Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Προπονητής… πυροσβέστης στον Άρη - Ο Κορμπεράν "έψησε" Καρυπίδη - Το έχει ξανακάνει ο Βαλβέρδε!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-30 19:40:00

Προπονητής… πυροσβέστης στον Άρη - Ο Κορμπεράν "έψησε" Καρυπίδη - Το έχει ξανακάνει ο Βαλβέρδε!

Οι Μιχείες
Προπονητής… πυροσβέστης στον Άρη - Ο Κορμπεράν "έψησε" Καρυπίδη - Το έχει ξανακάνει ο Βαλβέρδε!

Γιατί ο Κανέδα δεν ήταν βοηθός Γκουαρδιόλα και η σχέση με Κάρλος! Πότε συνεργάστηκε ο νέος προπονητής των Κίτρινων με τον κόουτς των Πειραιωτών, ο κίνδυνος να αναλάβει ευρωπαϊκή ομάδα και οι ομοιότητες με τον Μπούργος και η "συστατική" επιστολή του "ερυθρόλευκου" κόουτς που θύμισε... Ερνέστο.

Άρης - Ολυμπιακός: Ούτε Γιαννίκης (ο Καρυπίδης δεν ήθελε να ακούει για τον "Γερμανό", άλλαξε άποψη μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ), ούτε Μανόλο Χιμένεθ, ούτε Μίτσελ, ούτε Δέλλας, ούτε Γιάννης Αναστασίου αλλά... Κανέδα!!

Ποιος είναι αυτός ο Ισπανός που ακόμη δεν τον είδαμε "αριστερό χέρι του Πεπ" τον βαπτίσαμε τα μέρη μας, θα σας τα πει ο "Ευαγγελιστής". Αυτό πάντως που λέει η ελληνική πιάτσα agents είναι πως η "συστατική" που έδωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν για τον συμπατριώτη/φίλο/πρώην συνεργάτη του Ραούλ Κανέδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην (αμφιλεγόμενη) επιλογή Καρυπίδη να τον προσλάβει ως "αντί- Μπούργο". 

Παρεμπιπτόντως το έχουμε ξαναδεί αυτό το... ισπανικό έργο στο παρελθόν, επί ελληνικού εδάφους. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, προπονητής του Ολυμπιακού, είχε "στείλει" τον Γκράθια πρώτα στον Ολυμπιακό Βόλο του Μπέου και μετά στην Κέρκυρα του Λιμπάντζη

1/ΡΑΟΥΛ ΚΑΝΈΔΑ: ο 53χρονος Ισπανός κόουτς,  άγνωστος στην Ελλάδα, άνεργος την τελευταία 2ετία,  που στην καριέρα του ως ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΉΣ δούλεψε αποκλειστικά στην αραβική χερσόνησο (σε 4 διαφορετικά κλάμπ) και πουθενά αλλού, αποτελεί την (ομολογουμένως "τζογαδόρικη") επιλογή του Καρυπίδη για "αντι-Μπόυργος" στον Άρη!! Και στο εύλογο ερώτημα : "Ποιος Κανέδα;" ασφαλώς η σοβαρή απάντηση δεν μπορεί να είναι... "ο βοηθός του Γκουαρδιόλα"! Γιατί πρώτον δεν ισχύει. Και δεύτερον και ο Μπούργος (όντως) βοηθός του Τσόλο Σιμεόνε ήταν και είδαμε τα χαίρϊα του, όταν για πρώτη φορά δούλεψε μόνος του, ως χεντ κόουτς, στον Άρη.

2/ΠΕΠ: στην ουσία ο Ραούλ Κανέδα δεν αποτέλεσε ποτέ  βοηθός του!! Μιλάμε για... επικοινωνιακή ακροβασία made in GREECE. Αντιλαμβάνομαι πως ο Κανέδα δεν έχει ιδιαίτερα παράσημα, ούτε έστω κάπως βαρύ βιογραφικό, παρά την ηλικία του ενώ κάπως πρέπει να τον "μοστράρεις" στον κόσμο του Άρη. Και  γενικότερα στην Ελλάδα είναι γνωστό και... παλιό το κόλπο με προπονητές λαχεία: ο βοηθός του Μουρίνιο, ο βοηθός του Σιμεόνε, ο βοηθός του Βενγκέρ, ο βοηθός του Μπιέλσα και τώρα ο βοηθός του Πέπε Γκουαρδιόλα. Ο Κανέδα, λοιπόν, περι αυτού ο λόγος, ήταν βοηθός του βοηθού του Πέπ, όχι όμως στην Σίτι. Να το ξεμπερδέψω; Βοηθός (στο παρελθόν) του Γκουαρδιόλα στους Σίτιζενς του Μάντσεστερ ήταν ο Χουάνμα Λίγιο, νυν κόουτς της Αλ Σαντ. Ο Κανέδα ήταν σε δυο ομάδες βοηθός του Λίγιο, συγκεκριμένα σε 44 ματς στην Ρέαλ Σοσιεδάδ και σε 35 ματς στην Αλμερία. Ο Κανέδα όντως έχει δουλέψει για την Σίτι του  Πεπ αλλά ως εξωτερικός συνεργάτης (σκάουτ/αναλυτής) και τον είχε προτείνει ο Λίγιο, που τότε ήταν βοηθός του Γκουαρδιόλα...

3/ΚΟΡΜΠΕΡΑΝ: ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν όντως βοηθός του  Ραούλ Κανέδα. Για να είμαστε ακριβείς συνυπήρξαν Κανέδα και Κάρλος Κορμπεράν στην Σαουδική Αραβία. Πρώτα στην Αλ Ιτιχάντ απο τον Φεβρούαριο του 2012 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 και μετά στην Αλ Νασρ . Στην τελευταία πρώτα πήγε ο Κανέδα και δυο μήνες μετά πήρε/πέρασε εκεί ως βοηθό του τον Κορμπεράν. Μόνο που ο Κανέδα ως πρώτος προπονητής απολύθηκε μετά από 6 μήνες απο την Αλ Νασρ, με τους "σεΐχηδες" όμως, να εκτιμούν την δουλειά του Κορμπεράν και να τον κρατάνε στο τιμ. Ο Κορμπεράν , λοιπόν, ως asistant manager έμεινε δυο χρόνια / δυο σεζόν στην Αλ Νασρ (από Ιούνιο του 2014 ως τον Ιούνιο του ´16) ενώ ο Κανέδα επέστρεψε ως πρώτος προπονητής της για 3,5 μήνες τον Φεβρουάριο του 2016 για να αποχωρήσουν μαζί εκείνο το καλοκαίρι. Συμπέρασμα ο Κανέδα δούλεψε αποσπασματικά σχεδόν 10 μήνες στην Αλ Νασρ μαζι με τον Κορμπεράν αλλά ο ο τελευταίος σερί 2 σεζόν. Μάλιστα οι δυο τους είχαν οδηγήσει τότε την Αλ Νασρ για πρώτη φορά στην ιστορία της μέχρι τα προημιτελικά του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ...

4/ΚΑΝΕΔΑ - ΚΟΡΜΠΕΡΑΝ: μετά την Αλ Νασρ οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Κανέδα έμεινε 2,5 χρόνια στο ταμείο ανεργίας, ψάχτηκε στην Ευρώπη μάταια για δουλειά και στις αρχές του 2019 τον θυμήθηκε/κάλεσε η Ουμ Σαλάμ του Κατάρ. Ο επόμενος πάγκος του Ραούλ ήταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Κορ Φακαν, μόλις για ένα 4μηνο το 2020. Πήγε Ιούνιο κι έφυγε Σεπτέμβριο. Επισήμως λόγω...κορωνοϊού. Αντιθέτως η προπονητική καριέρα του 14 χρόνια μικρότερου του, φιλόδοξου και ταλαντούχου Κάρλος Κορμπεράν πήρε την πάνω βόλτα και ξεκίνησε καριέρα ως πρώτος προπονητής. Από την Κύπρο και τους πάγκους πρώτα της Δόξας Κατοκοπιάς και μετά του Ερμη Αραδίπου για να ακολουθήσει η Αγγλία. Αρχικά προπονητής της Κ23 της Λιντς αλλά ένα χρόνο μετά δούλευε παράλληλα και ως άμεσος τεχνικός συνεργάτης του Μαρτσελο Μπιέλσα, στο τιμ της Λιντς. Για να ακολουθήσει η 2ετία του στην Χαντερσφιλντ της Τσάμπιονσιπ και τώρα ο Ολυμπιακός...

5/ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά την αγαπημένη του ισπανική αγορά (και) για προπονητή. Πήρε για μια ακόμη φορά μεγάλο ρίσκο με την συγκεκριμένη επιλογή αφού ο Κανέδα έχει μια... ανησυχητική ομοιότητα με τον προκάτοχο του Χερμάν Μπούργος: δεν έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής σε ευρωπαϊκό πάγκο. Και ένα ακόμη στατιστικό: ο Κανέδα ως πρώτος προπονητής δεν έχει ξεκινήσει (με προετοιμασία) και ολοκληρώσει την σεζόν σε ένα κλαμπ!! Κατά κάποιο τρόπο είναι... προπονητής -πυροσβέστης, όπως αποκαλούνται αυτού του είδους. Επίσης, δεν διαθέτει το ειδικό βάρος του Μπούργος, σε ένα ρόστερ με αρκετά βαριά ονόματα που όλοι θέλουν να παίζουν. Τουλάχιστον, όπως επικοινωνήθηκε κάνει πολύ καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα προπόνηση. Λογικά ο Ραούλ Κανέδα θα είναι και πιο... συνεργάσιμος με τον Θόδωρο Καρυπίδη στα διάφορα αγωνιστικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει το ελληνικό πρωτάθλημα - Συμφωνία και των "μεγάλων" - Έτσι θα βγαίνει ο πρωταθλητής!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags