Facebook Pixel ΑΕΚ: Ανήκουστο αυτό που έκανε! Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-09 06:35:00

Ανήκουστο αυτό που έκανε η ΑΕΚ! Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της

Sportdog Team
Ανήκουστο αυτό που έκανε η ΑΕΚ! Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της

Μια σημαντική ιδιαιτερότητα υπάρχει στην εφετινή μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ. 

Μια σημαντική ιδιαιτερότητα υπάρχει στην εφετινή μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ, η οποία ολοκλήρωσε τη μεταγραφική της ενίσχυση με την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ανάμεσα στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας.

Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Δύο φορές στο παρελθόν το σενάριο αυτό αποφεύχθηκε στο... παρά πέντε. Η πρώτη ήταν το 2007 όταν αποκτήθηκε ο Χάρης Παππάς που είχε μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και άλλη μία το καλοκαίρι του 2020 με την απόκτηση του Παναγιώτη Ιατρούδη από τον Εργοτέλη.

Εφέτος αποκτήθηκαν οκτώ ποδοσφαιριστές, όλοι ξένοι. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι και οι οκτώ εκπροσωπούν ισάριθμες διαφορετικές εθνικότητες (Σουηδία, Σερβία, Ολλανδία, Δανία, Καμερούν, Γαλλία, Κροατία, Μεξικό). Αν προσθέσουμε και τους «παλιούς» Σιμάνσκι (Πολωνία), Αραούχο (Αργεντινή), Τσούμπερ (Ελβετία), Άμραμπατ (Μαρόκο), Λιβάι Γκαρσία (Τρίνινταντ& Τομπάγκο, Μοχαμαντί και Χατζισαφί (Ιράν), στα Σπάτα προπονούνται ποδοσφαιριστές από 15 διαφορετικές χώρες!

Ο «αφελληνισμός» της Ένωσης είναι εμφανής συνολικά στο δυναμικό της ομάδας, από το οποίο προκύπτει και το rotation του Αλμέιδα. Με τα δεδομένα που ισχύουν αυτοί τη στιγμή, μόλις τρεις Έλληνες εντάσσονται στοrotation του Αργεντινού, ο Μάνταλος, ο Τζαβέλλας και ο Ρότα. Άλλοι δύο, ο Αθανασιάδης και ο Μήτογλου, περιμένουν την ευκαιρία τους, ενώ ιδιαίτερη περίπτωση είναι ο Κώστας Γαλανόπουλος που προέρχεται από απουσία ενός έτους. Φαίνεται πως δεν αργεί η στιγμή που η ΑΕΚ θα παραταχθεί με 11 ξένους.

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα ολοκληρώνεται στις 15/9 ενώ υπάρχει και ένα διάστημα επιπλέον 15 ημερών για τους ελεύθερους παίκτες. Άρα υπάρχει χρόνος για να διατηρήσει η ΑΕΚ την παράδοση σύμφωνα με την οποία υπήρχε τουλάχιστον ένας νεοαποκτηθείς Έλληνας σε όλες τις θερινές μεταγραφικές περιόδους.

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 (κι ενώ εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση για τον Σιντιμπέ):

Παίκτης Εθνικότητα Από

Νίκλας Ελίασον Σουηδία/Βραζιλία Νιμ

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς Σερβία/Βοσνία Άιντραχτ

Τομ Φαν Βέερτ Ολλανδία Βόλος

Γενς Γιόνσον Δανία Κάντιθ

Αρόλντ Μουκουντί Καμερούν/Γαλλία Σεντ Ετιέν

Ντομαγκόι Βίντα Κροατία Μπεσίκτας

Ομπερίν Πινέδα Μεξικό Θέλτα (δανεικός)

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ Γαλλία Μονακό

​ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags