Facebook Pixel Συγκινημένος Μελισσανίδης: "Ζήτω η ΑΕΚ! - Το γήπεδο δεν χρωστά ούτε ευρώ σε κανέναν"
| 2022-09-30 21:36:00

Συγκινημένος Μελισσανίδης: "Ζήτω η ΑΕΚ! - Το γήπεδο δεν χρωστά ούτε ευρώ σε κανέναν" (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Συγκινημένος Μελισσανίδης: "Ζήτω η ΑΕΚ! - Το γήπεδο δεν χρωστά ούτε ευρώ σε κανέναν" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης πήρε τον λόγο στα εγκαίνια του νέου γηπέδου, μίλησε για το παρόν και το μέλλον της ομάδας, ενώ έκανε ειδική μνεία σε θρυλικές μορφές του παρελθόντος.

Η ΑΕΚ γιορτάζει την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια, με τον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του ονείρου, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, να αποθεώνεται στα εγκαίνια από 32.000 φιλάθλους.

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης πήρε τον λόγο και απηύθυνε κάλεσμα στους φίλους της ομάδας, τονίζοντας πως όλοι χρειάστηκε να υπομείνουν μεγάλες δυσκολίες, αλλά πλέον η ΑΕΚ είναι ξανά δυνατή και έχει στέρεες βάσεις.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για να καταστεί δυνατή η κατασκευή του νέου γηπέδου, μίλησε για θρυλικές μορφές του συλλόγου και τόνισε μεταξύ άλλων ότι "το γήπεδο δεν χρωστά ούτε ευρώ σε κανέναν".

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλημα, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε πάλι εδώ. Το έχει η μοίρα μας μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι.

Η ΑΕΚ συναντά την ισυορία της. Η ΑΕΚ απόψε συναντά ξανά την ιστορία της. Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά.

Σε δύο χρόνια, εδώ θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της ιστορίας της. Μαζί μας από ψηλά είναι και οι ιδρυτές μας. Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης δικαιώνεται ξανά για τη παραχώρηση αυτής της έκτασης στα παιδιά των προσφύγων. Ανάμεσά μας βρίσκονται όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το εδώ το γήπεδο γράφοντας χρυσές σελίδες.

Κάπου εδώ είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Η ψυχή του θα ζει αιώνια σε κάθε γωνιά του γηπέδου.

Από ψηλά μας κοιτούν και οι πατριάρχες μας, Λουκάς Μπάρλος και Νίκος Γκούμας.

Μαζί μας βρίσκονται οι πατεράδες μας που μας έπαιρναν από το χέρι και μας έφερναν εδώ. Μαζί μας είναι και οι φίλοι και τα αδέρφια που δεν πρόλαβαν να βρεθούν στο γήπεδό μας. Είναι όλοι εκείνοι που πριν από 92 χρόνια ήρθαν εδώ για να δουλέψουν εθελοντικά και να στεγάσουν την ιστορία που έφεραν μαζί τους από την πατρίδα που έχασαν.

Αυτό το γήπεδο γίνεται ξανά το σπίτι της προσφυγιάς. Εδώ θα θυμηθούμε και πάλι τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε. Εδώ θα γεννηθούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Εδώ θα μάθει όλος ο πλανήτης τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα.

Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας. Έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ τις υποσχέσεις μου. Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Εδώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλοι την ιστορία της ΑΕΚ. Ιδρύσαμε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τον προσφυγικό ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες. Το γήπεδο μας είναι η αναπαράσταση της πατρίδας των προγόνων μας. Είναι μια πατρίδα μέσα στην πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Το γήπεδο είναι φυλαχτό.

Σας είχα πει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια για την ομάδα πριν βάλουμε θεμέλια. Η ΑΕΚ έχει πλέον θεμέλια. Η ΑΕΚ πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν. Μόνο τον κόσμο της.

Αυτό το γήπεδο είναι δισέγγονο της προσφυγιάς και ανήκει στα παιδιά μας και τα παιδιά των προγόνων μας.

Ο Δικέφαλος Αετός στέκεται άγρυπνος και υπερήφανος στην κεντρική είσοδο του γηπέδου.

Αυτό το γήπεδο δεν χρωστάει πουθενά ούτε ένα ευρώ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους που έκαναν τα ακατόρθωτα. Πρώτα από όλα τον Γιώργο Πατούλη. Όλοι κατάλαβαν ότι το κόμμα αυτό είναι πάνω από ομάδες. Ο ΟΠΑΠ απέδειξε ότι δικαίως αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ελληνικού αθλητισμού. Είναι χαρά μας που έχουμε το όνομά του στην εμπορική ονομασία του γηπέδου.

Και τώρα σας παρακαλώ και σας καλώ να ορκιστούμε εδώ μέσα το Ναό μας ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στην ΑΕΚ. Ζήτω η ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags