Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζοσέ Ανιγκό: Έτσι κατέληξε ο Μαρινάκης σε Ανιγκό - Ανενεργός μετά το πέρασμα στη Νότιγχαμ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-24 22:50:00

Έτσι κατέληξε ο Μαρινάκης σε Ανιγκό - Ανενεργός μετά το πέρασμα στη Νότιγχαμ

Sportdog Team
Έτσι κατέληξε ο Μαρινάκης σε Ανιγκό - Ανενεργός μετά το πέρασμα στη Νότιγχαμ

Ο 61χρονος Γάλλος αναλαμβάνει το ρόλο του Φρανουσά Μοντεστό στον Ολυμπιακό, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να θέλει να συνεχιστεί το έργο που προκατόχου του Ανιγκό.

Μετά την πρόσληψη Μίτσελ ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε άμεσα και την έλευση Ανιγκό σε ρόλο διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου.

Ουσιαστικά, ο άλλοτε εμβληματικός τεχνικός της Μαρσέιγ αναλαμβάνει το ρόλο που είχε μέχρι την περσινή σεζόν ο Φρανσουά Μοντεστό. Και το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιμένει... γαλλικά δεν είναι τυχαίο. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο το πόσους παίκτες έχει βρει από τη συγκεκριμένη αγορά ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Σισέ, Μπα.

Την ίδια στιγμή, ο Ζοσέ Ανιγκό είναι κάθε άλλο παρά άγνωστος για τους Πειραιώτες. Στην Ελλάδα τον έφερε ο Γιάννης Κομπότης στον Λεβαδειακό, ακολούθησε το πέρασμα από τον Πανιώνιο και αμέσως μετά όλες οι δουλειές που ανέβαλε είχαν να κάνουν (έμμεσα ή άμεσα) με τους Ερυθρόλευκους.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Μαρινάκης τον προσέλαβε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, δίνοντάς του το ρόλο του αρχισκάουτερ. Στην εν λόγω θέση ο 61χρονος έμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2020, όταν και ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με τον αγγλικό σύλλογο. Από τότε ο Ανιγκό παρέμενε χωρίς κάποιο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, μέχρι να τον προσεγγίσει εκ νέου ο Ολυμπιακός.

Σημειώνεται, ότι εκτός από το ρόλο διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Γάλλος παράγοντας είναι πιθανό να ασχοληθεί ενεργά και με τις ακαδημίες των πρωταθλητών Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τα πρωτεία από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, με τον Ανιγκό να συμβάλει στο να αλλάξει αυτό.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags