Facebook Pixel Σενεγάλη - Ολλανδία: Λύτρωση για τους Ολλανδούς στο φινάλε - Κατάθεση ψυχής από Σενεγάλη αλλά δεν έφτανε (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-21 20:00:00

Λύτρωση για τους Ολλανδούς στο φινάλε - Κατάθεση ψυχής από Σενεγάλη αλλά δεν έφτανε (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Λύτρωση για τους Ολλανδούς στο φινάλε - Κατάθεση ψυχής από Σενεγάλη αλλά δεν έφτανε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σενεγάλη παίζοντας στα ίσια και με πάθος απέναντι στην Ολλανδία βρισκόταν για 83 λεπτά πολύ κοντά στο να πάρει βαθμό από το φαβορί του ομίλου, αλλά ένα γκολ του Γκάκπο από... μαγική ασίστ του Ντε Γιονγκ στο 84', άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση με το τελικό 2-0 υπέρ των Οράνιε.

Σενεγάλη - Ολλανδία: Η Σενεγάλη παίζοντας στα ίσια και με πάθος απέναντι στην Ολλανδία βρισκόταν για 83 λεπτά πολύ κοντά στο να πάρει βαθμό από το φαβορί του ομίλου, αλλά ένα γκολ του Γκάκπο με κεφαλιά στο 84' από... μαγική ασίστ του Ντε Γιονγκ, έκανε το 1-0 υπέρ των Οράνιε, για να διαμορφώσει στις καθυστερήσεις ο Κλάασεν το τελικό 2-0!

Το ματς

Το τρίτο ματς στο Μουντιάλ του Κατάρ είχε δυνατό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τους Ολλανδούς να φτάνουν στην πρώτη τελική του αγώνα μόλις στο 4ο λεπτό, όταν οι παίκτες των Οράνιε... έκρυψαν την μπάλα με τρομερή συνεργασία, όμως ο Μπέργκβαϊν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Πάντως η πρωταθλήτρια Αφρικής, Σενεγάλη, κάθε άλλο παρά αμυντικές τάσεις είχε στο παιχνίδι. Η παρθενική δική τους στιγμή ήρθε στο 9', όταν έκλεψαν την μπάλα και ο Ντιά σούταρε εκτός περιοχής, χωρίς πάντως ο Νόπερτ ν' ανησυχήσει.

Στο 20' η Ολλανδία έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν ο Ντε Γιονγκ βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Μεντί, αλλά ο χαφ της Μπαρτσελόνα καθυστέρησε χαρακτηριστικά να εκτελέσει με αποτέλεσμα να κοπεί. Στο 25' ήρθε η εκ νέου απάντηση των Αφρικανών, με το πολύ καλό σουτ του Σαρ να κοντράρει και να φεύγει εκτός. Γενικά, στο πρώτο μέρος η Σενεγάλη είχε κλέψει τις εντυπώσεις με την εικόνα της και μάλιστα όλο αυτό το είχε πετύχει, κουβαλώντας την τεράστια απώλεια του φύσει και θέσει ηγέτη της, Σάντιο Μανέ.

Ένα σουτ από τον Μπέργκχαους εκτός περιοχής για την Ολλανδία έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 40', με αυτή να είναι η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου (0-0).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος λίγα πράγματα άλλαξαν στην πράξη, με την Σενεγάλη να συνεχίζει να στέκεται καλά και την Ολλανδία να προσπαθεί να βρει το πολυπόθητο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για τους Οράνιε στο 53' ο Φαν Ντάικ πήδηξε πιο ψηλά από όλους, ωστόσο η κεφαλιά του στόπερ της Λίβερπουλ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή, ήταν η πρώτη τελική της επανάληψης.

Στο 65ο λεπτό η Σενεγάλη είχε σημαντική ευκαιρία, όταν μετά από κάθετη στον Ντιά εκείνος έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Νόπερτ στην κλειστή του γωνία απέκρουσε. Οκτώ λεπτά μετά ο Ιντρίσα Γκέιγ εξαπέλυσε "κεραυνό" από το ύψος της περιοχής μετά από στρώσιμο του Σαρ, αλλά ο Νόπερτ ήταν ξανά εκεί για να διώξει με γροθιές!

Η στιγμή της λύτρωσης όμως ήρθε για την Ολλανδία στο 84'. Ο Ντε Γιονγκ έκανε μαγική σέντρα-ασίστ, ο Γκάκπο πετάχτηκε για την κεφαλιά και την πήρε για να νικήσει την έξοδο του Μεντί (σ.σ. φέρει ευθύνη ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας) και να κάνει το 1-0! Το "κερασάκι" στην... τούρτα έβαλε ο Κλάασεν στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Μεντί σε σουτ του Ντεπάϊ, διαμορφώνοντας με πλασέ το τελικό 2-0 υπέρ των Οράνιε!

Οι ενδεκάδες

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62' Γιάκομπς), Ναμπαλίς Μεντί, Κουγιατέ (73' Πάπα Γκέιγ), Ιντρίσα Γκέιγ, Ντιατά (74' Τζάκσον), Ντιά (69' Ντιένγκ), Σαρ.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Μπλιντ, Μπεργκχάους (79' Κουπμάινερς), Nτε Γιονγκ, Γκάκπο (90+4' Ντε Ρουν), Μπέργκβαϊν (79' Κλάασεν), Γιάνσεν (62' Ντεπάϊ).

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags