Facebook Pixel Γκουστάβο Σκάρπα - Ολυμπιακός: Ανατροπή με Σκάρπα στον Ολυμπιακό - Αποφάσισε ο Μίτσελ για τη μεταγραφή και... Χάμες-Φορτούνη!
| 2022-11-30 15:58:00

Ανατροπή με Σκάρπα στον Ολυμπιακό - Αποφάσισε ο Μίτσελ για μεταγραφή και... Χάμες-Φορτούνη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανατροπή με Σκάρπα στον Ολυμπιακό - Αποφάσισε ο Μίτσελ για μεταγραφή και... Χάμες-Φορτούνη!

Ο Βραζιλιάνος που μπαίνει στο αεροπλάνο και η 11αδα του Ισπανού. Πού θα παίξει τελικά από τον Ιανουάριο και μετά; Θα έρθει στην Ελλάδα όπως είχε κυκλοφορήσει ή θα πετάξει κατευθεία για την Αγγλία και τη Νότιγχαμ. Άρχισε σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει η κατάσταση...

Ολυμπιακός: Νέο ζήτημα έχει δημιουργηθεί, ξανά, τις τελευταίες ώρες με τον Γκουστάβο Σκάρπα και το ποδοσφαιρικό του μέλλον, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν θα έρθει τελικά ή όχι στον Πειραιά για τον δεύτερο γύρο τού φετινού πρωταθλήματος.

Το περασμένο καλοκαίρι από τους Πειραιώτες υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο Βραζιλιάνος άσος θα έρθει στο Λιμάνι για να παίξει μπάλα από την 1η Γενάρη, αλλά από τα τέλη τού καλοκαιριού είχε γραφτεί ότι θα υπογράξει τελικά συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ακόμα, το τελευταίο διάστημα ο ίδιος ο Σκάρπα σε δύο συνεντεύξεις του δήλωσε ότι το όνειρό του είναι να παίξει στην Premier League και τώρα έχει φτάσει η ώρα για να το καταφέρει.

Και η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο καλοκαίρι δεν μπορούσε να παίξει στην Αγγλία (όταν υπήρχαν τα ρεπορτάζ για συμφωνία να παίξει στον Ολυμπιακό), γιατί δεν μπορούσε να βγάλει άδεια εργασίας στην Πρέμιερ Λιγκ. Από τότε, όμως, κύλησε νερό στο αυλάκι, καθώς τελικά αγωνίστηκε στο 90%+ των αναμετρήσεων, άρα πια μπορεί να λάβει άδεια εργασίας στο Νησί!

Αρχικά να πούμε ότι ακόμα κι αν υπογράψει συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Γιατί το έχουμε δει να συμβαίνει ξανά και με άλλους παίκτες να κάνουν το δρομολόγιο Αγγλία-Ελλάδα. Κάτι που, εδώ που τα λέμε, ακόμα και για τη δική του καριέρα θα ήταν καλύτερο, προκειμένου να εγκλιματιστεί και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τους έξι πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Ευρώπη.

Άρα το γεγονός ότι μπορεί να βγάλει άδεια εργασίας στην Αγγλία ή ότι μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ (κανείς δεν ξέρει ακόμα ούτε πού θα υπογράψει συμβόλαιο), δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες.

Αυτό, όμως, που είναι εντελώς ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή, είναι ότι στην 11άδα τού Ολυμπιακού δεν υπάρχει χώρος για τον Σκάρπα! Γιατί ναι μεν ο Βραζιλιάνος μπορεί να έχει ποιότητα, αλλά η θέση του είναι ίδια ακριβώς με του Χάμες και εκεί δεν γίνεται να παίξει κανείς! Αυτός είναι ο λόγος που έχει πάει στα άκρα, έτσι κι αλλιώς, ο Πε Μπιέλ, που έχει παρόμοια στοιχεία με τον Σκάρπα.

Γιατί όταν ο Σκάρπα είχε βρεθεί στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, στην ομάδα δεν είχε έρθει ακόμα ο Χάμες- Αντίθετα υπήρχαν περισσότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις (η ομάδα έπαιζε στην Ευρώπη). Για να έρθει τώρα ο Σκάρπα και να βρει χώρο στην 11άδα του Ολυμπιακού, είναι πολύ δύσκολο. Γιατί δεν είναι μόνο ο Χάμες και ο Μπιέλ, αλλά και ο ανεβασμένος στην Ισπανία Κώστας Φορτούνης!

Για να συνοψίσουμε: Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι αν έχει υπογράψει στη Νότιγχαμ Φόρεστ ή τι όνειρο έχει ο Σκάρπα για το μέλλον του. Αλλά το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει χώρος για εκείνον στην 11άδα του Ολυμπιακού. Για αυτό και, όπως αναφέρουν άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στην ομάδα, πολύ δύσκολα να πιάσει Λιμάνι ο Βραζιλιάνος τώρα.

Πότε θα μπορούσε; Το προσεχές καλοκαίρι που μπορεί τα πράγματα για τη Νότιγχαμ να μην είναι καλά στην Αγγλία, μπορεί να αποκλείσει κάποιος ότι θα έρθει τότε στην Ελλάδα;


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "11αδα με Ντόη και Καλογερόπουλο - Ευκαιρία Μίτσελ σε Νταμπό - Με Προοδευτική ο Μαρσέλο"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags