Facebook Pixel ΑΕΚ: Τον ήθελε ο Ιβάν! Τον «έκλεψε» ο Τίγρης – Ξεκλείδωσε τον Ολυμπιακό – Πάρε-βάλε με Φαν Βέερτ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-25 22:20:00

Τον ήθελαν δύο Ιβάν, τον "έκλεψε" ο Τίγρης - Ξεκλείδωσε τον Ολυμπιακό - Πάρε-βάλε με Φαν Βέερτ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τον ήθελαν δύο Ιβάν, τον "έκλεψε" ο Τίγρης - Ξεκλείδωσε τον Ολυμπιακό - Πάρε-βάλε με Φαν Βέερτ

Η ΑΕΚ απέκτησε έναν παίκτη ομάδας, με εξαιρετικό χαρακτήρα και προοπτική λόγω της ηλικίας του. Ο Ερχομός στον Βόλο και οι επιδόσεις του...

Την απόκτηση του Πάολο Φερνάντες ανακοίνωσε η ΑΕΚ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027, στην Ένωση όμως θα έρθει με τη μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο του 2023, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, ότι ο Βόλος εισέπραξε 700.000 ευρώ για την παραχώρησή του.

Ο παίκτης εκτός από τη Βιγιαρεάλ (δεν πέτυχε το ντιλ και αποσύρθηκε), τον ΠΑΟΚ που ακουγόταν πολύ έντονα μαζί με την ΑΕΚ όλον αυτόν τον καιρό, αλλά η Ένωση απέσπασε την υπογραφή του, είχε απασχολήσει πέρσι τον Οκτώβριο και τον Παναθηναϊκό. Εκείνη την εποχή, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, φερόταν να τον ξεχώρισε και να τον κατέγραψε στο μπλοκάκι, του μετά το ματς του Βόλου στη Λεωφόρο.

Η περιπέτεια στην Ελλάδα

Ο Φερνάντες ανατράφηκε ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες της Σαραγόσα. Το 2013 τον ανακάλυψαν οι σκάουτερς της Μάντσεστερ Σίτι. Μετά από 4 χρόνια παρουσίας στο Νησί δόθηκε δανεικός στην ολλανδική Μπρέντα. Το 2019 μετακόμισε στην Ιταλία για να παίξει στην Περούτζια, ενώ το 2020 επέστρεψε στην Ισπανία για να αγωνιστεί στην Καστεχόν, απ' όπου τον απέκτησε ως ελεύθερο η ελληνική ομάδα.

Το 2021 ξεκίνησε η ελληνική περιπέτεια για τον Ισπανό εξτρέμ. Στον Βόλο ξεχώρισε με τη μία. Οι άνθρωποι της ομάδας της Μαγνησίας, τον εκτίμησαν για την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής, καθώς διαθέτει άριστη τεχνική, ευχέρεια στο σκοράρισμα και φαντασία στο παιχνίδι του. Εξάλλου όταν ήρθε στον θεσσαλικό σύλλογο γνώρισε ένα πάρα πολύ οικογενειακό και καλό κλίμα. Ένιωθε χαρούμενος και του άρεσε η πόλη. Όλα αυτά τα στοιχεία βοήθησαν σημαντικά την ψυχολογία του παίκτη.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, ο οποίος μπορεί να παίξει ως δεκάρι αλλά και γουίνγκερ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια, σκόραρε 6 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ, ενώ φέτος ξεκίνησε εξίσου καλά, καθώς σε 4 ματς μετρά 1 γκολ και 2 ασίστ.

Η σχέση με Φαν Βέερτ

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζει κανείς για τον ερχομό του Πάολο Φερνάντες στην ΑΕΚ είναι, ότι είναι πολύ καλός φίλος του Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ισπανός έκανε παρέα με τον Ολλανδό στον Βόλο. Οπότε στην ΑΕΚ ο ένας θα έχει στήριγμα τον άλλον. Ο Φερνάντεθ είναι "πάρε", ο Φαν Βέερτ είναι "βάλε". Τα δύο «Φ» των γκολ.

Μάλιστα ο Ολλανδός χρωστά τα δύο από τα 17 γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα στον Ισπανό. Τον... τάισε, όπως λέμε ποδοσφαιρικά, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Λαμία, η οποία συνοδεύτηκε με νίκη με 2-1 και στο καταιγιστικό 5-0 επί του ΟΦΗ την τελευταί αγωνιστική των πλέι άουτ.

Ο Φερνάντες, όπως είχαν να λένε στον Βόλο, δεν εξαφανίζεται στα μεγάλα ματς. Σε όλα τα παιχνίδια με καλούς αντιπάλους έχει δείξει την αξία του. Για παράδειγμα πέρσι σκόραρε στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα του Ολυμπιακού και έδωσε την ασίστ στον Οζέγκοβιτς, με τους Πειραιώτες να βιώνουν τη δεύτερη γκέλα της χρονιάς (1-1), μετά τη λευκή ισοπαλία με τον Αστέρα, για τη 2η αγωνιστική, στην Τρίπολη.

Συν τοις άλλοις, είναι σε πολύ καλή ηλικία και δύναται να κάνει τη διαφορά με την ποιότητα που έχει. Ως χαρακτήρας, ο παίκτης έχει παρόμοια ιδιοσυγκρασία με τον Φαν Βέερτ, δηλαδή είναι οικογενειάρχης, δουλευταράς και ταπεινός. Είναι παίκτης ομάδας.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags