Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απόφαση για ΕΠΟ κόντρα στον Ολυμπιακό - Αρνητική ψήφος Μαρινάκη - "Κάνατε την ΕΠΟ ΑΕΚάκι"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-29 22:00:00

Απόφαση για ΕΠΟ κόντρα στον Ολυμπιακό - Αρνητική ψήφος Μαρινάκη - "Κάνατε την ΕΠΟ ΑΕΚάκι"!

Sportdog Team
Απόφαση για ΕΠΟ κόντρα στον Ολυμπιακό - Αρνητική ψήφος Μαρινάκη - "Κάνατε την ΕΠΟ ΑΕΚάκι"!

Εξελίξεις στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας, μετά από ψηφοφορία που έφερε αλλαγή σε σημαντική θέση της ΕΠΟ. Ατάκες-φωτιά στη συνεδρίαση.

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης θα είναι ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ με 14 ψήφους υπέρ του και δύο κατά.

Ο Φιλιππούσης εκτελούσε χρέη προσωρινού CEO και μετά από πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, υπήρξε ψηφοφορία.

Αρνητικές ψήφους έδωσαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Δημήτρης Αγραφιώτης, ενώ απών ήταν ο πρόεδρος της Superleague 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω επιστολών του είχε διευκρινίσει την αντίθεσή του για την διορισμό Φιλιππούση, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός.

Ο Τάκης Μπαλτάκος είχε διακόψει την προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή για να ζητήσει γνωμοδότηση από τις FIFA και UEFA για το ζήτημα αυτό, ωστόσο θεωρούσε πως από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν τελεί υπό ξένη επιτροπεία δεν υπάρχει λόγος να γίνει διαγωνισμός. Τελικώς μετά από πρόταση του προέδρου Τάκη Μπαλτάκου και εισήγηση της κ. Μπιτζούνη αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία με τον Αγραφιώτη, εκπρόσωπο του Ολυμπαικού να αντιδρά στο θέμα αυτό και να ζητά την καταγραφή της ομιλίας της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Η κ. Μπιτζούνη επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει διεθνής διαγωνισμός γιατί εάν ο CEO είναι ξένος τότε δεν θα μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν στην ΕΠΟ. Από τη μεριά των Πειραιωτών τονίστηκε πως η κ. Μπιτζούνη εκτίθεται σε αυτό το θέμα και γενικότερα πως εκτίθεται η Ομοσπονδία για όλα αυτά.

Σε εκείνο το σημείο αναγνώστηκε η θέση του προέδρου του Ολυμπιακού και της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη από τον εκπρόσωπο των Πειραιωτών: «Απαξιώ να συνεχίσω την κουβέντα με αυτές τις γελοιότητες. Φέρατε και την κα Μπιτζούνη και την εκθέσατε να  λέει αυτά τα πράγματα! Το ποδόσφαιρο είναι διεθνές σπορ και είναι ντροπή για όλους σας να ακούγονται όλα αυτά. Έχετε κάνει την ΕΠΟ Αεκάκι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτες αντιδράσεις για Πασχαλάκη: "Ηγέτης στα αποδυτήρια - Θα δεις διαφορά με ΠΑΟΚ - Όχι πλεξούδες"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags