Facebook Pixel Γιάννης Διακογιάννης: Η αποκάλυψη Διακογιάννη για ΑΕΚ-Πούσκας και η παραδοχή για Παναθηναϊκό το 2017! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-13 12:56:00

Η αποκάλυψη Διακογιάννη για ΑΕΚ-Πούσκας και η παραδοχή για Παναθηναϊκό το 2017! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η αποκάλυψη Διακογιάννη για ΑΕΚ-Πούσκας και η παραδοχή για Παναθηναϊκό το 2017! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ηλικία 91 ετών ο Γιάννης Διακογιάννης άφησε την τελευταία του πνοή του, με τη φωνή του όμως να μη σβήνει ποτέ. 

Γιάννης Διακογιάννης: Υπήρξε κορυφαίος δημοσιογράφος, συγγραφέας, σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, αποτελώντας έναν πραγματικό δάσκαλο για όλες τις γενιές που ακολούθησαν. Θεωρείτο ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Γιάννης Διακογιάννης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, σε εκδήλωση του Δήμου Βύρωνα για την παρουσίαση του βιβλίου του παλαιού ποδοσφαιριστή Δημήτρη Θεοφάνη.

Ο Διακογιάννης δήλωσε τότε: «Παναθηναϊκός είμαι, Αθηναίος είμαι, Παναθηναϊκός είμαι. Έχω γνωρίσει τον Απόστολο Νικολαΐδη».

Μάλιστα, σε μια συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι ήταν αυτός που έφερε τον τεράστιο Φέρεντς Πούσκας στην ΑΕΚ:

«Τον Πούσκας εγώ τον πήγα στην ΑΕΚ. Είμαι στην Αργεντινή το '78. Χτυπάει το τηλέφωνο 8.30 το πρωί. "Ελα, Λουκάς εδώ". Ο Μπάρλος. Του λέω: "Λουκά μου ξέρεις τι ώρα είναι;". "Πέντε το απόγευμα είναι". Του λέω: "8 το πρωί είναι, πέντε είναι στην Ελλάδα, οκτώ είναι στην Αργεντινή". Τέλος πάντως. "Τώρα που σε ξύπνησα δεν πειράζει. Θέλω τον Ντι Στέφανο προπονητή". Του είπα: "Στο ξενοδοχείο μας είναι, ξέρω ότι κάνει σχόλιο στην τηλεόραση της Βενεζουέλας".

Του είπα: "Μην με πάρεις σήμερα γιατί μπορεί να μην τον έχω βρει". Μου είπε ο Ντι Στέφανο: "Εγώ δεν μπορώ να έρθω, έχω συμβόλαιο στην Βενεζουέλα. Γιατί δεν παίρνεις τον "Πάντσο"; Τον Πούσκας. Του είπα: "Πάντσο, μου είπε ο Ντι Στέφανο αυτό...".

Μου είπε: "Πες στον πρόεδρο της ΑΕΚ εντάξει αλλά να με πάρει τηλέφωνο". Μετά από μία μέρα με πήρε ο Μπάρλος τηλέφωνο και του είπα, αυτό είναι το τηλέφωνο του ξενοδοχείου, θα τον πάρεις εκεί να συνενοηθείς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags