Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αποτυχημένες μεταγραφές και ανενεργά εκατομμύρια
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-04 17:00:00

Απίστευτο! Ανενεργά 10 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ - Μόνο έτσι μπορεί να βρει τον δρόμο του

Sportdog Team
Απίστευτο! Ανενεργά 10 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ - Μόνο έτσι μπορεί να βρει τον δρόμο του

Αντί για την απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών, αμφιβόλου αξίας και προελεύσεως, οι περισσότεροι, εκ των οποίων, παρουσιάζονται ως νέοι “Μαραντόνα”, αλλά σύντομα παροπλίζονται αγωνιστικά, δεν θα ήταν προτιμότερο να προωθηθούν παίκτες από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, που είναι και οι καλύτερες στην Ελλάδα με αποδεδειγμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα;

ΠΑΟΚ: Αντί για την απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών, αμφιβόλου αξίας και προελεύσεως, οι περισσότεροι, εκ των οποίων, παρουσιάζονται ως νέοι “Μαραντόνα”, αλλά σύντομα παροπλίζονται αγωνιστικά, δεν θα ήταν προτιμότερο να προωθηθούν παίκτες από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, που είναι και οι καλύτερες στην Ελλάδα με αποδεδειγμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα;

Mόνο τα τελευταία χρόνια βγήκαν οι Τζόλης (έφερε 11 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ), Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Λύρατζης, Τσαούσης, Κούτσιας και έπεται συνέχεια, αφού υπάρχει στις ακαδημίες μία μεγάλη λίστα με σπουδαία ταλέντα που περιμένουν να πάρουν ευκαιρίες.

Γιατί να πηγαίνουν χαμένα τα λεφτά του Ιβάν Σαββίδη σε ξένους ποδοσφαιριστές χαμηλής ποιότητας, σε μάνατζερ και σε ομάδες του εξωτερικού; Είναι χαρακτηριστικό, ότι κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, (για την ακρίβεια 9,8 εκατ.), είναι ουσιαστικά “ανενεργά” και αναφερόμαστε σε οχτώ ενδεικτικά παραδείγματα ξένων παικτών, που “κάθονται” αναπαυτικά πάνω στα συμβόλαιά τους, προσφέροντας από ελάχιστα έως τίποτα.

Όλοι ήρθαν ως πρωτοκλασσάτοι υποτίθεται και είτε κατέληξαν στην δεύτερη ομάδα (Κουαλιάτα, Ρικάρντο, Μουργκ, Νινούα), είτε αποτελούν, μάλλον, “διακοσμητικά στοιχεία” στο ρόστερ της πρώτης ομάδας (ο Καντουρί, που μία παίζει και δέκα δεν παίζει, λόγω τραυματισμού, ο Φελίπε Σοάρες και ο Σάστρε με τον Ράφα Σοάρες, οι οποίοι δεν ήταν ούτε στην αποστολή στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ “8”

Ο Κουαλιάτα έχει συμβόλαιο που πλησιάζει τα 800.000 ευρώ τον χρόνο. Δόθηκε και 1,8 εκατ. ευρώ στους Μοντεβιδέο Γουόντερερς για την απόκτησή του. Ο Φελίπε Σοάρες έχει αντίστοιχα μεγάλο ετήσιο συβόλαιο, ενώ η Μορεϊρένσε εισέπραξε κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Ο Ράφα Σοάρες αμείβεται με 500.000 ευρώ ετησίως. Ο Μουργκ έχει “αράξει” στην δεύτερη ομάδα και παίρνει 600.000 ευρώ τον χρόνο! Το ίδιο συμβαίνει και με τον Νινούα, με την μόνη διαφορά, ότι αυτός αμείβεται με τα μισά (300.000 ευρώ). Οι αποδοχές του Σάστρε είναι 400.000 ευρώ τον χρόνο και δαπανήθηκαν άλλες 400.000 ευρώ για την ενεργοποίηση της ρήτρας αγοράς του από την Μαγιόρκα, αφού συμπλήρωσε πέρυσι το όριο συμμετοχών (60%) που είχε συμφωνηθεί με τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου. Για τον Ρικάρντο καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ ως τροφεία στην Φαμαλικάο και ο ίδιος έχει συμβόλαιο 200.000 ευρώ, ενώ ο Ελ Καντουρί των 700.000 ευρώ τον χρόνο έπαιξε φέτος μόλις 104 λεπτά συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη!

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

Είναι τόσο δύσκολο οι αρμόδιοι να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει πως το πρωτάθλημα ή το νταμπλ δεν είναι αυτοσκοπός σε κάθε σεζόν και ότι σε μία χρονιά ανανέωσης, όπως η φετινή, ο βασικός στόχος θα έπρεπε να είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας μελλοντικά με την προώθηση ελληνόπουλων;

Έτσι, η πλειοψηφία του κόσμου θα καλοσώριζε και θα στήριζε μία τέτοια προσπάθεια και η ομάδα θα αποκτούσε τσαγανό. Τι καλύτερη απόδειξη από το γεγονός, ότι με την είσοδο των Τσαούση και Κωνσταντέλια στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ έκλεισε στα καρέ του τον αντίπαλο και άρχισε να κερδίζει το ένα κόρνερ μετά το άλλο;

Ποτέ δεν είναι αργά. Δίνεται η ευκαιρία στον Μπότο να δει τα λάθη του και στον Λουτσέσκου στην 40ήμερη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League, από τις 13 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, να προετοιμάσει ακόμα 2-3 ελληνόπουλα από την δεύτερη ομάδα και τις ακαδημίες, με στόχο την – σταδιακή – ένταξή τους στην 11άδα.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ…

Πρώτος και καλύτερος υποψήφιος είναι ο Κωνσταντέλιας. Έχει φοβερά προσόντα. Απίστευτες αλλαγές με την μπάλα στα πόδια, ταχύτητα, τεχνική, εκρηκτικότητα, μοίρασμα παιχνιδιού, κάθε πάσα και εκτέλεση. Διαθέτει όλο το πακέτο για την θέση του επιθετικού χαφ, από την στιγμή που στα πλάγια παίζουν ο Ζίφκοβιτς με τον Νάρεϊ. Αν τον βάζει συστηματικά φέτος ο Λουτσέσκου, στην νέα σεζόν ο νεαρός θα γίνει το “νούμερο ένα” του πρωταθλήματος.

Η “δεξαμενή” για αξιοποίηση ταλέντων είναι μεγάλη και στην δεύτερη ομάδα με την παρουσία νεαρών χαφ υψηλής ποιότητας, για τους οποίους όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, όπως ο Δαρέλας, ο Γρόσδης, ο Ρούμιαντσεβ, ενώ από πίσω έρχεται ένα πολύ μεγάλο ταλέντο ο 16χρονος φορ Τζίμας, σε μία θέση που ο ΠΑΟΚ “πονάει” πολύ, ένας επιθετικός με καταπληκτική σωματοδομή, που σκοράρει με σουτ στην κίνηση σε όποιο σημείο κι αν του έρθει η μπάλα.

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags