Facebook Pixel Super League: Πόσοι Έλληνες έπαιξαν στη Super League; - Η κόντρα των Big-5 και οι δύο ομάδες που είχαν μόνο έναν!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-24 19:48:00

Πόσοι Έλληνες έπαιξαν στη Super League; - Η κόντρα των Big-5 και οι δύο ομάδες που είχαν μόνο έναν!

Πόσοι Έλληνες έπαιξαν στη Super League; - Η κόντρα των Big-5 και οι δύο ομάδες που είχαν μόνο έναν!

Το sportdog.gr καταγράφει αναλυτικά όλους τους Έλληνες που έπαιξαν στην πρεμιέρα!

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, Βόλος και Αστέρας Τρίπολης δεν... έδωσαν ιδιαίτερο χώρο σε Έλληνες παίκτες. Κάτι που οφείλεται κυρίως στους Αρκάδες Για την ακρίβεια από τον Βόλο χρησιμοποιήθηκαν οι Σιέλης, Τσοκάνης ως βασικοί από τον Βόλο και από τον πάγκο ήρθαν οι Ταχάτος και Τσέλιος, ενώ από πλευράς Αστέρα βασικός ξεκίνησε ο Παπαδόπουλος, ενώ δεν μπήκε κανένας Έλληνας!

Στην δεύτερη αναμέτρηση τέθηκαν αντιμέτωποι ο Ατρόμητος με τον ΟΦΗ! Οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν με τους Γιαννιώτη, Κιβρακίδη, Χατζηισαϊά, Κλωναρίδη και Τζαβίδα, ενώ από τον πάγκο μπήκε και ο Τζοβάρας! Από την άλλη η ομάδα από την Κρήτη ξεκίνησε με τους Μπαλογιάννη, Γιαννούλη και Μπουζούκη για να μπουν ως αλλαγή οι Μαρινάκης, Βούρος και Στάικος.

Στη τρίτη αναμέτρηση τα πράγματα ήταν πιο ενθαρρυντικά ελέω... Λαμίας! Οι Λαμιώτες ενάντια στην ΑΕΚ ξεκίνησαν στην ενδεκάδα τους με τους Γκαραβέλη, Τζανετόπουλο, Κορνέζο, Μπάμπη, Τσιλούλη και Προβιδάκη, ενώ από τον πάγκο ήρθαν μόνο... Έλληνες, μιας και μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι Μανούσος, Τσούκαλος και Σαραμαντάς! Αντιθέτως, η ΑΕΚ είχε στους πρώτους 11 μόνο τους Τζαβέλλα και Μάνταλο, ενώ από τον πάγκο ήρθαν και οι Μήτογλου και Ρότα προς το τέλος. Κοινώς οι Λαμιώτες χρησιμοποίησαν 9 Έλληνες από τους συνολικά 14 που έπαιξαν, σε ένα αρκετά σπάνιο νούμερο για τις εποχές μας και ανεξάρτητα από το γεγονός πως το τελικό σκορ δεν τους δικαίωσε.

Στο ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός οι Αγρινιώτες έβαλαν συνολικά 6 Έλληνες, εκ των οποίων οι πέντε στο αρχικό σχήμα. Για την ακρίβεια ξεκίνησαν οι Ανέστης, Χουχούμης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης και Καρέλης, ενώ ήρθε από τον πάγκο ο Ξενιτίδης. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε τρεις Έλληνες στην βασική ενδεκάδα, ενώ και οι τρεις ήταν στην άμυνα, μιας και ξεκίνησαν οι Τσαούσης, Κουλιεράκης και Λύρατζης, ενώ από τον πάγκο ήρθε ο Κωνσταντέλιας.

Κοινώς ο απολογισμός της πρώτης ημέρας βρήκε τις 8 ομάδες να βάζουν συνολικά 40 Έλληνες ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 13 ήρθαν από τον πάγκο. Η Λαμία έβαλε συνολικά 9 ενώ ο Αστέρας Τρίπολης μόλις 1 σε ολόκληρο το ματς...

Χρονικά ακολούθησε το Παναθηναϊκός - Ιωνικός με τους πράσινους να βάζουν στην βασική ενδεκάδα τους διεθνείς Κώτσιρα και Κουρμπέλη, ενώ από τον πάγκο μπήκαν οι Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος και Ιωαννίδης. Όσον αφορά την ομάδα της Νίκαιας ξεκίνησαν οι Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Μάντζης και Ιωαννίδης, ενώ ήρθαν από τον πάγκο και οι Ελευθεριάδης και Κοκκίνης.

Πηγαίνοντας στο Άρης - Λεβαδειακός οι γηπεδούχοι ήταν η μόνη ομάδα που δεν είχε ούτε έναν Έλληνα στην βασική ενδεκάδα, ενώ ο μόνος που έπαιξε ήταν ο Χατζηιωάννου που ήρθε από τον πάγκο! Αντιθέτως η ομάδα του Κομπότη εξέπληξε ευχάριστα, μιας και ξεκίνησαν οι Βήχος, Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Συμελίδης, Δούμτσιος και Βρακάς, ενώ από τον πάγκο ήρθαν και οι Βουτσάς, Νίκας. 8 Έλληνες δηλαδή για τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό.

Τέλος, οι πρωταθλητές Ελλάδος ξεκίνησαν με τους Κούτρη, Μανωλά, Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη, για να έρθει από τον πάγκο Μασούρας, ενώ οι Γιαννιώτες ξεκίνησαν με τους Παντελάκη, Κιάκο, Καραχάλιο, Λιάσο και Λόλη, ενώ μπήκαν και οι Μπαγκαλιάνης, Τζήμας, Παμλίδης και Σταματελόπουλος. Η ομάδα του Στάικου έβαλε συνολικά 9 Έλληνες, όσους δηλαδή και η Λαμία.

Εν κατακλείδι, από τις ομάδες του Big 5 Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός χρησιμοποίησαν από 5 Έλληνες, με τους πρωταθλητές Ελλάδος ωστόσο να έχουν 4 βασικούς, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έβαλαν από 4, με τον Άρη να είναι η μόνη ομάδα που δεν είχε Έλληνα στην βασική ενδεκάδα. Αντιθέτως, ο Αστέρας ήταν η μόνη ομάδα που δεν έβαλε Έλληνα ως μια έξτρα λύση από τον πάγκο.

Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα που χρησιμοποίησαν από 9 Έλληνες έχασαν με 3-0 και 2-0 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ και ο Λεβαδειακός που έβαλε 8 Ελληνες έχασε με 3-0 από τον Άρη! Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 75 Έλληνες από τις 14 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε ένας μέσος όρος... 5 παικτών ανά σύλλογο! Κάτι που οφείλεται κυρίως σε Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό.

Το πιο... σοκαριστικό από όλα ήταν πως ο μόνος Έλληνας που σκόραρε ήταν ο Τζαβίδας του Ατρομήτου. Ναι καλά διαβάσατε μόλις το 1 από τα 20 γκολ της πρεμιέρας μπήκε από Έλληνα παίκτη.

Αναλυτικά οι Έλληνες που έπαιξαν στην πρεμιέρα!

Ολυμπιακός: Κούτρης, Μανωλάς, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (βασικοί) - Μασούρας (αλλαγή)

ΠΑΟΚ: Τσαούσης, Κουλιεράκης, Λύρατζης (βασικοί) - Κωνσταντέλιας (αλλαγή)

Άρης Χατζηιωάννου (αλλαγή)

Παναθηναϊκός: Κώτσιρας και Κουρμπέλης (βασικοί) - , Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος και Ιωαννίδης (αλλαγές)

ΑΕΚ: Τζαβέλλας, Μάνταλος (βασικοί) - Ρότα, Μήτογλου (αλλαγές)

ΠΑΣ Γιάννινα: Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος και Λόλης (βασικοί) -  Μπαγκαλιάνης, Τζήμας, Παμλίδης και Σταματελόπουλος (αλλαγές).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊάς, Κλωναρίδης και Τζαβίδας (βασικοί) - Τζοβάρας (αλλαγή)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος (βασικός)

Βόλος: Σιέλης, Τσοκάνης (βασικοί) - Ταχάτος, Τσέλιος (αλλαγές)

ΟΦΗ: Μπαλογιάννης, Γιαννούλης και Μπουζούκη (βασικοί) - Μαρινάκης, Βούρος και Στάικος (αλλαγές)

Παναιτωλικός: Ανέστης, Χουχούμης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Καρέλης (βασικοί) - Ξενιτίδης (αλλαγή)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Μάντζης και Ιωαννίδης (βασικοί) - Ελευθεριάδης και Κοκκίνης (αλλαγές)

Λαμία: Γκαραβέλης, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τσιλούλης, Μπάμπης, Προβιδάκης (βασικοί) - Μανούσος, Τσούκαλος, Σαραμαντάς (αλλαγές)

Λεβαδειακός: Βήχος, Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Συμελίδης, Δούμτσιος και Βρακάς (βασικοί) -  Βουτσάς, Νίκας (αλλαγές)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags