Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αϊτόρ, όπως λέμε... Λέτο!
| 2022-10-11 13:14:00

Αϊτόρ, όπως λέμε... Λέτο - Η τρελή πορεία του ΠΑΟ με φόντο την κούπα του πρωταθλήματος (Vid)

Sportdog Team
Αϊτόρ, όπως λέμε... Λέτο - Η τρελή πορεία του ΠΑΟ με φόντο την κούπα του πρωταθλήματος (Vid)

Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στους δύο μεσοεπιθετικούς!

Ο Παναθηναϊκός μετά το πέρας των 7 πρώτων αγωνιστικών έχει ξεκινήσει με 7 νίκες και σίγουρα αισιοδοξεί περισσότερο από ποτέ (μετά το νταμπλ) για να κατακτήσει ξανά ένα πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα, πέρα από την εξαιρετική λειτουργία της ομάδας που είναι καλοδουλεμένη και έχει διατηρηήσει τον βασικό της κορμό από πέρυσι, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο Αϊτόρ! Αρκετά κομβικός ο Πέρεθ και φέτος, τρομερός ο Τσέριν με το... καλημέρα, δίνει λύσεις που δεν υπήρχαν πέρυσι ο Σπόραρ και ο Κουρμπέλης είναι καλύτερα από ποτέ, ωστόσο ο Ισπανός άσος είναι το κερασάκι μιας... εντυπωσιακής τούρτας! Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει πετύχει 8 γκολ φέτος, ενώ για όσους το ξεχνούν ο Αίτόρ έχει μοιράσει και δύο ασίστ!

Στα πρώτα ματς σκόραρε στην πρεμιέρα, μοίρασε ασίστ στα ματς με ΟΦΗ και Λεβαδειακό, ενώ έκτοτε σκοράρει κατά ριπάς, μιας και έβαλε 1 γκολ με την ΑΕΚ, 3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, 2 με τον ΠΑΟΚ και 1 με τον Αστέρα. Κοινώς, ο Ισπανός άσος έχει προσφέρει τα 10 από τα 11 γκολ του Παναθηναϊκού κάτι που είναι και εντυπωσιακό, αλλά και άκρως σπάνιο! Δείχνει το... Aitor effect που βάζει σε τροχιά πρωταθλητισμού εδώ και καιρό τους πράσινους. 

Και ευχή όλων των πράσινων είναι να συνεχίσει εξίσου εντυπωσιακά και στο υπόλοιπο της χρονιάς ο παίκτης που με τον Μπόλονι μετρούσε αντίστροφα για να φύγει και φέτος είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Super League. 

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Λέτο και ο τραυματισμός

Επειδή γίνεται και αρκετός ντόρος για έναν πράσινο του παρελθόντος που είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά, πάμε να δούμε τι είχε κάνει και στο πρώτο μισό της σεζόν 2011-12 ο Σεμπάστιαν Λέτο, πριν τον προδώσει το γονατό του. Ο Αργεντινός άσος έχει σκοράρει στα 8 πρώτα ματς που είχε δώσει ο Παναθηναϊκός (μιας και η 4η και η 5η αγωνιστική είχαν γίνει μεταγενέστερα λόγω της καθυστερήσης που είχε γίνει με την Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό. Βέβαια αν πάρουμε τα δεδομένα βάση των αγωνιστικών και όχι του χρονικού πλαισίου ο Λέτο μέχρι την 9η αγωνιστική είχε σημειώσει 10 γκολ (!!!), μιας και είχε σκοράρει δις με Ξάνθη, Εργοτέλη και ΑΕΚ, ενώ η μόνη ομάδα που του είχε... γλιτώσει ήταν η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός.

Μέχρι την 16η αγωνιστική ο τρομερός Αργεντινός είχε βάλει 15 γκολ, ενώ έιχε μοιράσει και 6 ασίστ και ο Παναθηναϊκός έκανε... πρωταθλητισμό. Βέβαια στη συνέχεια τραυματίστηκε και ξεκίνησε η κατηφόρα με τα τρία κομβικά ματς να είναι αυτά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό που οι πράσινοι μέτρησαν 3 ήττες.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός τότε είχε τερματίσει στο -7 από τον Ολυμπιακό και αρκετός κόσμος αναρωτιέται μέχρι σήμερα για το πως θα είχε γραφτεί η ιστορία εάν παρέμενε υγιής ο Λέτο.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags