Facebook Pixel Τάκης Μπαλτάκος: "Καλύτερο το επίπεδο διαιτησίας φέτος - Αυτό που θέλει ο Μαρινάκης δεν γίνεται..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-07 20:04:00

Μπαλτάκος: "Καλύτερο το επίπεδο διαιτησίας φέτος - Αυτό που θέλει ο Μαρινάκης δεν γίνεται..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μπαλτάκος: "Καλύτερο το επίπεδο διαιτησίας φέτος - Αυτό που θέλει ο Μαρινάκης δεν γίνεται..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς σχολίασε τη "βόμβα" Βρέντζου περί αποχώρησης του Ολυμπιακού από το Πρωτάθλημα, τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη και τι απάντησε για τον όρο... Μπαλκανιστάν!

Την άποψη πως το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας παρουσιάζεται ανεβασμένο τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος πήρε επίσης θέση για τα παράπονα του Ολυμπιακού και την κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στον Libero 107,4:

Για τις δηλώσεις Βρέντζου και Μαρινάκη: «Δεν εννοούσε την ΕΠΟ ο κ.Βρέντζος, αλλά απ’ ότι κατάλαβα μίλησε για το Μέγαρο Μαξίμου. Ίσως θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος τι εννοούσε με τη φράση αυτή για «φασιστικό παρακράτος».

Ο κ.Μαρινάκης εκτός από πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ. Εγώ δεν πρόκειται να απαντήσω στον κ.Μαρινάκη, ό,τι και να πει. Είναι πρόεδρος μιας απ’ τις ενώσεις που ανήκουν στην ΕΠΟ και δεν μπορεί η ΕΠΟ να αντιδικεί με μια απ’ τις ενώσεις της. Αν μιλάει σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού, δεν μας αφορά εμάς, αφορά τη Σούπερ Λιγκ 1. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της ΕΠΟ, για το αν είναι πέναλτι μια φάση, ή όχι. Αυτά είπε, με γεια του με χαρά του.

Εγώ δεν αλλάζω ρυθμό. Δεν πρόκειται να το κάνω επειδή κάποιος λέει κάτι. Γιατί όταν μπαίνεις στον ρυθμό του άλλου, θα κερδίσει εκείνος που έχει επιβάλλει τον ρυθμό του. Κι αν δεν είμαι εγώ αυτός, κινδυνεύω να χάσω. Άρα δε σχολιάζω, δεν μπαίνω στον ρυθμό του άλλου.

Είχα ακούσει για Αζερμπαϊτζάν, για Αφγανιστάν, τέτοιο όνομα, το Μπαλτακιστάν, δεν το έχω ακούσει, δεν γνωρίζω τέτοια χώρα».

Για όσα γίνονται με αφορμή τη διαιτησία: «Δε μου κάνουν εντύπωση όσα γίνονται τώρα. Διαχρονικά η ΕΠΟ, το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια τρικυμισμένη θάλασσα, δεν είναι κάτι που έχει αλλάξει ποιοτικά, έχει αλλάξει ποσοτικά. Ο μόνος λόγος που επιτίθεται πλέον κάποιος στην ΕΠΟ είναι η διαιτησία.

Αυτό που πραγματικά ενοχλεί ότι δεν έχει κανένας τον έλεγχο της διαιτησίας. Ο μόνος που ελέγχει τη διαιτησία είναι η ΚΕΔ. Κανείς άλλος δεν έχει λόγο, ούτε η ΕΠΟ, ούτε εγώ, ούτε κανείς.

Για το επίπεδο της διαιτησίας τόνισε: «Εγώ δεν έχω δει να λάμπουν σαν αστέρια οι ξένοι σε σχέση με τους Έλληνες. Δεν έχω τέτοια διαφορά. Φέτος τα παράπονα είναι λιγότερα και το επίπεδο είναι καλύτερο. Αυτό μου λένε όλοι όσοι ρωτάω. Είστε βέβαιος ότι ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός, θέλει να έρθει στην Ελλάδα; Να έρθει εδώ και να τον λένε λαμόγιο, να τον λένε στημένο;

Ο Μπένετ για να κάνει τον ορισμό κάθε ξένου, τον πετυχαίνει στην 10η Ομοσπονδία, οι πρώτες εννιά αρνούνται. Υπάρχει μια απόφαση της ΟΥΕΦΑ που λέει ότι όσοι παίζουν στις διεθνείς διοργανώσεις δεν πρέπει να μετακινούνται εκτός της χώρας τους την προηγούμενη Κυριακή. Άρα δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα. Υπήρχε κοινό αίτημα των ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει.

Δε θέλω να σχολιάσω για τη διαιτησία του ντέρμπι, γιατί θα κάνω κακό στην Ομοσπονδία. Ό,τι και να πω, κάποιος θα φωνάζει. Εμείς στην ομοσπονδία της Πορτογαλίας στείλαμε επιστολή για τη διαιτησία, γιατί ο ΠΑΟΚ το είχε ζητήσει. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ζητήσει κάτι ανάλογο, για να το κάνουμε».

Για την πολιτική διάσταση που δίνεται στο θέμα από τον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω αν το επιδιώκει τώρα. Εκείνο που ξέρω ότι ο κ.Μαρινάκης που είναι πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1, θέλει την επαγγελματική διαιτησία να την οργανώσει αυτός. Αυτό δε γίνεται, το ξέρουν όλοι. Σήμερα, για παράδειγμα, είχαμε συνάντηση με τους Έλληνες διαιτητές γι’ αυτό το θέμα. Ήρθαν για να τους ακούσουμε, να δούμε τι θέλουν οι ίδιοι. Δεν μπορούν να παίξουν οι διαιτητές σε μια Λίγκα, η ΟΥΕΦΑ αναγνωρίζει μόνο την ΕΠΟ, μόνο τις ομοσπονδίες, ακόμη κι αν νομοθετηθεί κάτι τέτοιο. Δεν έχω δεχθεί καμία ενόχληση, για παράπονα, από κανέναν, ούτε από τον Ολυμπιακό. Όλα όσα ελέχθησαν, πάντως, ή έγιναν, και έχουν καταγραφεί, θα πάνε στα αρμόδια όργανα και αναλόγως θα υπάρξουν ποινές, δεν ασχολείται η ΕΠΟ με αυτά. Υπάρχουν αρμόδιοι για τον πειθαρχικό έλεγχο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΑΟ έπρεπε να ήταν στο -7! Ήθελε να τον "ξεγυμνώσει" ο Ολυμπιακός - Κακός ηθοποιός ο Ιωαννίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags