Facebook Pixel Η πορεία μιας απομονωμένης ομάδας στο κύπελλο!
| 2022-10-07 15:40:00

Η πορεία μιας απομονωμένης ομάδας στο κύπελλο!

Sportdog Team
Η πορεία μιας απομονωμένης ομάδας στο κύπελλο!

Ο Paul εκτός από πρόεδρος της ομάδας είναι και ο άνθρωπος που περιποιείται τον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Sandra (πρώην μάνατζερ σε τράπεζα) εκτός από τη διαχείριση των οικονομικών, είναι το άτομο που πλένει τις φανέλες των παικτών.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά το διάλειμμα λόγω Nations League.

Παράλληλα όμως είχαμε και τον Τρίτο Προκριματικό Γύρο στο FA Cup. Όπως γνωρίζετε έχουμε μια αδυναμία στις ομάδες που κάνουν καλές πορείες στο κύπελλο.

Η Helston Athletic είναι μια ομάδα από τη κωμόπολη Helston της Κορνουάλης. Αγωνίζεται στο 9ο επίπεδο της Αγγλικής ποδοσφαιρικής πυραμίδας και φέτος έκανε τη καλύτερη πορεία στην ιστορία της. Για να φτάσει μια ομάδα στον Τρίτο Προκριματικό θα πρέπει να έχει αποκλείσει 4 ομάδες και όχι 2 καθώς υπάρχουν και 2 προ-προκριματικοί γύροι!

Οι δύο εικονιζόμενοι είναι οι ήρωες της ομάδας. Ο πρόεδρος Paul Hendy και η σύζυγός του Sandra. Ο Paul εκτός από πρόεδρος της ομάδας είναι και ο άνθρωπος που περιποιείται τον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Sandra (πρώην μάνατζερ σε τράπεζα) εκτός από τη διαχείριση των οικονομικών, είναι το άτομο που πλένει τις φανέλες των παικτών.

Εάν κοιτάξετε τον χάρτη της Αγγλίας, θα διαπιστώσετε πως το Helston είναι σε μια αρκετά απομακρυσμένη τοποθεσία. Αυτό επιβαρύνει την ομάδα με έξτρα κόστη μετακίνησης. Για να παίξει στον αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Weston-super-Mare η ομάδα ταξίδεψε σχεδόν 550 χιλιόμετρα σε μία μέρα. Σε ένα ταξίδι που περιλάμβανε 5 στάσεις καθώς πολλοί από τους παίκτες της ομάδας δε μένουν στο Helston αλλά σε άλλες κοντινές πόλεις.

Η ομάδα έκανε φέτος συνολικά πάνω από 2000 χιλιόμετρα μόνο για τους αγώνες του κυπέλλου. Με την άνοδο στα καύσιμα καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί ένα τέτοιο κόστος μια ομάδα της 9ης κατηγορίας. Παρόλα αυτά, η καλή πορεία της ομάδας έβαλε στα ταμεία 10 χιλιάδες λίρες, ποσό το οποίο θα ξοδευτεί αποκλειστικά στις υποδομές του γηπέδου, στις οποίες ο πρόεδρος επενδύει τακτικά.

Για την ιστορία, η Helston ηττήθηκε με 7-2, κάτι λογικό καθώς η Weston-super-Mare παίζει μια κατηγορία πιο πάνω. Είμαστε σίγουροι όμως πως οι φίλοι της ομάδας θα θυμούνται για πάντα αυτήν τη χρονιά!

ΠΗΓΗ: thepubtales.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags