Facebook Pixel AΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2011: Ο Μάιος της ΑΕΚ
| 2011-12-27 00:50:00

AΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2011: Ο Μάιος της ΑΕΚ

AΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2011: Ο Μάιος της ΑΕΚ

Η αποχώρηση του Παππά, ο νέος... μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και το σήριαλ με την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ.


Το 2011 πλησιάζει προς το τέλος του. Μία χρονιά που είχε πολλά άσχημα για την αγαπημένη μας ομάδα, αλλά και κάποιες πολύ καλές στιγμές, όπως η επιστροφή στους τίτλους, μετά από 9 χρόνια. Το aek365.gr ξεκινάει την ανασκόπηση του έτους που μας... αποχαιρετά και καθημερινά θα σας παρουσιάζει τα κυριότερα περιστατικά που σημάδεψαν τον κάθε μήνα του χρόνου.

Τα ματς του μήνα

Η ΑΕΚ ρίχνεται στη μάχη των πλέι οφ και ο πρώτος γύρος είναι κάτι περισσότερο από εκπληκτικός και παρά το... χάντικαπ των βαθμών με το οποίο ξεκίνησαν οι αντίπαλοί της, στο μίνι πρωτάθλημα, εκείνη δείχνει πως μπορεί να καλύψει τη διαφορά και να κερδίσει την έξοδό της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ με 1-0, η εκτός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό (1-1) και η νίκη επί του ΠΑΟΚ εντός έδρας (3-0), την βάζουν σε ρόλο... οδηγού. Όμως κάτι η διαιτησία (με ΠΑΟΚ 2-1 στην Τούμπα), κάτι η ατυχία (με Ολυμπιακό στον Βόλο 1-0) και κάτι οι πολλές απουσίες (με Παναθηναϊκό 0-2), την αφήνουν δεύτερη και κατά συνέπεια να αγωνιστεί στο Europa League της επόμενης χρονιάς.

Το επεισόδιο

Τα σενάρια είχαν ξεκινήσει από τον Μάρτη, ωστόσο ο Μάιος θα ήταν αυτός που θα καθόριζε το μέλλον του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ. Λίγες μόλις μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και με δεδομένο ότι η Ένωση θα έμπαινε σε εποχή σκληρού... μνημονίου, οι πρώτες φήμες για αντικατάσταση του Ισπανού τεχνικού έχουν ήδη ξεκινήσει. Νίκος Κωστένογλου και Άγγελος Αναστασιάδης είναι τα πρώτα ονόματα που ακούγονται, ενώ στην συνέχεια υπάρχουν αναφορές και για τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς. Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ δηλώνει ότι θέλει αν παραμείνει, ωστόσο ζητάει κάποιες εγγυήσεις. Τελικά, μετά από πολλά επεισόδια, στις 25 του μήνα και μετά το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, ο Σταύρος Αδαμίδης μπαίνει στα αποδυτήρια και ανακοινώνει στους ποδοσφαιριστές ότι ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, θα παραμείνει και την επόμενη περίοδο.

Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στο aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags