Facebook Pixel Γιάσμινκο Βέλιτς: Νέες ατάκες Βέλιτς για τον αγώνα με ΠΑΟΚ - Ποιος είναι το φαβορί για τίτλο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-11 19:02:00

Νέες ατάκες Βέλιτς για τον αγώνα με ΠΑΟΚ - Ποιος είναι το φαβορί για τίτλο!

Sportdog Team
Νέες ατάκες Βέλιτς για τον αγώνα με ΠΑΟΚ - Ποιος είναι το φαβορί για τίτλο!

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε τόσο στη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά όσο και στο ποιον θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση της Super League.

Γιάσμινκο Βέλιτς: Στη μεγάλη βελτίωση του Λεβαδειακού στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Λαμία και κυρίως με ΠΑΟΚ αναφέρθηκε μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 o τεχνικός της ομάδας της Βοιωτίας, ενώ για την πρόβλεψή του για τον τίτλο ανέφερε πως θεωρεί μεγάλο φαβορί τον Παναθηναϊκό.

«Είναι δύσκολο έργο, πράγματι, να σωθεί ο Λεβαδειακός. Δεν έχει ξεκινήσει καλά, από την άποψη των αποτελεσμάτων, τουλάχιστον, όπως περίμεναν στην ομάδα, αλλά για αυτό κιόλας έγινε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Λεβαδειακός είναι μια νεοφώτιστη ομάδα, με καλή βάση από τη Super League 2, έχει, ωστόσο, διαφορά η δεύτερη κατηγορία από την πρώτη. Έγιναν κάποιες μεταγραφές τελευταία στιγμή, με παίκτες, όμως, που αρκετό καιρό βρίσκονται εκτός προπονήσεων και αυτήν τη στιγμή δουλεύουν για την αποκατάστασή τους από τραυματισμούς ή σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Είναι, οπότε, ένα ερωτηματικό η μελλοντική τους προσφορά».

Για τους πολλούς νεαρούς Έλληνες, που έχει στη διάθεσή του και, μάλιστα, χρησιμοποιεί αρκετά, είπε: «Όντως, υπάρχουν πολλοί νεαροί Έλληνες στην ομάδα. Υπάρχει πάρα πολύ καλή βάση. Εγώ δεν ήμουν εδώ από την αρχή, δεν μπορώ και δεν θέλω να κρίνω ακόμη κανένα. Έγιναν, κυρίως μεταγραφές ξένων, αλλά έχουν προοπτική οι Έλληνες. Μου αρέσει να δίνω ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά. Το θέμα είναι να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια σε αυτά τα παιδιά τον Γενάρη, είτε από παίκτες, που τώρα είναι εκτός δράσης είτε από νέους παίκτες, που θα έρθουν».

Πρόσθεσε, εξάλλου, για τις διαφορές του περσινού Λεβαδειακού, που ήταν κυρίαρχος στη Super League 2, σε σχέση με τη φετινή ομάδα: «Η μισή δουλειά είναι επιλογές καλοκαιρινές και άλλη μισή, ή μεγάλο κομμάτι από αυτήν, η προετοιμασία, όπου οι προπονητές μπορούν να περάσουν τα ''θέλω'' τους χωρίς την άμεση πίεση των αποτελεσμάτων. Η μετατροπή σε έναν τρόπο παιχνιδιού πιο κατάλληλο, που αρμόζει στη δυναμική της ομάδα, είναι πολύ δύσκολη. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες. Θέλουμε να δώσομε καλύτερη ισορροπία, ξεκινώντας από την αμυντική λειτουργεία, και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ομάδες, που κυνηγάνε την παραμονή. Δεν μπορείς να επιτεθείς χωρίς σωστή αμυντική λειτουργία. Και είδαμε όταν ήρθαμε εδώ ότι υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, και πάρα πολύ μεγάλο θέμα στα στημένα. Ωστόσο, βλέπω ότι υπάρχει στα δύο τελευταία παιχνίδια μεγάλη βελτίωση. Βέβαια, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τόσο με Λαμία όσο και με ΠΑΟΚ δείξαμε έλλειψη υπομονής και συγκέντρωσης, και ήταν φυσιολογικό. Εκεί πρέπει να κάνουμε τονωτικές ενέσεις. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτούς τους τομείς και να γίνουμε και ακόμα καλύτεροι με την μπάλα στα πόδια».

Τέλος, για τη μάχη της ουράς, αλλά και του τίτλου: «Στην ουρά ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες, που θα δώσουν μάχη για την παραμονή, είναι αρκετά ανταγωνιστικά τα πράγματα, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα. Είναι μαραθώνιος το πρωτάθλημα. Στην κορυφή, πάντα λέμε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος μεταξύ 4-5 ομάδων, φέτος, όμως, ο Παναθηναϊκός ξεχωρίζει για το επίπεδο και τη σταθερότητά του. Είναι, άλλωστε, η μοναδική ομάδα από τις μεγάλες, που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, με στοχευμένες προσθήκες, ουσιαστική ενίσχυση, ξεκάθαρη ταυτότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να χάσει παιχνίδι ή να τον κερδίσεις. Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο φαβορί για πρωτάθλημα, αν και είναι νωρίς ακόμα, αλλά ξεχωρίζει», είπε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags