Facebook Pixel Ναντ - Ολυμπιακός: Δεν βγήκε το ρίσκο Κορμπεράν - Φωνάζει για top μεταγραφή - Eλειψε ο Ελ Αραμπί, "τίποτα" ο Χουάνγκ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-09 00:32:00

Δεν βγήκε το ρίσκο Κορμπεράν - Φωνάζει για top μεταγραφή - Eλειψε ο Ελ Αραμπί, "τίποτα" ο Χουάνγκ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Δεν βγήκε το ρίσκο Κορμπεράν - Φωνάζει για top μεταγραφή - Eλειψε ο Ελ Αραμπί, "τίποτα" ο Χουάνγκ!

Οι φωνές του Ισπανού που δεν έπιασαν τόπο και η έλλειψη συγκέντρωσης. Μεγάλη τα προβλήματα του Ολυμπιακού, με τη Ναντ να χτυπά σε όλες τις αδυναμίες του. Ποιο ήταν το μοναδικό κέρδος των Πειραιωτών από την ήττα στη Γαλλία.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από τη Ναντ, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα οι Ερυθρόλευκοι δεν άξιζαν κάτι παραπάνω. Η απόδοση της ομάδας του Κάρλος Κορμπεράν ήταν φτωχή και ο Ισπανός τεχνικός, όμως ο τρόπος που έχασαν, με γκολ στις καθυστερήσεις, σίγουρα πονάει. Κάθε βαθμός σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετράει.

Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν σε ολόκληρο το ματς ο Κορμπεράν ήταν έξαλλος, βάζοντας ουκ ολίγες φορές τις φωνές στους παίκτες του για την εικόνα που παρουσίαζαν στο γήπεδο. Ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν έλλειψη αμυντικής συνοχής και η Ναντ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Η φάση προήλθε από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ, με τον Κορμπεράν να του κάνει παρατηρήσεις, αλλά τον Μολδαβό να συνεχίζει να μην είναι όσο συγκεντρωμένος θα έπρεπε. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε πολλές φάσεις από την πλευρά του στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσε, αφού μετά από σέντρα από την αριστερή του πλευρά μπήκε το μοιραίο γκολ της Ναντ στο 93'. Ίσως η απόκτηση του Μαρσέλο να έχει επηρεάσει τον διεθνή άσο, που βλέπει ότι σύντομα δεν θα είναι βασικός.

Το γκολ της Ναντ, πάντως, μπήκε από τη δεξιά πλευρά. Ο Ρέτσος δεν ενήργησε σωστά και δεν κατάφερε να βγάλει οφσάιντ τον Μοχάμεντ. Γενικά ο Έλληνας άσος έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις ότι θέλει ακόμα δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και η επιλογή του Κορμπεράν να τον ξεκινήσει βασικό ήταν ένα ρίσκο, που δεν μπορούμε να πούμε ότι δικαιώθηκε.

 

Παράλληλα, σίγουρα θα αποτελέσει πηγή προβληματισμού το γεγονός ότι η ομάδα φανέρωσε τεράστιες αδυναμίες στο ψηλό παιχνίδι. Η Ναντ απείλησε πολλές φορές με κεφαλιές στην καρδιά της άμυνας από στημένες φάσεις, ενώ και το νικητήριο γκολ σημειώθηκε με το κεφάλι, έπειτα από σέντρα ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς των Ερυθρολεύκων. Πάλι από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ, τον οποίο οι Γάλλοι είχαν σημαδέψει...

Στο ματς της Γαλλίας ο Ολυμπιακός έχασε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και έγινε εμφανές ότι χρειάζεται ενίσχυση από το "πάνω ράφι" στον άξονα (με δεδομένο ότι ο Χουάνγκ Ιν-Μπεομ είναι μεν ποιοτικός αλλά και εύθραυστος), ενώ ήταν μετριότατη η παρουσία του Χουάνγκ Ουί-Τζο, τον οποίο ο Κορμπεράν προτίμησε αντί του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης (σ.σ. στο δεύτερο ημίχρονο ο Κορεάτης πήγε στα πλάγια και ο Μπιέλ στην κορυφή). Λίγα πράγματα και από τον μπλοκαρισμένο Μπιέλ.

Ίσως το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν η παρουσία του Τζος Μπόουλερ, που έκανε ντεμπούτο και λίγο έλειψε να σκοράρει με ατομική ενέργεια και σουτ. Δεν έβγαλε και... μάτια ο Άγγλος  -άλλωστε δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένουμε κάτι τέτοιο- αλλά φάνηκε πως είναι κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής, που έχει καλή ντρίμπλα και δεν φοβάται να επιτεθεί σε καταστάσεις "ένας εναντίον ενός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέρα βρέχει η άμυνα! Αδύναμοι κρίκοι Σισέ-Ρέαμπτσιουκ-Ρέτσος - Έκαψαν τον Βάτσλικ - Αργός ο Κούντε

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags