Facebook Pixel Άρης: Λύνονται τα χέρια του Πάρντιου ενόψει ΑΕΚ - Σημαντική εξέλιξη με ξένο ποδοσφαιριστή
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-06 23:13:00

Λύνονται τα χέρια του Πάρντιου ενόψει ΑΕΚ - Σημαντική εξέλιξη με ξένο ποδοσφαιριστή

Sportdog Team
Λύνονται τα χέρια του Πάρντιου ενόψει ΑΕΚ - Σημαντική εξέλιξη με ξένο ποδοσφαιριστή

Ο Αλαν Πάρντιου έδειξε το μέγεθος της πίστης του στις ικανότητες του Πίτερ Ετέμπο στις τοποθετήσεις του μετά την ήττα από τον Βόλο και στη χθεσινή πρώτη προπόνηση του Νιγηριανού άπαντες αντιλήφθηκαν γιατί ο Βρετανός είχε αναφερθεί με τόσο κολακευτικά λόγια στον 26χρονο μέσο.

Άρης: Με τον Σέικ Ντουκουρέ να μην υπολογίζεται για τα επόμενες τρεις εβδομάδες και το δίδυμο των Μπριάν Νταμπό-Πάπε Σέικ Ντιόπ να μην έχει αποκτήσει χημεία και στέρεα γραμμή επικοινωνίας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο 61χρονος τεχνικός είναι λογικό να ελπίζει στην άμεση ενσωμάτωση του Πίτερ Ετέμπο για την επίλυση του σχετικού προβλήματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Βρετανός ήθελε να δει τον Νιγηριανό στην πρώτη προπόνησή του εστιάζοντας σε πράγματα που μόνο ένας προπονητής μπορεί να διακρίνει. 

Ουσιαστικά είδε αυτά που περίμενε ή μάλλον ήθελε να διαπιστώσει. Για παράδειγμα, προφανώς ήξερε ότι υστερεί σε φυσική κατάσταση και τρεξίματα ένας ποδοσφαιριστής δίχως επίσημο παιχνίδι για τέσσερις μήνες και ο οποίος δεν έκανε προετοιμασία με ομάδα. Αυτό δεν τον φοβίζει γιατί είδε έναν ηγέτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο οποίος παρότι δεν πατάει στιβαρά στα πόδια του λόγω της πολύμηνης απουσίας του, έχει αίσθηση του χώρου, δίνει κατευθυντήριες γραμμές στους παίκτες του και λειτουργεί σαν να του ανήκει το πεδίο δράσης του. Αυτό έδειξε χθες ο Πίτερ Ετέμπο, αυτός είναι και ο λόγος που προβλέπεται να είναι στην αποστολή στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Προφανώς ο 26χρονος μέσος δεν είναι έτοιμος για να αντέξει τους κραδασμούς ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού όπως είναι αυτό της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ, δεν αποκλείεται όμως να πάρει τον χρόνο του αν η εικόνα που παρουσίασε χθες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε επίπεδο τρεξιμάτων, στις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν. Ενδεχομένως ο Πάρντιου να είχε την πρόθεση παραχώρησης επιπλέον χρόνου στον Ετέμπο, προφανώς όμως νιώθει την ανάγκη για την άμεση χρησιμοποίησή του. 

Δηλαδή, αν ο Νιγηριανός δεν αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ, σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής απέναντι στον Ιωνικό στο «Κλ. Βικελίδης» με την προοπτική να έχει θέση βασικού στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο για τον Ετέμπο είναι ότι μπορεί να παίξει τόσο ως κόφτης όσο και ως εσωτερικός μέσος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνεργαστεί τόσο με τον Σέικ Ντουκουρέ όσο και με τους υπόλοιπους κεντρικούς χαφ.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags