΚ, το πως ξεκίνησε ο σύλλογος, τους βετεράνους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την ομάδα, το τι σημαίνει να παίζεις για τον ΠΑΟΚ. Να μάθουν να είναι ευγνώμονες για το που βρίσκονται, οι άνθρωποι στο παρελθόν έχουν υποφέρει αρκετά και πρέπει οι παίκτες να εκτιμήσουν που είναι αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό για τους παίκτες, ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα να πάνε στην πρώτη ομάδα, να ξέρουν που ανήκουν. Ειδικά για κάποιους ξένους παίκτες, έχουμε κάποιους, που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα, όταν πηγαίνουν σε μια νέα ομάδα πρέπει να ξέρουν σε ποιον σύλλογο έχουν πάει» κατέληξε.

Αναφορικά με την ενσωμάτωση παικτών του ΠΑΟΚ Β’ στην πρώτη ομάδα όπως οι Κουλιεράκης, Παναγιώτου και Τσαούσης, τόνισε «Πάντα ο στόχος είναι να προετοιμάζουμε τους παίκτες για την πρώτη ομάδα, αυτή είναι η χαρά μας. Να βλέπουμε ποδοσφαιριστές μας να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα και είναι παράδειγμα γι’ αυτούς τους παίκτες που έχουμε εδώ. Πως με προσπάθεια και δουλειά θα ανταμειφθούν».

Ο ΠΑΟΚ Β’ στο φιλικό με τον Πανδραμαϊκό έπαιξε δύο συστήματα (4-2-3-1 και 3-5-2) και ο Ουρουγουανός τεχνικός κλήθηκε να απαντήσει στον προσανατολισμό που υπάρχει στην επιλογή συστήματα για τη νέα χρονιά. «Εχουμε κάνει πολλή δουλειά όλες αυτές τις μέρες ως προς τη φυσική κατάσταση, γι’ αυτό και μοιράσαμε τον χρόνο σε όλους τους παίκτες. Επειτα δουλέψαμε για να παίξουμε όπως ακριβώς παίζει η πρώτη ομάδα, την περσινή χρονιά παίζαμε κάπως διαφορετικά. Όμως εγώ πιστεύω πως στην ακαδημία οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μαθαίνουν όλα τα συστήματα για να αγωνίζονται. Για παράδειγμα όταν ήταν ο Φερέιρα, η πρώτη ομάδα έπαιζε με τρεις στην άμυνα. Γι’αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να μαθαίνουν όλα τα συστήματα, μπορεί αύριο να έρθει ένας καινούριος τεχνικός και είναι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις από προπονητή σε προπονητή».

Αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Β’, Πάμπλο Γκαρσία, όσον αφορά την άγνοια που υπάρχει για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 και κατά πόσο έχει επηρεάσει αυτή η εξέλιξη την προετοιμασία της ομάδας του. «Είμαστε συνηθισμένοι, το ίδιο έγινε και πέρυσι. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να προγραμματίσεις πως θέλεις να δουλέψεις μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν. Ο προγραμματισμός και η προετοιμασία στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως είναι δύσκολα».

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται και ο Γκαρσία ρωτήθηκε για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ΠΑΟΚ Β’. «Το ρόστερ είναι σχετικά έτοιμο, έχουμε κάποιους παίκτες που δοκιμάζονται. Αυτοί πρέπει να είναι καλύτεροι σε σχέση με αυτούς που έχουμε ήδη στην ομάδα. Επίσης, έχουμε κάποιους παίκτες που μπορούν να παίξουν και στην Κ19. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε παίκτες που δεν θα παίζουν. Αν δεν παίζουν στην δεύτερη ομάδα, θα πρέπει να πάνε στην Κ19 για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Οι ποδοσφαιριστές εξελίσσονται όταν αγωνίζονται».

Σε συνέχεια της απάντησης του Ουρουγουανού τεχνικού για την προσπάθεια η δεύτερη ομάδα να αγωνιστεί όπως η πρώτη, ρωτήθηκε για τον στόχο του ΠΑΟΚ Β’ και αν περιλαμβάνει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο ή να προωθήσει παίκτες στην πρώτη ομάδα ή και τα δύο μαζί. Ο Γκαρσία ήταν ξεκάθαρος ακόμη μία φορά. «Είναι και τα δύο. Όλα είναι μαθήματα, κάποιοι παίκτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανέβουν στην πρώτη ομάδα και άλλοι λιγότερο. Αυτό είναι μια εξέλιξη μέρα με τη μέρα. Για παράδειγμα ο Μιχαηλίδης δεν έπαιξε στη δεύτερη ομάδα, έπαιζε στην Κ19 και ανέβηκε απευθείας στην πρώτη ομάδα. Τον Κουλιεράκη τον βοήθησε το γεγονός πως έπαιξε στη δεύτερη ομάδα. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Τώρα έχουμε τον Χατζηστραβό, ο οποίος είναι καλός παίκτης, κάποιοι άλλοι παίκτες όμως χρειάζονται ακόμη περισσότερο χρόνο για να είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Γι’ αυτό ο κάθε παίκτης είναι ξεχωριστός. Ο στόχος είναι να τους προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Στη συνέχεια ο Πάμπλο Γκαρσία αναφέρθηκε στην εξέλιξη των παικτών που είχε και πέρυσι στον ΠΑΟΚ Β’ αλλά και στους νεαρούς που ανέβηκαν από την Κ19. «Είμαι χαρούμενος πάντα να βλέπω κάποιον παίκτη να παίζει στην πρώτη ομάδα, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ. Είχαμε τον Διαμαντή, τον Μπαλογιάννη, τον Τάχατο που έφυγε φέτος για να παίξει σε μια ομάδα πρώτης κατηγορίας. Αυτός ήταν ο στόχος τους να παίξουν στην πρώτη κατηγορία, μπορεί να μην ήταν στον ΠΑΟΚ, και στο μέλλον μπορεί να επιστρέψουν. Για τους νεαρούς παίκτες είμαι χαρούμενος γιατί θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, είναι αρκετοί διαφορετικοί παίκτες, έχουμε όλων των ηλικιών. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε με όλους με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όπως είπα και πριν, κάποιοι θα παίξουν στην Κ19, κάποιοι θα μείνουν μαζί μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι’ αυτούς και για τον ΠΑΟΚ. Προς το παρόν είμαι χαρούμενος με όλους».

Η τελευταία ερώτηση είχε να κάνει με τη δεύτερη χρονιά των Β’ ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2 και αν η βαθμολογία είναι κάτι που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ Β’. «Ο πρώτος στόχος είναι να προετοιμάσουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα, αυτή είναι η βάση. Από εκεί και πέρα, πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίζουμε. Το ένα πηγαίνει με το άλλο. Δεν μπορώ να πω στους παίκτες μου να δουλέψουν σκληρά χωρίς να κερδίζουν, απλά να παίζουν ελεύθερα χωρίς καμία ευθύνη. Γιατί όταν θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα θα υπάρχουν πολλές ευθύνες και αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη. Ολο αυτό το κομμάτι πηγαίνει μαζί, χέρι-χέρι. Να μαθαίνουν και να ψάχνουν τη νίκη» κατέληξε.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags