Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ατάκες... φωτιά για ΠΑΟΚ - Για αυτό δέχεται γκολ στις καθυστερήσεις
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-11 11:52:00

Ατάκες... φωτιά για ΠΑΟΚ - Για αυτό δέχεται γκολ στις καθυστερήσεις

Sportdog Team
Ατάκες... φωτιά για ΠΑΟΚ - Για αυτό δέχεται γκολ στις καθυστερήσεις

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο προπονητής του Λεβαδειακού όπου και αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Δικέφαλο του Βορρά και στη συνολική παρουσία της ομάδας του Λουτσέσκου στο πρωτάθλημα.

Γιάσμινκο Βέλιτς: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για τον αγώνα του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής της ομάδας της Βοιωτίας όπου ανέφερε πως έμεινε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση της ομάδας του: “Με το αποτέλεσμα είμαι ικανοποιημένος, αλλά περισσότερο από όλα για την προσπάθεια των παικτών μου. Και για την εικόνα της, σε μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού.

- Στις καθυστερήσεις αλήθεια τι σκεφτόσουν;

Είδα την ομάδα μου ότι αντέδρασε καλά, μεταφέραμε το παιχνίδι προς την εστία του ΠΑΟΚ. Δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά κάναμε καταστάσεις και εννοώ ότι κερδίσαμε κόρνερ, φάουλ προς την αντίπαλη περιοχή. Εάν θέλετε να σας πω, εκεί γύρω στο 90ο λεπτό, ένας από τους συνεργάτες μου, μου είπε να κάνουμε μία αλλαγή. Του είπα όχι δεν πρέπει να κάνουμε γιατί βλέπω την ομάδα μας να αντιδρά. Είδα την καλή αντίδραση των παικτών μου και ήλπιζα πως θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι που άξιζαν οι παίκτες μου ένα θετικό αποτέλεσμα”.

- Το δικαίωμα για να διεκδικήσεις το αποτέλεσμα, σου το έδωσε ο ΠΑΟΚ; Ή η δική σου ομάδα με την απόδοσή της;

“Αυτά πάνε μαζί. Εγώ κοιτάζω περισσότερο την ομάδα μου. Θέλαμε αφού δεχθήκαμε το γκολ, να ρισκάρουμε περισσότερο. Δεν παίζαμε το “ταμπούρι” από την αρχή του αγώνα. Φάνηκε πως θέλαμε να μπλοκάρουμε την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ με κοντινές πάσες από πίσω. Τους αναγκάσαμε να χάνουν κατοχή. Λογικό είναι και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε σε μία νέα κατάσταση να λειτουργήσει χειρότερα ή καλύτερα. Έχασε την αυτοσυγκέντρωση του ο ΠΑΟΚ, έχασε τον προσανατολισμό του. Και εκεί με τα όπλα μας διεκδικήσαμε για να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι”.

- Πως εξηγείς το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ στις καθυστερήσεις σε τρεις αγώνες;

Οφείλεται στους αντιπάλους του, οφείλεται στην οπισθοχώρηση της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχασε τον έλεγχο στο τελευταίο 15λεπτο. Το είχε, αλλά το είχαμε και εμείς. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε τους χώρους, ενώ ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το παιχνίδι με την μπάλα. Δεν είχε την δυνατότητα να κρατήσει μπάλα. Θέλει και δόση τύχης να σκοράρεις στο 90ο λεπτό. Όμως και εμείς έχουμε το μερίδιό μας. Πρέπει να έχεις και λίγο τύχη”.

- Μιλήσατε με τον Λουτσέσκου;

Πριν από το παιχνίδι. Είναι καλός προπονητής, το έχει αποδείξει. Έχει χρόνια στον ΠΑΟΚ, έχει κάνει δουλειά, έχει κερδίσει τον τίτλο. Τον ΠΑΟΚ από τα ματς που έχω δει, μου άρεσε στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Είχε φρεσκάδα, κινητικότητα, συχνή αλλαγή θέσεων, με επιθετικό βάθος, και εννοώ να πηγαίνουν προς την αντίπαλη εστία. Όχι ανούσια κυκλοφορία. Εμείς προετοιμαστήκαμε για κάτι τέτοιο. Για κάτι ανάλογο. Θέλαμε να ακολουθήσουμε το δικό μας πλάνο. Είναι θετικό για εμάς το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στην βασική ενδεκάδα οι Ολιβέϊρα και Ντόουγκλας Αουγκούστο. Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού, είναι κομβικοί οι δυό παίκτες”.

- Ο Γκορντεζιάνι ποια εικόνα σου άφησε;

Δεν τον πρόσεξα ιδιαίτερα. Όταν μπήκε ο Νέλσον αισθανθήκαμε την πίεση. Οι δύο παίκτες, Ολιβέϊρα και Ντόουγκλας ήταν κομβικοί. Για εμένα ήταν ανακούφιση ότι δεν έπαιξαν στην βασική ενδεκάδα του αγώνα”.

- Αληθεύει ότι είχατε επτά απουσίες;

Εμείς είμαστε με πολύ λίγους παίκτες στην διάθεσή μας, αυτό το διάστημα. Υπάρχουν και παιδιά που ήρθαν την τελευταία στιγμή, άλλα ήρθαν πιο νωρίς και με το καλημέρα τραυματίστηκαν. Δεν μπορώ να τους πω και ακριβώς ότι αυτοί οι παίκτες είναι απουσίες. Είναι ερωτηματικό η ενδεχόμενη προσαρμογή τους στην ομάδα. Και η μελλοντική προσφορά τους θα κριθεί για να δούμε τελικά εάν πρέπει να θεωρηθούν ως απουσίες ή όχι. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να επανέλθουν”.

- Ο Βρακάς είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει στον Λεβαδειακό ;

Είναι νεαρός ταλαντούχος παίκτης, μου άφησε με την διάθεσή του και την θέλησή του, μία καλή εντύπωση. Έχει καλά προσόντα, καλή σωματοδομή και ταχύτητα. Ελπίζω να αποκτήσει και περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Και μέσα από μία σωστή ομαδική λειτουργία. Είναι ένας παίκτης που έχει προσόντα και πρέπει να τα παρουσιάζει συνεχώς”, είπε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags