Facebook Pixel Αυτή είναι η αποστολή του Κετσπάγια πριν αντιμετωπίσει την Ελλάδα! Να δώσει ταυτότητα στην Κύπρο
| 2022-09-24 18:23:00

Αυτή είναι η αποστολή του Κετσπάγια πριν αντιμετωπίσει την Ελλάδα! Να δώσει ταυτότητα στην Κύπρο

Sportdog Team
Αυτή είναι η αποστολή του Κετσπάγια πριν αντιμετωπίσει την Ελλάδα! Να δώσει ταυτότητα στην Κύπρο

Αφοπλιστική ειλικρίνεια, ασυγκράτητο πάθος και η ικανότητα να αφήνει τη σφραγίδα του όπου δουλεύει χαρακτηρίζουν τον Γεωργιανό και καθιστούν τις ομάδες του σήμα κατατεθέν.

Γράφει ο Χάρης Μιλτιάδους στο ένθετο "ΓΗΠΕΔΟ", της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Πολίτης"

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Πλησιάζει η στιγμή που θα δούμε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια. Ναι μεν δεν υπάρχει το βαθμολογικό κίνητρο που θα έβαζε τον κόσμο στη διαδικασία να κατακλύσει την «Αρένα» στον μεθαυριανό αγώνα (21:45), αλλά γίνεται η αρχή σε ένα οδοιπορικό με έναν «καπετάνιο» πολύ αγαπητό. Κακά τα ψέματα, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανήκει στην ομάδα επιλογών που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις καρδιές του φίλαθλου κοινού, παρέα με Πάμπο Χριστοδούλου, Στιβ Κωνσταντινίδη και Γιάννο Οκκά. Αφοπλιστική ειλικρίνεια, ασυγκράτητο πάθος και η ικανότητα να αφήνει τη σφραγίδα του όπου δουλεύει τον χαρακτηρίζουν και καθιστούν τις ομάδες του σήμα κατατεθέν. Ως εκ τούτου, τα «φώτα» στον αγώνα με την Ελλάδα φυσιολογικά θα πέσουν και στον Γεωργιανό τεχνικό.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την έκβαση του αγώνα απέναντι σε έναν σαφώς πιο ισχυρό μας αντίπαλο που διαθέτει και εξαιρετική φουρνιά, αλλά με τη συμπεριφορά και τη διάθεση που θα βγάλουν οι διεθνείς εντός των τεσσάρων λευκών γραμμών, και σε ποιον βαθμό μπορεί αυτό να τύχει διαχείρισης από τον πάγκο. Ένας πάγκος που θα κληθεί να βρει τον τρόπο να παντρέψει αρμονικά όλες εκείνες τις διαφορετικές προσωπικότητες και να αντλήσει το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο. Πλέον, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι αυτό το πρόσωπο υπάρχει. Ζητείται, όμως, διάρκεια στο 90λεπτο και η ελαχιστοποίηση των κενών διαστημάτων.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο διαφέρει. Ίσως δούμε τις ψηλές πιέσεις στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου, ίσως δούμε τα μπακ που θα πατάνε περιοχή (εδώ υπάρχει και ένα ερωτηματικό), όμως δεν θα έχουν το ίδιο αντίκτυπο και το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχαν σε ένα αγώνα πρωταθλήματος. Αναφερόμενοι σε ερωτηματικά, το κυριότερο είναι το δεξί άκρο της άμυνας. Υπάρχει στις κλήσεις το όνομα του Κύπρου Χριστοφόρου, που παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετικός στο «Γιοζέφ Πιλσούτσκι» της Κρακοβίας απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου σε αυτόν τον ρόλο, παρ’ όλα αυτά, δεν θυμίζει σε τίποτα μπακ Κετσπάγια, τα οποία μετατρέπονται σε 4ο και 5ο επιθετικό στην αντίπαλη περιοχή.

Στην παρουσίασή του από την ΚΟΠ μίλησε για κορμό και επιθυμία. Τη δεύτερη μπορεί να την αναγνωρίσει γιατί ζει πολλά χρόνια στην Κύπρο και έχει γίνει ένα με την ιδιοσυγκρασία μας. Τον κορμό τον προκαθόρισε σύντομα βάσει της γενικής εικόνας που είχε και εναπόκειται στον Σατσιά και στον κάθε Σατσιά να γίνουν μέρος αυτού του κλειστού συνόλου με συνέπεια στις εμφανίσεις τους. Επιπρόσθετα, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των δύο αγώνων με Ελλάδα και Κόσοβο, γιατί μόνο με θετική εικόνα σε αυτά μπορούμε να ελπίζουμε σε βελτίωση της επόμενης μέρας και γιατί όχι στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση στόχων στο επόμενο Κύπελλο Εθνών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags