Facebook Pixel Sportdog.gr | Το φαβορί στο Conference League - Ο τελικός και οι αναμνήσεις - Στον δρόμο για την Πράγα
| 2022-09-08 10:56:00

Το φαβορί στο Conference League - Ο τελικός και οι αναμνήσεις - Στον δρόμο για την Πράγα

Sportdog Team
Το φαβορί στο Conference League - Ο τελικός και οι αναμνήσεις - Στον δρόμο για την Πράγα

Δίχως ελληνική παρουσία, μετά τον αποκλεισμό ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκού στα προκριματικά, το Europa Conference League αρχίζει σήμερα (8/9) την δεύτερη σεζόν του τη φάση των ομίλων. Γουέστ Χαμ και Βιγιαρεάλ επιστρέφουν στην ευρωπαϊκή δράση μετά από συναρπαστικές εμφανίσεις την περασμένη σεζόν, με τη Νις και την Κολονία επίσης να θέλουν να λάμψουν.

Η «αναβίωση» ενός τελικού

«Θα είναι συναρπαστικές στιγμές για άλλη μια φορά», είπε ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγιες. «Δύο συνεχόμενα χρόνια για την Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη είναι φανταστικό», πρόσθεσε. Θα πρέπει να περιμένει πάντως έως την 3h αγωνιστική, όταν θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ, για την «αναβίωση» του τελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης του 1976, τότε που οι Βέλγοι επικράτησαν με 4-2 (στις Βρυξέλλες), για να κατακτήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο.

 Φαβορί η Βιγιαρεάλ του Έμερι

Νικήτρια του Europa League 2020/21, η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι, έφτασε στα ημιτελικά του Champions League -για δεύτερη φορά- την περασμένη σεζόν. Όμως η έβδομη θέση της στην LaLiga της επέτρεψε συμμετοχή μόνο στο Europa Conference League αυτή τη σεζόν. Ο Έμερι γνωρίζει ότι η ομάδα του θα είναι μεταξύ των φαβορί για να κερδίσει τη διοργάνωση.

 Η φιλοξενούμενη της πρώτης βραδιάς, Λεχ Πόζναν, αναμένεται να έχει μια δύσκολη νύχτα στην Ισπανία, αλλά η ομάδα του Τζον Φαν ντεν Μπρομ, έχοντας συμμετάσχει σε οκτώ προκριματικές αναμετρήσεις, έχει κάθε λόγο να αντιμετωπίζει με ενθουσιασμό την πρόκληση που έχει μπροστά της «Είναι μεγάλο πράγμα για εμένα, για την ομάδα και για ολόκληρο τον σύλλογο», είπε ο Ολλανδός προπονητής. 

 Μακρινές αναμνήσεις στη Νίκαια

Νις και Κολονία θα βρεθούν αντιμέτωπες στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, αλλά μόνο οπαδοί με πολύ μακρινές αναμνήσεις θα θυμούνται την προηγούμενη συνάντηση των δύο συλλόγων, τότε που συναντήθηκαν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA 1973/74, όταν οι Γάλλοι νίκησαν 1-0 στο Stade du Ray πριν ηττηθούν με 4-0 στη Γερμανία.
 
 Έχοντας τους πρώην αστέρες της Premier League Κάσπερ Σμάιχελ, Ααρον Ράμσεϊ και Νίκολας Πεπέ, και με προπονητή τον Λουσιάν Φαρβ, του οποίου η επιτυχημένη περίοδος στον πάγκο της Γκλάντμπαχ έληξε την ημέρα μετά την ήττα 1-0 από την Κολονία στις 19 Σεπτεμβρίου 2015, η Νις ανυπομονεί να ξεκινήσει με το σωστό βήμα.

 Η Σλάβια Πράγας, η οποία επισκέπτεται την Σίβασπορ, θα χρειαστεί να περιμένει έως τη 2η αγωνιστική, όταν θα υποδεχθεί την Μπαλκάνι, προκειμένου να... ανοίξει την Eden Arena, που θα φιλοξενήσει τον τελικό στις 7 Ιουνίου 2023.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags