Facebook Pixel Sportdog.gr | Έλντιν Γιακούποβιτς: Η Χαλ του πήρε το «Κοριόπολις» και του ‘δωσε την Πρέμιερ Λιγκ
| 2022-09-22 04:33:00

Έλντιν Γιακούποβιτς: Η Χαλ του πήρε το «Κοριόπολις» και του ‘δωσε την Πρέμιερ Λιγκ

Sportdog Team
Έλντιν Γιακούποβιτς: Η Χαλ του πήρε το «Κοριόπολις» και του ‘δωσε την Πρέμιερ Λιγκ

Εντυπωσίασε στα μέρη μας, έφτασε μέχρι την Χαλ και την Λέστερ και στα 37 ο Έλντιν Γιακούποβιτς πήρε και τρίτη ευκαιρία στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Έλντιν Γιακούποβιτς γεννήθηκε την δεύτερη ημέρα του Οκτώβρη το 1984 στο μικρό Κόζαρατς της -τότε- Γιουγκοσλαβίας. Ένα μικρό χωριό κοντά στα σύνορα με την Κροατία. Σε αυτό το κομμάτι της σημερινής Βοσνίας, σήμερα, κατοικούν ως επί το πλείστον, Σέρβοι, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους «κρατίδιο», γνωστό ως Σέρβικη Δημοκρατία της Βοσνίας.

Σε αυτή την κοινότητα υπαγόταν και η οικογένεια Γιακούποβιτς, η οποία όμως μετά την έναρξη του Βοσνικού Πολέμου, αποφάσισε να φύγει από το Κόζαρατς και να εγκατασταθεί παρέα με άλλους Σερβοβόσνιους στην Ελβετία και την Ζυρίχη. Σε ένα νέο περιβάλλον, σε μια νέα χώρα και ομιλώντας μια εντελώς διαφορετική γλώσσα, ο μικρός Έλντιν, ωθήθηκε στο ποδόσφαιρο ώστε να βρει τον δικό του τρόπο επικοινωνίας με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Οι παρέες του, τον οδήγησαν στην ακαδημία της Γκρασχόπερς, μια εκ των ιστορικότερων ομάδων της πόλης και πολλάκις πρωταθλήτρια Ελβετίας. Οι «Χόπερς» άλλωστε, βρίσκονταν εκείνη την εποχή σε μια «χρυσή» περίοδο, όπου είχαν κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα σε μια δεκαετία, αγωνίζονταν τακτικά στην Ευρώπη, είχαν φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκτούσαν σταδιακά την φήμη του «selling club» σε ανώτερα πρωταθλήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags