Facebook Pixel Συγκλονιστικό ντοκουμέντο! Ο Νίκος Ξανθόπουλος ξεσπά σε κλάματα για τον πατέρα του Μελισσανίδη
| 2023-01-24 10:43:00

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο! Ο Νίκος Ξανθόπουλος ξεσπά σε κλάματα για τον πατέρα του Μελισσανίδη

Sportdog Team
Συγκλονιστικό ντοκουμέντο! Ο Νίκος Ξανθόπουλος ξεσπά σε κλάματα για τον πατέρα του Μελισσανίδη

Ο αείμνηστος ηθοποιός υπήρξε φίλος του ηγέτη της ΑΕΚ, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με προσωπική δήλωση στην ιστοσελίδα της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ.

Έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, μετά από πολύμηνη μάχη με προβλήματα υγείας, το «παιδί του λαού», ο αγαπημένος ηθοποιός, Νίκος Ξανθόπουλος,, ο οποίος έγινε δημοφιλής κυρίως τη δεκαετία του '60, εποχή που πρωταγωνίστησε σε πολλές δραματικές ταινίες.
 
Έγινε γνωστός μέσα από τους ρόλους του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού που ζει μέσα στη δυστυχία αλλά τελικά λυτρώνεται. Αλλά και του πρόσφυγα! Στις ταινίες του πέρασε όλα τα μηνύματα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τους Κρυπτοχριστιανούς, σε μία εποχή ευαίσθητη, που γινόταν συνεχώς προπαγάνδα κατά των Ποντίων
 
Ο Ξανθόπουλος ήταν παιδί Ποντίων προσφύγων, με καταγωγή από την Πουλαντζάκη. Γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934.
 
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ξεκίνησε την πολύχρονη και επιτυχημένη καριέρα του ως ηθοποιός το 1957 στο θέατρο. Από το 1963 και μετά, αφοσιώθηκε στον κινηματογράφο και το τραγούδι
 
Λάτρευε όμως το διάβασμα και τον αθλητισμό, αφού ήταν αθλητής της ΑΕΚ στα εφηβικά του χρόνια.
 
Μάλιστα ο ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης, έκανε προσωπική δήλωση επίσημη ιστοσελίδα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.
 
«Το μέγεθος της απώλειας του λαοφιλούς ηθοποιού μας, ένθερμου ΑΕΚτζή και επί σειρά ετών προσωπικού μου φίλου Νίκου Ξανθόπουλου είναι ανεκτίμητο.
Το τι συμβολίζει η μορφή του Νίκου Ξανθόπουλου για τον χώρο της τέχνης και ειδικότερα για τον ψυχισμό του προσφυγικού ελληνισμού, το έχουν νιώσει ανεξίτηλα μέσα τους οι γενιές και γενιές των ανθρώπων που άγγιξε και σημάδεψε με την πορεία του στον κινηματογράφο και στο τραγούδι.
Η απώλεια του Νίκου για εμένα προσωπικά, και είμαι σίγουρος και για πολλούς ακόμη συμπατριώτες μας, είναι απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που εξέφρασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα βάσανα, τους καημούς και τις ελπίδες τους.
Νίκο, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ».
 
Θα αναρωτηθείτε γιατί η κεφαλή της ομάδας έκανε προσωπική δήλωση για τον Νίκο Ξανθόπουλο;
 
Η εξήγηση βρίσκεται στο βίντεο που ακολουθεί. Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε μιλήσει για τον Ζώρα Μελισσανίδη, πατέρα του ηγέτη της ΑΕΚ, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ζώρας του Πόντου», τον Δεκέμβριο του 2010.
 
Αναφερόμενος στο βιβλίο, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως αποτελεί τη βιογραφία ενός ξεχωριστού ανθρώπου, ενός λεβέντη, που όλοι θα ήθελαν να είχαν πατέρα.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags