Facebook Pixel Tραγούδι αφιερωμένο στην μνήμη του Άλκη Καμπανού (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-01-25 10:51:00

Tραγούδι αφιερωμένο στην μνήμη του Άλκη Καμπανού (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Tραγούδι αφιερωμένο στην μνήμη του Άλκη Καμπανού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μουσικοί, συνθέτες και στιχουργοί από την Κοζάνη ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εκφράσουν τον πόνο και τη θλίψη τους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη στις 31 Ιανουαρίου του 2022.

 

Το τραγούδι στέλνει το δικό του μήνυμα προκειμένου να μην υπάρξει ποτέ ξανά αντίστοιχο τραγικό συμβάν. «Το τραγούδι γράφτηκε την ίδια μέρα της δολοφονίας του Άλκη, τότε τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα, φυσικά είναι ακόμα πάρα πολύ έντονα τα συναισθήματα.

Γράφτηκε με σκοπό να γίνει ένα είδους αφιέρωμα σε αυτό το παιδί, που τόσο άδικα χάθηκε, στην οικογένειά του και παράλληλα να στείλουμε ένα μήνυμα όλοι μαζί ότι πρέπει, επιβάλλεται ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της τρέλας. Αυτός ο παραλογισμός δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι πολιτισμός, άντε και λίγη καζούρα μεταξύ φίλων, ως εκεί», δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο στιχουργός Παντελής Ουσταγιαννίδης.

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα και το συγκλονιστικό ξέσπασμα της μητέρας του 19χρονου. Οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού ανεβαίνουν έναν Γολγοθά που φαντάζει ατελείωτος. Οι 12 κατηγορούμενοι ζητούν συγγνώμη αλλά αρνούνται ότι σκότωσαν τον Άλκη.

«Θα επικαλεστώ την στρατιωτική μου εμπειρία. Ήταν οργανωμένοι καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4”, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση. Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους, πριν φτάσουν στην Χαριλάου. Αυτό, στο στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία» είπε ο πατέρας του Άλκη.

Σχετικά με την “συγγνώμη” που ζήτησαν κάποιοι από τους κατηγορουμένους, ο κ. Καμπανός σχολίασε «εφόσον θεωρούν ότι δεν έκαναν τίποτα, γιατί ζητάνε συγγνώμη; Καταστρέψανε μαζί με τον Άλκη, την ζωή όλης της οικογένειας».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags