Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Έστειλε την Πορτογαλία στους 16 ο τρομερός Φερνάντες - Τρέχει να γλιτώσει το κάζο η Ουρουγουάη! (Vid)
| 2022-11-28 22:57:00

Έστειλε την Πορτογαλία στους 16 ο τρομερός Φερνάντες - Τρέχει να γλιτώσει το κάζο η Ουρουγουάη! (Vid)

Sportdog Team
Έστειλε την Πορτογαλία στους 16 ο τρομερός Φερνάντες - Τρέχει να γλιτώσει το κάζο η Ουρουγουάη! (Vid)

Η Πορτογαλία έκανε το 2/2 στους ομίλους χάρη σε 2 προσωπικά γκολ του Μπρούνο Φερνάντες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση! Η Ουρουγουάη τα παίζει όλα για όλα ενάντια στην Γκάνα.

Σε ένα αρκετά σκληρό και παθιασμένο ματς η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντους κέρδισε με 2-0 την Ουρουγουάη των Σουάρες, Καβάνι και προκρίθηκε έτσι στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, μιας και έχει κάνει το 2/2. Από την άλλη η Ουρουγουάη θα κυνηγήσει τη νίκη με τη Γκάνα και θα ελπίζει στο ενδεχόμενο να μην κερδίζει την Πορτογαλία η Νότια Κορέα για να προκριθεί στην επόμενη φάση!

Εξάλλου, η Γκάνα έχει 3 βαθμούς και Ουρουγουάη και Νότια Κορέα από έναν, αυτόν που πήραν στον μεταξύ τους αγώνα.

Ουσιαστικά ο αγώνας ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ουρουγουάη κρίθηκε σε δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 54΄ και στο 93΄, ενώ είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις, χάνοντας ιστορική ευκαιρία για ένα χατ τρικ που θα θυμόταν για πάντα. Η Ουρουγουάη τα έδωσε... όλα από το 70΄ και μετά, ωστόσο το δοκάρι του Γκόμες της στέρησε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Το ματς

Οι Ουρογυουανοί ξεκίνησαν με σκληρό φάουλ στα πρώτα δευτερόλεπτα για να δείξουν στους Πορτογάλους με... ποιους παίζουν! Μάλιστα, έκαναν και την πρώτη φάση στο ματς, μόλις στο 3΄ με τους Ολιβέιρα και Καβάνι να συνδυάζονται, ωστόσο το σουτ του πρώτου δεν βρήκε εστία. Οι Πορτογάλοι απάντησαν στην αμέσως επόμενη φάση, με το βολέ του Καρβάλιο να καταλήγει πολύ άουτ.

 

Ο Μπεντανκούρ πήρε αρκετά νωρίς κάρτα στο ματς, μόλις στο 6΄ για πάτημα στον Ντίας και έκανε... και άλλο φάουλ για κάρτα στο 11΄, ωστόσο δεν τιμωρήθηκε. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς πάντως άνηκε στον έμπειρο χαφ της Τότεναμ, ο οποίος έκανε μια απίθανη ατομική ενέργεια στο 33΄, για να νικηθεί εν τέλει από τον Ντιόγκο Κόστα. Η Ουρουγουάη έχασε και νέα ευκαιρία στο 36΄, με τον Μπεντανκούρ να βγάζει μια μπαλιά που δεν μπόρεσε να βρει ο Νούνιες. Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ρονάλντο στην επόμενη φάση, ωστόσο ο Ροσέτ σε πρώτο χρόνο και ο Γκοδίν σε δεύτερο έδιωξαν τον κίνδυνο. Στο πρώτο μέρος δεν έγινε κάποια άλλη μεγάλη φάση. Στο δεύτερο μέρος η πρώτη φάση ήρθε στο 52΄ για τους Πορτογάλους, με τον Φέλιξ να στέλνει τη μπάλα, μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση, στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του κίπερ της Ουρουγουάης.

Η πίεση των Πορτογάλων απέδωσε στο 54΄, μιας και έκαναν το 1-0 με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει μια σέντρα, με τον Ρονάλντο να κάνει κίνηση προς τη μπάλα, χωρίς όμως να τη βρει.

 

Στη συνέχεια οι Πορτογάλοι γύρισαν αρκετά πίσω και στο 75΄ ο Μάξι Γκόμες με ένα τρομερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ντιόγκο Κόστα. Η Ουρουγουάη έχασε νέα μεγάλη φάση στο 78΄ με τον Σουάρες να μην μπορεί να σκοράρει μέσα στην περιοχή. 

Στο 89΄ ο Μπρούνο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι χάρη σε χέρη του Χιμένες και μετά από παρέμβαση του VAR το εκτέλεσε στο 93΄ για να κάνει το 2-0 και να... κλειδώσει τη νίκη για το σύνολο του Φερνάντο Σάντος.

Στο τέλος έχασε ευκαιρία για να κάνει και χατ τρικ, ωστόσο το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (42' Γκερέιρο), Νέβες (69' Λεάο), Καρβάλιο (82' Παλίνια), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Φέλιξ (82' Νούνες), Ρονάλντο (82' Ράμος)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Χιμένες, Γκοντίν (62' Πελίστρι), Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα (86' Βίνια), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62' Ντε Αρασκαέτα), Νούνιες (72' Γκόμες), Καβάνι (73' Σουάρες)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags