Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: "Ευκαιρία για τίτλο με Πάρντιου ο Άρης - Νίκησε Ολυμπιακό και διαιτησία - Έτσι θα πάρει ξανά πρωτάθλημα"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-19 21:04:00

"Τίτλο με Πάρντιου ο Άρης - Νίκησε και τη διαιτησία - Έτσι θα πάρει ξανά πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός"!

του Γιώργου Κτενά
"Τίτλο με Πάρντιου ο Άρης - Νίκησε και τη διαιτησία - Έτσι θα πάρει ξανά πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός"!

Το λάθος που έγινε στο Λιμάνι και όσα άλλαξε σο Άγγλος προπονητής στη Θεσσαλονίκη. Πώς κατάφεραν οι Κίτρινοι να γυρίσουν το κλίμα στις τελευταίες αγωνιστικές, το πλάνο τίτλου του Θοδωρή Καρυπίδη και ο επόμενος κόουτς των Ερυθρολεύκων.

Άρης - Ολυμπιακός: Τα πάνω-κάτω ήρθαν στο Λιμάνι, μετά την ήττα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι Ερυθρόλευκοι έχασαν ένα παιχνίδι που είχαν προηγηθεί στο σκορ.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Στέφανο Μίντζα, δημοσιογράφο που ασχολείται με το ρεπορτάζ του Άρη, προκειμένου να μιλήσουμε τόσο για το παιχνίδι όσο και για τις καταστάσεις που δημιούργησε στον Ολυμπιακό.

"Νίκησε τον Κορμπεράν ο Πάρντιου - Έπρεπε να τον είχε διώξει πέρσι - Τίτλο με τον Άρη"

"Ο Άρης με τον νέο προπονητή στον πάγκο έδειξε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο νέος προπονητής βοήθησε και ψυχολογικά την ομάδα και στην τακτική. Σε κάθε στημένη φάση οι παίκτες τού Άρη εφάρμοσαν άλλο επιθετικό πλάνο και αυτό οφείλεται και στο νέο προπονητή. Στη μάχη των πάγκων ο Πάρντιου ήταν ξεκάθαρα νικητής απέναντι στον Κορμπεράν. Η νίκη δείχνει ψυχολογική και βαθμολογική ώθηση στον Άρη, γιατί τον Ολυμπιακό δεν το νικάς κάθε μέρα. Απέναντι σε μια εχθρική διαιτησία ο Άρης κατάφερε να πάρει τη νίκη και συμπλήρωσε μια δύσκολη 5άδα αγώνων", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στον Άρη:

"Έπρεπε να είχε φύγει από το τέλος τής προηγούμενης σεζόν ο Μπούργος. Πολύ σωστή απόφαση του Καρυπίδη να τον απομακρύνει και να μην του δώσει άλλον χρόνο. Το πιο καλό ρόστερ στη σύγχρονη ιστορία του. Ο Πάλμα με το που μπήκε άλλαξε τη ροή τού αγώνα και μετά το 2-1 ο Πάρντιου δεν γύρισε την ομάδα πίσω, αλλά συνέχισε να έχει κατοχή, έβαλε και τον Ζερβίνιο. Έχει επιθετική φιλοσοφία, καλή ευκαιρία για τον Πάρντιου να κατακτήσει τίτλο με τον Άρη".

Ποια είναι η άποψή σου για τον νέο προπονητή;

"Είναι μεγάλο όνομα, είχε φτάσει λίγο πριν από την Εθνική Αγγλίας. Ο Καρυπίδης έκανε υπέρβαση και στον προπονητή, ήταν κατάλληλη επιλογή γιατί εμπνέει σεβασμό, έχει την εμπειρία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Άρης χρειάζεται τέτοια προσωπικότητα στον πάγκο του, που εμπνέει και ενώνει. Το γεγονός ότι εφαρμόζει νέες τακτικές και σε θέματα αποδυτηρίων και προπονήσεων, βοηθάει τον Άρη να αλλάξει επίπεδο. Αλλά και ο ίδιος είναι ξεκάθαρος ότι κυνηγάει ο Άρης τις δύο πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, δεν τρέφει αυταπάτες αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Αλλά δεν παύει να είναι προπονητής που θεωρώ ότι θα φέρει επιτυχίες στον Άρη".

"Δεν μπορεί να εμπνεύσει ο Κορμπεράν - Φαβορί ξανά ο Ολυμπιακός αν... - Αυτό είναι το πρόβλημα"

Ξεχώρισες κάποιον από τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικό ρόστερ, ένα από τα ποιοτικά ρόστερ στην ιστορία του, αλλά ήταν λάθος επιλογή του Μαρινάκη. Ένας 39χρονος δεν μπορεί να εμπνεύσει τον Μαρσέλο ή τον Χάμες Ροντρίγκες. Για αυτό στρέφονται στα ονόματα που ακούγονται και είναι όλα μεγάλα. Τέτοιος προπονητής θα κάνει φαβορί τον Ολυμπιακό ξανά για το πρωτάθλημα. Η βαθμολογία είναι πλασματική, γιατί μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι πρώτος αλλά είχε και εύκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα (αν εξαιρέσουμε την ΑΕΚ). Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, δεν μπορούμε να μιλάμε από τώρα για φαβορί, είναι μαραθώνιος, θα γίνουν κινήσεις τον Γενάρη και πιστεύω ότι θα καλυφθεί η διαφορά".

Ποιο πρόβλημα διακρίνεις στον Ολυμπιακό;

"Ανομοιογένεια! Δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο απέναντι στον Άρη. Και στους ευρωπαϊκούς αγώνες το είδαμε αυτό. Θεωρώ ότι έφερε προπονητή που δεν ήξερε το μεγεθος του σωματείου που είχε έρθει".

Τέλος, τι θεωρείς ότι χρειάζεται να γίνει στον Ολυμπιακό;

"Να πάρει έναν καλό προπονητή από τα ονόματα που ακούγονται και να περάσει τη φιλοσοφία του. Γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει ποδοσφαιρική ταυτότητα, δεν παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, δεν μπορεί να πάρει νίκες και θα πρέπει ο νέος προπονητής να επωφεληθεί από τη διακοπή και να περάσει τη δική του φιλοσοφία". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντέχει για καιρό στην κορυφή ο ΠΑΟ - Μεγάλα κέρδη για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Δικαίωση Καρυπίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags