Facebook Pixel Sportdog.gr | Μετρώντας λάθος πέναλτι! Πώς ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε 2 φορές στον ίδιο γύρο από ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-27 13:05:00

Μετρώντας λάθος πέναλτι! Πώς ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε 2 φορές στον ίδιο γύρο από ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Sportdog Team
Μετρώντας λάθος πέναλτι! Πώς ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε 2 φορές στον ίδιο γύρο από ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1972 γράφτηκε ιστορία αφού εκείνο το απόγευμα ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να μπει ένας ελληνικός σύλλογος στην διαδικασία των πέναλτι για πρόκριση. Αλλά αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού ο διαιτητής μέτρησε λάθος, το ματς τελείωσε αλλά ήταν ουσιαστικά άκυρο και επαναλήφθηκε!

Μετά την εμφάνιση του στον τελικό κόντρα στον Άγιαξ το 1971, ο Παναθηναϊκός είχε λείψει μία σεζόν από την Ευρώπη, αφού τερματίζοντας τρίτος στο πρωτάθλημα δεν είχε καταφέρει να πάρει κάποιο από τα εισιτήρια. Η άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1971-72 τον επανέφερε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμμετέχοντας εκείνη την σεζόν με την κλήρωση να τον φέρνει να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Σόφιας από την οποία στις 13 Σεπτεμβρίου χάνει στη Βουλγαρία με 2-1, σε ένα ματς όπου ο Αργεντινός Βερόν έγινε ο πρώτος ξένος που σκόραρε για ελληνικό σύλλογο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags