03/01/12 - 00:45

4-4-2- εναντίον 4-3-3

Μια πραγματικά εντυπωσιακή συζήτηση, έλαβε χώρα σε κανάλι της Αγγλίας ανάμεσα σε κορυφαίους προπονητές και παλιούς παίκτες της Premiership πριν λίγες μέρες. Τα ονόματα; Δεν χρειάζονται συστάσεις και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ως προς την ποδοσφαιρική τους κατάρτιση. Καλεσμένοι ήταν οι Άλεξ Φέργκιουσον, Χάρυ Ρεντναπ, Κενυ Νταλγκλις και Άλαν Πάρντιου. Το θέμα; 4-4-2 ή 4-3-3;

4-4-2- εναντίον 4-3-3
50.274views 0shares

Μετά την έκπληξη μου που έβλεπα μια τηλεοπτική εκπομπή να επικεντρώνεται σε ένα καθαρά τακτικό θέμα του ποδοσφαίρου, συγκεντρώνοντας μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς ονόματα για ομιλητές και την σκέψη ότι μόνο στην Αγγλία θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί. 

Διαβάστε κάποιες σκέψεις από όσες ακούστηκαν: «Είναι δύο διαφορετικά συστήματα, δύο διαφορετικές φιλοσοφίες όσον αφορά την τακτική» Σημείωσε αρχίζοντας ο Φεργκιουσον «Η τακτική δεν υπαγορεύει όμως πάντα τον τρόπο που θα αγωνιστείς, το 4-3-3 και η παραλλαγή του 4-5-1 θεωρητικά σου λένε ότι θα παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, θα ελέγξεις το κέντρο, θα πιέσεις κάθετα. Το 4-4-2 και 4-2-3-1 έχει παίκτες σε γραμμή (σ.σ. εννοεί παίκτες τον ένα πίσω από τον άλλο) και σου δίνει την δυνατότητα να περάσεις την μπάλα μπροστά πιο γρήγορα και να παίξεις με πολύ μεγάλο πλάτος», συμπλήρωσε.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στο overlap.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ