Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Συγκινημένος Σκαλόνι: "Οι τελικοί... κερδίζονται, αλλά πρέπει και να παίζονται" - Τι είπε για Μέσι-Εμπαπέ
| 2022-12-18 02:40:00

Συγκινημένος Σκαλόνι: "Οι τελικοί... κερδίζονται, αλλά πρέπει και να παίζονται" - Τι είπε για Μέσι-Εμπαπέ

Sportdog Team
Συγκινημένος Σκαλόνι: "Οι τελικοί... κερδίζονται, αλλά πρέπει και να παίζονται" - Τι είπε για Μέσι-Εμπαπέ

O Λιονέλ Σκαλόνι συγκινήθηκε μιλώντας για την υποστήριξη των φιλάθλων της Αργεντινής στην εθνική ομάδα, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους «καλύτερους στον κόσμο», ανέλυσε τον τελικό, μίλησε για Μέσι και Μπαπέ, ενώ έδειξε ότι αναζητά ηρεμία λίγες ώρες πριν το σημερινό (18/12-17:00) μεγάλο παιχνίδι με τη Γαλλία στο στάδιο Lusail. 

«Νομίζω ότι αυτό που έχει πετύχει η Γαλλία είναι αποτέλεσμα δουλειάς της ομάδας, περισσότερο από έναν παίκτη. Και δεν είναι μόνο ο Μπαπέ, πέρα από το γεγονός ότι είναι καλός παίκτης. Έχουν άλλους παίκτες που τον υποστηρίζουν και τον κάνουν καλύτερο παίκτη. Και ναι, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, είναι νέος και θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό», είπε.

«Τις προάλλες μετά το παιχνίδι είπα ότι είμαι στη θέση που θα ήθελε οποιοσδήποτε Αργεντινός να είναι, ως προπονητής της εθνικής ομάδας. Είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος για αυτή τη στιγμή. Και ναι, είναι τόσο όμορφες στιγμές, για να τις απολαύσεις , παρόλο που βρισκόμαστε στην πόρτα ενός τελικού. Το σημαντικό είναι ο δρόμος, ο δρόμος που ακολουθούμε, το τι απολαμβάνουμε με αυτούς τους παίκτες. Είμαι πεπεισμένος ότι όταν το απολαμβάνεις, τα πράγματα έχουν διαφορετική γεύση και ζεις αλλιώς. Είμαστε προ των πυλών ενός μεγάλου αγώνα, αλλά μέχρι να ξεκινήσει πρέπει να το απολαμβάνεις, γιατί αυτές είναι στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία και στο μυαλό μας», πρόσθεσε ο Σκαλόνι.

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβαλάβαμε τα καθήκοντά μας, η ιδέα μας ήταν ότι η εθνική Αργεντινής ανήκει σε όλους, να δώσουμε σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή την ευκαιρία να απολαύσει αυτή τη φανέλα και εμείς να αποφασίσουμε αν έχει το επίπεδο. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια το κάναμε. Προσθέσαμε πολλούς παίκτες και ένα θεαματικό γκρουπ, που είναι έτοιμο να πεθάνει για αυτή τη φανέλα και όποιος παίζει τα δίνει όλα στο μέγιστο.

 

Μέσι-Μμπαπέ; Το αυριανό παιχνίδι είναι Αργεντινή-Γαλλία πέρα από αυτό. Έχουμε και οι δύο τα απαραίτητα όπλα ώστε οι άλλοι παίκτες να μπορούν να αποφασίσουν το παιχνίδι και όχι απαραίτητα οι δυο τους. Υπάρχουν παίκτες από πολλούς ότι μπορούν να αποφασίσουν το ματς. Η αλήθεια είναι ότι με την Αυστραλία ο διαιτητής ήταν καλός, αλλά τώρα με το  VAR και τόσες πολλές κάμερες διαθέσιμες, δεν νομίζω ότι μπορεί να βλάψει ή να ωφελήσει κανέναν», συμπλήρωσε.

«Λυπάμαι πολύ που τόσοι πολλοί οπαδοί μπορεί να μην μπορούν να βρεθούν στον αγώνα. Το γήπεδο έχει  συγκεκριμένη χωρητικότητα και ήδη έχοντας έρθει και χωρίς εισιτήρια, είναι απίστευτο, ελπίζουμε ότι η πλειοψηφία μπορεί να παρευρεθεί και να ζήσει μια μεγάλη χαρά. Το συναίσθημα είναι μέρος της κουλτούρας μας, όλων όσων ζουν στην Αργεντινή των γύρω μας, του πώς το ζουν οι άνθρωποι, έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο και είχαν ανάγκη από χαρά και αυτό έρχεται σε εμάς. Αυτές οι εικόνες φτάνουν και είναι αδύνατο να μην συγκινηθείς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και στην Αργεντινή, αν και είναι δύσκολο να το καταλάβεις, είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Το ότι μπόρεσα να είμαι χαρούμενος σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι υπέροχο. Αλλά η μεγαλύτερη συγκίνηση είναι να βλέπεις τους φιλάθλους, τον κόσμο στους δρόμους, μια τηλεόραση πίσω από έναν φράχτη, πράγματα που συγκινούν τον κόσμο», είπε.

«Καταρχήν υπάρχει μια καθορισμένη φράση ότι οι τελικοί κερδίζονται και δεν παίζονται, είναι εν μέρει σωστό, αλλά οι τελικοί πρέπει να παίζονται όπως παίξαμε τα τελευταία παιχνίδια, αναλύοντας τις δυσκολίες του αντιπάλου, όπου μπορούμε να κάνουμε ζημιά. Συναισθηματικά, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, αλλά το παιχνίδι αναλύεται, δουλεύεται, δεν μπορούμε μόνο να σκεφτόμαστε να βγούμε να παίξουμε μόνο να σκεφτόμαστε τη νίκη ή να κερδίσουμε όλες τις μονομαχίες, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα για να το αναλύσουμε και να το αντιμετωπίσουμε καλά», συμπλήρωσε ενώ σε ερώτηση για την άμυνα τεσσάρων ή πέντε απάντησε:

«Το έχω αποφασίσει, τώρα έχουμε την τελευταία προπόνηση. Θα είναι μία από τις δύο επιλογές. Ο τρόπος παιχνιδιού μας ξεφεύγει από το σύστημα. Ο τρόπος με τον οποίο θα παίξουμε αύριο θα είναι ο τρόπος που πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλό μας.» 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags