Facebook Pixel "Όχι" Σαββίδη στα 3 εκατομμύρια - Δεν… ξεπουλάει ο ΠΑΟΚ - Νέο deal με κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-04 23:17:00

"Όχι" Σαββίδη στα 3 εκατομμύρια - Δεν… ξεπουλάει ο ΠΑΟΚ - Νέο deal με κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Όχι" Σαββίδη στα 3 εκατομμύρια - Δεν… ξεπουλάει ο ΠΑΟΚ - Νέο deal με κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα!

Το ταξίδι-αστραπή του Μπότο και οι τρεις ομάδες που ενδιαφέρονται. Ποιος είναι ο παίκτης του Δικεφάλου που κάνει... γκελ στο εξωτερικό, ποια είναι η τιμή που έχει ορίσει η ομάδα και πόσα χρήματα μπορούν ρεαλιστικά να βρουν το καλοκαίρι.

ΠΑΟΚ: Με την Γκλάντμπαχ συνδέθηκε το όνομα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, λόγω ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στη Γερμανία και αναπαράχθηκε στην Ελλάδα. Μόνο που το ρεπορτάζ είχε μια μικρή αναφορά που αφορά κόκκινη γραμμή: Η Γκλάντμπαχ θέλει να αποκτήσει τον Κουλιεράκη με 3 εκατ. ευρώ, αν και από τον Δικέφαλο η τιμή που έχουν ορίσει είναι πολύ διαφορετική.

Αρχικά να θυμίσουμε ότι ο Ζοσέ Μπότο είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ιταλία πριν από κάποιον καιρό, προκειμένου να έχει επαφές με ομάδες επιπέδου για τη μεταγραφική ενίσχυση του Γενάρη. Ο Πορτογάλος, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι διαθέτει εξαιρετική ατζέντα για να φέρει καλούς παίκτες στην ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν μας έχει πείσει για τις ικανότητές του στις πωλήσεις. Εκτός αν οι ενδιαφερόμενοι βρουν από μόνοι τους τον σύλλογο.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Πορτογάλος είχε επαφές με Μίλαν και Νάπολι ώστε να ενημερωθεί για τα "κοψίματα" του Γενάρη και σε ποιους μπορεί να υπολογίζει ο Δικέφαλος, αλλά οι άνθρωποι των δύο ομάδων τον ενημέρωσαν ότι έχουν στη λίστα τους τον Κουλιεράκη!

Ο 18χρονος άσος είναι προϊόν τής ακαδημίας τού Δικέφαλου και ο Λουτσέσκου έχει αποφασίσει να τον ρίξει στα βαθιά και έχει δικαιωθεί. Με αποτέλεσμα να υπάρχει, ήδη, ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες που παρακολουθούν την περίπτωσή του.

Προφανώς στη γειτονική Ιταλία βρίσκονται οι περισσότερες από τις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον (γενικά οι Ιταλοί "τσεκάρουν" τον ΠΑΟΚ - Από τις ασπρόμαυρες ακαδημίες βρέθηκε στην Ίντερ ο Νίκος Μπότης, που είχε θέση στην αποστολή των νερατζούρι εναντίον της Μπαρτσελόνα αλλά και ο Νίκος Κεραμίτσης που είναι στη Ρόμα) και από ο,τι φαίνεται το ενδιαφέρον προκύπτει από πολύ υψηλό επίπεδο.

Αλλά οι άνθρωποι του Δικέφαλου δεν σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν άμεσα, καθώς ο νεαρός άσος έχει potential που μπορεί να φέρει στην ομάδα μεγάλα κέρδη άμεσα (αγωνιστικά) αλλά και στο μέλλον (οικονομικά). Κι εδώ έρχεται ένα... πουλάκι από τη Θεσσαλονίκη που ανέφερε στο sportdog ότι μια πρόταση 10+ εκατ. ευρώ, προφανώς, δεν μπορεί παρά να γίνει αποδεκτή από τους ασπρόμαυρους.

Από την άλλη πλευρά ας μην βλέπουμε και τα εκατομμύρια σαν στραγάλια καθώς, παρόλη την αξία και το potential του Κουλιεράκη, τέτοιο ποσό με τα λίγα παιχνίδια που έχει παίξει, είναι λίγο δύσκολο να προκύψει. Για αυτό και στο κλαμπ περιμένουν να παίξει τουλάχιστον μια γεμάτη σεζόν και έπειτα να εξετάσουν την παραχώρησή του. 

"Το καλοκαίρι ο Κουλιεράκης έτοιμος για Μπουντεσλίγκα - 7-8 εκατ. ευρώ - Παράδειγμα ο Μαυροπάνος"

Με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει ήδη από τη Γερμανία και την Γκλάντμπαχ, επικοινωνήσαμε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο γερμανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μας διαφωτίσει για τον νεαρό άσο και αν μπορεί να έχει μέλλον στην Μπουντεσλίγκα.

"Οι Γερμανοί δίνουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, οι 11άδες τους είναι όλες με μικρό μέσο όρο. Οπότε αν εντοπίσουν ένα ταλέντο, επενδύουν πάνω και παίρνουν την υπεραξία του μέσα στα επόμενα χρόνια", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο Μαυροπάνος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς πλέον θεωρείται μέσα στους 5 καλύτερους στόπερ στη Γερμανία και έχει εξελιχθεί πολύ. Δεν αποκλείω να μπει στο στόχαστρο και ο Κουλιεράκης, λοιπόν, που είναι ταλέντο".

Μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο;

"Τώρα, όχι. Αλλά το καλοκαίρι, με προετοιμασία, να ψηθεί σιγά-σιγά, δεν αποκλείεται μια ομάδα μεσαίας τάξης να τον εντοπίσει και να τον αξιοποιήσει. Για παράδειγμα η Στουτγκάρδη έχει μέσο όρο ηλικίας 24 ετών, ενώ δεν ευρύτερα υπάρχει ομάδα με πάνω από 27 ετών μέσο όρο ηλικίας".

Ο ΠΑΟΚ ζητάει 10 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του - Μπορεί να δαπανηθεί τέτοιο ποσό;

"Θεωρώ ότι μπορούν να δώσουν 7-8 εκατ. ευρώ αν καταλάβουν ότι είναι πρότζεκτ που αξίζει να επενδύσουν. Γιατί το δικό μας πρωτάθλημα είναι υποβαθμισμένο και θα προσπαθήσουν να ρίξουν την τιμή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πρόλαβε ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ - Θυμίζει Τσιμίκα, μπακ και εξτρέμ - Ταχύτητα και θράσος"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags