Facebook Pixel Λύτρωση με Χουάνγκ! Στους “16” η Ν.Κορέα – Πανηγυρισμοί για Πορτογαλούς και Ολυμπιακό (VID)
| 2022-12-02 19:04:00

Λύτρωση με Χουάνγκ! Στους “16” η Ν.Κορέα – Πανηγυρισμοί για Πορτογάλους και Ολυμπιακό (VID)

Sportdog Team
Λύτρωση με Χουάνγκ! Στους “16” η Ν.Κορέα – Πανηγυρισμοί για Πορτογάλους και Ολυμπιακό (VID)

Οι Ασιάτες επικράτησαν 2-1 της αδιάφορης Πορτογαλίας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Γκάνα-Ουρογουάη.

Στιτς «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκε η Νότιος Κορέα, η οποία επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας που είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η ευρωπαϊκή ομάδα προηγήθηκε, οι Ασιάτες ισοφάρισαν και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Χουάνγκ (όχι του Ολυμπιακού) διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που έφερε την ομάδα του στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ στο Κατάρ, ισοβαθμώντας στη 2η θέση με την Ουρουγουάη. Οι Ασιάτες πέρασαν καθότι είχαν καλύτερη επίθεση.

Το ματς

Η Πορτογαλία ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Στο 5' ο Νταλότ πάτησε περιοχή από δεξιά, έσπασε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Όρτα να πλασάρει στην κίνηση για το 0-1. Στη συνέχεια οι Νοτιοκορεάτες πίεσαν για την ισοφάριση. Μάλιστα στο 17' ακυρώθηκε γκολ του Τζιν Σουν Κιμ. Δέκα λεπτά αργότερα όμως, οι Ασιάτες βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα.

Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρονάλντο έκανε πολύ κακό διώξιμο, η μπάλα στρώθηκε στον Κιμ που σκόραρε με ωραία προβολή για το 1-1, το οποίο έμεινε ως σκορ ημιχρόνου, παρότι μετά το 40' χάθηκαν πολλές ακόμα ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο 40' το εκτός περιοχής του Σον μπλόκαρε ο Ντιόγκο Κόστα. Δύο λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Βιτίνια και τον Ρονάλντο, ενώ στο 44' το σουτ του Όρτα μπλόκαρε ο Κιμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ασιάτες βγήκαν μπροστά και διεκδίκησαν το γκολ που θα την έβαζαν σε θέση πρόκρισης. Στο 46' ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Σον έπιασε σουτ το οποίο κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 67' ήρθε σειρά του Ινμπεόμ Χουάνγκ να απειλήσει από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο η αγωνία κορυφωνόταν για τους Νοτιοκορεάτες, καθώς στο άλλο ματς η Ουρουγουάη προηγείτο στο σκορ της Γκάνας, ένα αποτέλεσμα που έβαζε τους Λατινοαμερικάνους σε θέση πρόκρισης. Η Κορέα όμως δεν απογοητεύτηκε.

Και πέτυχε τον στόχο της! Τον Γόρδιο Δεσμό έλυσε στις καθυστερήσεις o Χι-Τσαν Χουάνγκ, o οποίος λύτρωσε την ομάδα του που με σκορ 2-1 πέρασε στους «16», αφού παρότι ισοβάθμισε με τους Ουρουγουανούς (με 4 βαθμούς), είχε καλύτερη επίθεση και έτσι πήρε το εισιτήριο.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags