Facebook Pixel Πήρε την ματσάρα και την πρόκριση η Σενεγάλη - Μοιραίος ο Βαλένσια για το Εκουαδόρ (vid)
| 2022-11-29 18:58:00

Πήρε την ματσάρα και την πρόκριση η Σενεγάλη - Μοιραίος ο Βαλένσια για το Εκουαδόρ (vid)

Sportdog Team
Πήρε την ματσάρα και την πρόκριση η Σενεγάλη - Μοιραίος ο Βαλένσια για το Εκουαδόρ (vid)

Σπουδαία νίκη - πρόκριση για την Σενεγάλη επί του Εκουαδόρ, μοιραίος ο Βαλένσια που φταίει στο γκολ του αποκλεισμού για το Εκουαδόρ.

Σε ένα συγκλονιστικό ματς η Σενεγάλη κέρδισε με 2-1 το Εκουαδόρ και πήρε τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, μιας και έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ το Εκουαδόρ έμεινε στους 4 βαθμούς. 

Aξίζει να σημειωθεί πως είδαμε ένα συγκλονιστικό ματς, μιας και η Σενεγάλη πήρε προβάδισμα στο πρώτο μέρος με εύστοχο πέναλτι του Σαρ, ωστόσο στο 66΄ το Εκουαδόρ ισοφάρισε και δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει... πολύ, μιας και ο Κουλιμπαλί έκανε το 2-1 στο 68΄, μετά από ένα κακό διώξιμο του Βαλένσια.

Η πρόκριση στους 16 φέρνει τους πρωταθλητές Αφρικής αντιμέτωπους με το νικητή του 2ου ομίλου που θα αναδειχθεί το βράδυ μεταξύ Αγγλίας, Ιράν, ΗΠΑ και Ουαλίας, με τον αγώνα να διεξάγεται το προσεχές Σάββατο.

Tο ματς

Πριν τον αγώνα ήταν γνωστό πως η Σενεγάλη καιγόταν μόνο για τη νίκη, ενώ το Εκουαδόρ βολευόταν και με την ισοπαλία, από τη στιγμή που το Κατάρ έτσι και αλλιώς είχε ήδη αποκλειστεί. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να μπουν επιθετικά στο πρώτο μέρος, με την Σενεγάλη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 3΄, όταν και ο Γκέιγ βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή του Εκουαδόρ, ωστόσο το σουτ του κατέληξε άουτ. 

Γενικά, οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη, ωστόσο οι Σενεγαλέζοι ήταν αυτοί που ήταν ακόμη πιο επιθετικοί. Μάλιστα, στο 8΄ έχασαν και δεύτερη ευκαιρία, με τον Ντιά να χάνει τετ α τετ με τον Γκαλινδές.  Απόρροια της πίεσης της αφρικανικής χώρας ήταν οι 4 τελικές που σημείωσε σε 11΄ στο ματς. Στη συνέχεια η Σενεγάλη έχανε ευκαιρίες χωρίς αντίκρισμα και μέχρι το 41 είχε κάνει 10 σουτ. Τουλάχιστον, ο κόπος της ανταμείφθηκε στο 42΄, μιας και ο Χινκαπιέ έκανε λάθος και έπεσε πάνω στον Σαρ, ο οποίος κέρδισε πέναλτι. Ανέλαβε και την εκτέλεσή του για το 1-0 στο 44΄. Γκολ που έστελνε έστω και προσωρινα΄την ομάδα του στην επόμενη φάση.

 

Στο δεύτερο μέρος το Εκουαδόρ με την πλάτη στον στόχο προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας και χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση έκλεισε τις απειλές της Σενεγάλης και έκανε το 1-1 στο 68΄. Σε εκείνο το σημείο εκτελέστηκε κόρνερ, με τον Χινκαπιέ να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Καϊσέδο να ισοφαρίζει σε 1-1.

 

Πάντως η χαρά κράτησε ελάχιστα για το Εκουαδόρ, μιας και η Σενεγάλη ξανά πήρε σκορ πρόκρισης στο 70΄, κάνοντας το 2-1. Εκτελέστηκε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Βαλένσια να κάνει λάθος διώξιμο και τον Κουλιμπαλί να το εκμεταλλεύεται για να βάλει ένα ιστορικό γκολ. 

 

Στο 76΄ το Εκουαδόρ έχασε ευκαιρία για να βάλει... εκ νέου φωτιά στο ματς, με τον Πλάτα να πιάνει γυριστό από το σημείο του πέναλτι και τον Μεντί να μπλοκάρει εύκολα.

 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
 
Εκουαδόρ (Γκουστάβο Άλφαρο): Γαλίνδες- Πρεσιάδο, Εστουπινιάν, Χινκαπιέ, Τόρες- Γρουέσο, Καϊσέδο, Φράνκο- Βαλένσια, Πλάτα, Εστράδα
Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Μεντί- Σαμπαλί, Ντιαλό, Κουλιμπαλί, Τζέικομπς- Σις, Γκούειγ- Εντιαγέ, Σαρ, Γκιέιγ- Ντιά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags