Facebook Pixel Ολλανδία - Εκουαδόρ: Ασταμάτητος Βαλένσια, "χρυσός" βαθμός για το Εκουαδόρ - Δεν... βλεπόταν η Ολλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-25 19:57:00

Ασταμάτητος Βαλένσια, "χρυσός" βαθμός για το Εκουαδόρ - Δεν... βλεπόταν η Ολλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ασταμάτητος Βαλένσια, "χρυσός" βαθμός για το Εκουαδόρ - Δεν... βλεπόταν η Ολλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολλανδία και Εκουαδόρ μοιράστηκαν ένα βαθμό (1-1) και είναι όλα ανοικτά για την πρόκριση. Σκόραραν για δεύτερο σερί ματς Γκάκπο και Βαλένσια. Δεν έπεισαν πάλι οι Ολλανδοί και θέλουν νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Ολλανδία και Εκουαδόρ ήρθαν ισόπαλες με 1-1, μιας και μοιράστηκαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Βαλένσια να σκοράρει για τρίτη φορά στο Μουντιάλ το φετινό και να απαντά στη μυθική γκολάρα του Γκάκπο.

Με αυτή την ισοπαλία βολεύεται περισσότερο η Ολλανδία, η οποία ήταν ξανά απογοητευτική, αφού μετά την ισοπαλία χρειάζεται απλώς μία ισοπαλία απέναντι στο Κατάρ για να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια και με νίκη πιθανότατα να τερματίσει πρώτη.

Ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα με την Ολλανδία ψάχνει το Εκουαδόρ τελευταία αγωνιστική, ενώ το Κατάρ αποκλείστηκε και μαθηματικά πλέον από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά στον αγώνα ήταν αρκετά αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, ωστόσο οι Ολλανδοί... επιβράβευσαν τον κόσμο τους που πήγε στο Κατάρ στο 6΄ με γκολάρα!

 

Πρόκειται μάλιστα για το πιο γρήγορο γκολ στο φετινό Μουντιάλ, με τον Γκάκπο να βάζει... το γκολ της ζωής του, μιας και έπιασε τρομερή βολίδα στην περιοχή του Εκουαδόρ και ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στη συνέχεια πάντως οι Ολλανδοί έπεσαν αρκετά... Μάλιστα, στο 24΄ το Εκουαδόρ έχασε τρομερή ευκαιρία, μιας και ο Φαν Ντάικ πρόλαβε να σώσει πριν αποβεί μοιραία η μπαλιά του Εστουπινιάν.

Στο 32΄ ο Ένερ Βαλένσια έστειλε... προειδοποιητική βολή, με τον Νόπερτ να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με το Εκουαδόρ να βάζει γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ωστόσο ο Εστουπινιάν μπήκε στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα των Ολλανδών.

Στο δεύτερο μέρος η πίεση των τυπικά φιλοξενούμενων απέδωσε με το... καλημέρα, μιας και ο Εστουπινιάν έπιασε σουτ, με τον Νόπερτ να είναι σε ετοιμότητα, ωστόσο ο Βαλένσια πήρε το ριμπάουντ για το 1-1.

 

Οι Ολλανδοί ήταν αρκετά κακοί μετά το 1-0 και το Εκουαδόρ έχασε ευκαιρία για την ολική αντροπή στο 59΄ με το σουτ του Πλάτα να καταλήγει στο δοκάρι των Ολλανδών. Στη συνέχεια το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, κάτι που προκάλεσε εντύπωση ειδικά για τους Ολλανδούς.

Οι συνθέσεις

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80' Ντε Ρουν), Κλάασεν (69' Μπερχάους), Μπέρχβαϊν (46' Ντεπάι), Χάκπο (80' Βέγκχορστ)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Ινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα, Ένερ Βαλένσια, Εστράδα (74' Σαρμιέντο)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags