Facebook Pixel Αλιόσα Ασάνοβιτς: Ο Καλλιτέχνης στην Πρέμιερ Λιγκ
| 2022-09-25 17:24:00

Ο «καθηγητής» Αλιόσα Ασάνοβιτς

Sportdog Team
Ο «καθηγητής» Αλιόσα Ασάνοβιτς

Συχνά οι ποδοσφαιριστές γίνονται αντικείμενο συζήτησης, πέραν των ικανοτήτων τους, για την εκκεντρική εμφάνιση και τον εξωαγωνιστικό, εγωκεντρικό πολλές φορές χαρακτήρα. Το ίδιο δεν ισχύει για τον Αλιόσα Ασάνοβιτς, που «κόσμησε» τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και της χώρας μας.

Γέννημα-θρέμμα της πόλης του Σπλιτ, ο Ασάνοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του από τη Χάιντουκ. Με την «αιμοδότρια» της εθνικής ομάδας της Κροατίας, ο Ασάνοβιτς αγωνιζόμενος στο χώρο του κέντρου κατάφερε να κυριαρχήσει. Μέσα σε έξι χρόνια, μπορεί να μην κατέκτησε πολλούς τίτλους (μόλις δύο εγχώρια κύπελλα), όμως έκανε ραγδαία άλματα βελτίωσης. Μη ξεχνάμε άλλωστε, πως τότε οι κροατικές ομάδες, που ήταν ούτως ή άλλως δυνατές, αγωνίζονταν στη λίγκα της Γιουγκοσλαβίας, όπου οι σέρβικες ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας κι η Παρτιζάν, ήταν τα ξεκάθαρα φαβορί.

Λίγο προτού γίνει διεθνής, ο Ασάνοβιτς αποφασίζει να αποχωρήσει από την πατρίδα του για τη Γαλλία και την Μετς. Άλλωστε ήδη είχε ξεχωρίσει στην πατρίδα του, τόσο για το δυνατό σουτ και τη συνολική τεχνική του κατάρτιση, όσο και για την ευφυΐα του και την πληθωρική του παρουσία στο κέντρο.

Η ομάδα τερμάτισε στη δωδέκατη θέση, όμως ο ίδιος είχε καταφέρει να δώσει ακόμα μεγαλύτερη «υπόσταση» στο όνομά του, σε μια λίγκα υψηλότερων απαιτήσεων. Μόλις σε τρεις εκ των 38 αγώνων πρωταθλήματος δεν συμμετείχε, ενώ με τα 13 τέρματά του αποτέλεσε έναν εκ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος. Καθόλου άσχημα για την πρώτη του χρονιά στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ EYAP.GR

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags