Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάνταλος: Γκράφιτι του Πέτρου Μάνταλου στα αποδυτήρια του γηπέδου του χωριού του! (ΦΩΤΟ)
| 2022-11-04 15:16:00

Καμάρι της Ροδόπης! Ο Πέτρος Μάνταλος έγινε γκράφιτι στο χωριό του (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Καμάρι της Ροδόπης! Ο Πέτρος Μάνταλος έγινε γκράφιτι στο χωριό του (ΦΩΤΟ)

Ομάδα της Κομοτηνής τιμά τον παίκτη της ΑΕΚ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα πολύ όμορφο γκράφιτι του Πέτρου Μάνταλου, το οποίο τον εμφανίζει με τη φανέλα της ΑΕΚ αλλά και αυτήν της Εθνικής, κοσμεί τα αποδυτήρια του γηπέδου του χωριού Υφαντές Ροδόπης. Πρόκειται για τη γενέτειρα του ποδοσφαιριστή της Ένωσης.

Το γήπεδο του χωριού χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα του Πόντου Θρυλορίου, η οποία και τίμησε την προσωπικότητα του χαρισματικού μεσοεπιθετικού.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου της Κομοτηνής, ο οποίος φημίζεται για τις ευφάνταστες εμφανίσεις του, με τις οποίες προάγει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Η ομάδα μας, την οποία έχω την τιμή να διοικώ ως πρόεδρος,ο Πόντος Θρυλορίου εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας την ανάδειξη και την διαφήμιση που παρέχει η φυσιογνωμία του ποδοσφαιριστή Πέτρου Μάνταλου για την Κομοτηνή και την γενέτειρα του το χωριό Υφανταί που χρησιμοποιεί η ομάδα μας ως έδρα, αλλά και την συγγένεια που υπάρχει με μέλη και ποδοσφαιριστές της ομάδος μας,προχωρήσαμε στην δημιουργία γκράφιτι με τις εικόνες του ώστε να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι το πώς ξεκίνησε και πού έχει φθάσει στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Πέτρος...», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ομάδας, Μιχάλης Κακουλίδης.

Οι Υφαντές βρίσκονται στην πεδιάδα της Κομοτηνής σε υψόμετρο 30 μέτρα και απέχουν περίπου 5 χλμ. δυτικά από το κέντρο της πόλης. Στα ανατολικά του χωριού περνάει ο Βοσβόζης ποταμός, στα νότια η ΕΟ Κομοτηνής - Ξάνθης και η Εγνατία Οδός, στα βορειοδυτικά είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Μαξιμιανούπολης - Μοσυνούπολης ενώ στα βόρεια περνάει η Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης και είναι η Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Στην περιοχή (ανατολικά και δίπλα στον Βοσβόζη) έχει εντοπιστεί προϊστορικός οικισμός που χρονολογείται στην νεολιθική εποχή και πρώιμη εποχή του Χαλκού καθώς και ίχνη κατοίκησης από την Κλασική μέχρι και τη Βυζαντινή εποχή. Το χωριό θεωρείται προσφυγικό γιατί σε αυτό εγκαταστάθηκαν, μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών, αρχικά πρόσφυγες από την Πέτρα των Σαράντα Εκκλησιών της Ανατολικής Θράκης και στη συνέχεια από τον Πόντο, το Κυβερνείο, το Γάρς, την Ρωσία και την Γεωργία. Η περιοχή ήταν τσιφλίκια Ελλήνων και Οθωμανών γαιοκτημόνων που μεγάλος μέρος τους απαλλοτριώθηκε από τον Νικόλαο Πλαστήρα και δόθηκε στους ακτήμονες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags