Facebook Pixel ΑΕΚ: Απαντήσεις από ειδικό για τον Γκατσίνοβιτς - Ατάκες για τις φήμες περί αργοπορίας της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-20 13:23:00

Απαντήσεις από ειδικό για τον Γκατσίνοβιτς - Ατάκες για τις φήμες περί αργοπορίας της ΑΕΚ

Sportdog Team
Απαντήσεις από ειδικό για τον Γκατσίνοβιτς - Ατάκες για τις φήμες περί αργοπορίας της ΑΕΚ

Πολύ κουβέντα έχει ξεκινήσει για το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Ένωσης αποφάσισαν τελικά ο Σέρβος να κάνει επέμβαση ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Λάκης Νικολάου: Για το τι ακριβώς ισχύει με τον τραυματισμό του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και για τον λόγο που αποφασίστηκε τελικά να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να ξεπεραστεί το πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς μίλησε στη Live Sport ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ , τονίζοντας ότι δεν χάθηκε καθόλου χρόνος στην περίπτωσή του.

«Έχει αναπτύξει μία οστεΐτιδα από την υπερβολική τάση των μυών, είναι αυτό που λέμε σύνδρομο των κοιλιακών προσαγωγών. Προσπαθήσαμε με συντηρητικό τρόπο να τον αντιμετωπίσουμε αλλά όπως φαίνεται δεν απέδωσε και για να μη χάσουμε καιρό είπαμε να του το φτιάξουμε με επέμβαση. Θα το αναλάβει ο κύριος Κωνσταντινίδης, που έκανε και του Τσούμπερ, ο οποίος είναι ειδικός σε αυτού του είδους τις επεμβάσεις και από την αρχή μας συμβούλευε.

Το ξέραμε το πρόβλημα. Είπαμε πως αν καταφέρει με τη συντηρητική αγωγή να νιώσει καλύτερα τότε θα το ξεπεράσουμε. Έτσι. Αλλά δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ενισχύσουμε λίγο την περιοχή της βλάβης. Δεν είναι σπάνιο. Τώρα έχουμε βρει έναν τρόπο να μη χάνουμε μήνες και μήνες και με μία χειρουργική επέμβαση αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρόνιο το περιστατικό, δεν είναι χτύπημα και χειρουργούμε ή δεν χειρουργούμε.

Ένα ποσοστό 80% παικτών που το παθαίνουν πάνε καλά με τη συντηρητική αγωγή, δεν είναι δηλαδή σύνηθες σε όλους τους ποδοσφαιριστές που αναπτύσσουν αυτό το σύνδρομο να οδηγούνται στο χειρουργείο. Ένα μέρος, ναι, οδηγείται, αλλά όχι όλοι. Ο καθένας που ενοχλείται λίγο και κάνει αυτό το σύνδρομο, δεν σημαίνει πως πρέπει να τον βάζουμε στο χειρουργείο αμέσως. Όχι. Κάνουμε τη συντήρηση και βλέπουμε πώς πάει και μετά οδηγούμαστε στο χειρουργείο.

Στην αρχή το παιδί πήγε καλύτερα για δύο εβδομάδες, μετά όμως, όταν πήγε να μπει στις δραστηριότητες, υποτροπίασε με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε να χειρουργηθεί και να μη χάσουμε άλλον χρόνο. Πριν από δύο εβδομάδες το εμφάνισε. Όχι μόνο δεν έχουμε καθυστερήσει, αλλά ίσα-ίσα πάμε και πολύ γρήγορα στο χειρουργείο. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε και λίγο ακόμα, αλλά είπαμε να μην χάνουμε τον χρόνο, γιατί βλέπαμε πως τελικά δεν πήγαινε καλά», είπε ο Λάκης Νικολάου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags