Facebook Pixel Σάντος - Ρονάλντο: Πρώτος μάγκας ο Σάντος! «Έσβησε» τον Κριστιάνο Ρονάλντο και πέταγε η Πορτογαλία
| 2022-12-06 23:47:00

Πρώτος μάγκας ο Σάντος! «Έσβησε» τον Κριστιάνο Ρονάλντο και πέταγε η Πορτογαλία

του Γιώργου Θεοδωράκη
Πρώτος μάγκας ο Σάντος! «Έσβησε» τον Κριστιάνο Ρονάλντο και πέταγε η Πορτογαλία

Αντί του μεγάλου αστεριού, ο Σάντος προτίμησε τον Ράμος που πέτυχε χατ τρικ και έκανε δήλωση που άφησε τους πάντες άναυδους.

Φερνάντο Σάντος - Κριστιάνο Ρονάλντο: Στον αγώνα με τη Γκάνα, την 1η αγωνιστική, η Πορτογαλία επικράτησε με άγχος, αφού προηγήθηκε 1-0, ισοφαρίστηκε, πέτυχε δύο ακόμα γκολ, οι Αφρικανοί μείωσαν αλλά τα λεπτά δεν τους έφταναν για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την ήττα με 3-2. Η νίκη επί της Ουρουγουάης ήταν μία ακόμα δύσκολη υπόθεση, αφού ο Φερνάντες την έβαλε μπροστά στο σκορ στο 54' και έπρεπε να πάμε στο τρίτο λεπτό καθυστερήσεων για να “σφραγίσει” ο ίδιος παίκτης, μια και καλή το αποτέλεσμα.

Μάλιστα για το 2-0 έγινε πολύς ντόρος, για τη συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη φάση, κάτι το ριπλέι έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει, παρότι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ το πανηγύρισε έξαλλα, σαν να το πέτυχε ο ίδιος, φανερώνοντας μία στάση μη αποδεκτή για το ευ αγωνίζεσθαι, η οποία αποδοκιμάστηκε από το ποδοσφαιρόφιλο κοινό. Ήταν μερικές ημέρες από την ανακοίνωση της λύσης του συμβολαίου του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον απόηχο της συνέντευξης που είχε δώσει με βολές κατά του συλλόγου και του τεχνικού επιτελείου.

Στην ήττα από τη Νότιο Κορέα, την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε αλλαγή στο 65', δυσανασχέτησε και εκστόμισε κάποια γαλλικά για τον Φερνάντο Σάντος. Στο νοκ-άουτ παιχνίδι με την Ελβετία για τη φάση των 16 όπου η Πορτογαλία πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος αγαπήθηκε στην Ελλάδα και τίμησε την εθνική μας με την παρουσία του στον γαλανόλευκο πάγκο, δεν είχε τον Ρονάλντο στην αρχική σύνθεση.

Αντί του μεγάλου αστεριού, ο Σάντος προτίμησε τον Ράμος! Στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου ο κόσμος έψαχνε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο προπονητής όμως δικαιώθηκε για την επιλογή του. Κόντρα στην Ελβετία είδαμε μία Πορτογαλία να παίζει περισσότερο απελευθερωμένα. Είδαμε μία ομάδα αποφασιστική, χωρίς άγχος και μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Η επιλογή του Σάντος βγήκε καταλυτική. Ο Ράμος άνοιξε το σκορ, σημείωσε χατ τρικ και έφτιαξε και το γκολ του Γκερέιρο. Μέχρι να μπει στο 73' ο Κριστιάνο Ρονάλντο το σκορ ήταν 5-1. Μπήκε και το σκορ έγινε 6-1, αλλά από τον Λεάο. Το μόνο που είδαμε από το μεγάλο αυτό ποδοσφαιρικό προϊόν ήταν μια εκτέλεση φάουλ που πήγε πάνω στο τείχος, με τον σκηνοθέτη να δείχνει πλάνο την Χεορχίνα, τη σχέση του. Πόσο ποδοσφαιρικό έτσι;

Λοιπόν ο Σάντος όχι μόνο έδειξε ποιό είναι το πρόβλημα και πως λύνεται, αλλά βγήκε και μεγάλος μάγκας, αφού μετά το παιχνίδι δεν απέδωσε την απόφασή του στο επεισόδιο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον κάλυψε και υποστήριξε, ότι η κίνησή του ήταν για λόγους τακτικής.

Ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το αν άφησε εκτός τον παίκτης εξαιτίας της στιγμής έντασης που υπήρξε μεταξύ τους είπε: «Δεν ισχύει (σ.σ. ότι ο Ρονάλντο έμεινε στον πάγκο για το επεισόδιο που είχε με τον Σάντος), όλα έχουν ξεχαστεί. Είναι καθαρά κίνηση τακτικής. Είχαμε δύο ημέρες μέχρι τον αγώνα για να προετοιμαστούμε. Έχουμε πάρει διαφορετικές αποφάσεις για διαφορετικά παιχνίδια. Ο Ρονάλντο είναι παίκτης υπόδειγμα και θα βοηθήσει την πορεία της Πορτογαλίας».

Όπως και να έχει, για όσους ποδοσφαιρόφιλους "μισούς" τις βεντέτες και τον βεντετισμό, η κίνηση του Σάντος ήταν καθοριστική και φάνηκε να επηρέασε όλη την ομάδα. Πέταγε η Πορτογαλία. Έστειλε και το μήνυμά του, ότι μπροστά στο εθνόσημο δεν χωρούνε σταριλίκια, όλοι είναι ίσοι και η πειθαρχία επιβάλλεται για το συμφέρον της ομάδας και της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags