Facebook Pixel Νέα Τούμπα: Εμπνευσμένη από Ντόρτμουντ και Τότεναμ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-17 18:37:00

Διέρρευσαν σχέδια του εσωτερικού της Νέας Τούμπας - Στα πρότυπα Ντόρτμουντ και Τότεναμ! (Vid)

Sportdog Team
Διέρρευσαν σχέδια του εσωτερικού της Νέας Τούμπας - Στα πρότυπα Ντόρτμουντ και Τότεναμ! (Vid)

Αποκαλύφθηκε ένα από τα τρία σχέδια του εσωτερικού της Νέας Τούμπας και επιβεβαιώθηκε το μονοκόμματο πέταλο της Θύρας 4!

 

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η δημόσια διαβούλευση για τα προσχέδια που έχουν κατατεθεί από την ελληνική εταιρεία Salfo και την αγγλική Populous για τη Νέα Τούμπα.

Τα 3 σχέδια του νέου γηπέδου που θα παρουσιαστούν πρόκειται να είναι κοινά σε ό,τι αφορά στη χωρητικότητα, τους εσωτερικούς χώρους και τον περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει ταύτιση και στο τελικό κόστος της κατασκευής. Το γήπεδο θα είναι 4 αστέρων, με χωρητικότητα σχεδόν 35.000 θέσεων.

Η βασική τους διαφορά θα αφορά το αρχιτεκτονικό κομμάτι στην εξωτερική όψη της Νέας Τούμοας. Εδώ και μερικές ημέρες έχει δημοσιευτεί ήδη ένα σχέδιο που (φέρεται να) έχει πάρει προβάδισμα, στο οποίο το σκέπαστρο έχει τη μορφή ενός Δικέφαλου Αετού. Άλλωστε, το εν λόγω σχέδιο φέρει των κωδική ονομασία «Αετός» και κατασκευαστικά βασίζεται στο γυαλί.

Από την ημέρα που οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τις Salfo και Populous, ο ΠΑΟΚ απαίτησε το νέο γήπεδο να είναι καθρέφτης της ψυχής και της ενέργεια της Τούμπας. Μάλιστα, η Νέα Τούμπα θα έχει δύο διαφορετικά επίπεδα στο μεγαλύτερο κομμάτι του, όχι όμως στη Θύρα 4. Η πρόταση που υπάρχει κάνει λόγο για ένα υπερυψωμένο πέταλο, στα πρότυπα του γηπέδου της Ντόρτμουντ, καθώς και του νέου γηπέδου της Τότεναμ.

Δείτε παρακάτω ένα αποκαλυπτικό βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags