Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Μπλέκει το θέμα με elite διαιτητή στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός - Αυτό το μεγάλο... αγκάθι
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-31 23:40:00

Μπλέκει το θέμα με elite διαιτητή στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός - Αυτό το μεγάλο... αγκάθι

Sportdog Team
Μπλέκει το θέμα με elite διαιτητή στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός - Αυτό το μεγάλο... αγκάθι

Σε ραδιοφωνική εκπομπή της Θεσσαλονίκης μίλησε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ  και αναφέρθηκε στο αίτημα Ερυθρόλευκων και ανθρώπων του Δικεφάλου του Βορρά για τοπ ρέφερι στο μεταξύ τους ντέρμπι και τις δυσκολίες που υπάρχουν. 

Στέργιος Αντωνίου: Με αφορμή την απόφαση της ΕΠΟ ότι δεν θα διεξάγονται οι αγώνες των ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων αν δεν υπάρχουν απινιδωτές στα γήπεδα φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, ο οποίος έκανε αποκαλύψεις και για το κόστος έλευσης ενός elite διαιτητή για τα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκα.

«Είναι μια σωστή απόφαση. Κανείς δεν μπορεί να μπει μπροστά σε τέτοια ζητήματα. Έχω την άποψη ότι έπρεπε να δοθεί μία ελαστικότητα για ένα θέμα που έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν με τους απινιδωτές. Το ποδόσφαιρο με την κρίση και τον κορωνοϊό δοκιμάστηκαν αρκετά και έπρεπε να δοθεί 20 μέρες παράταση για να μπορούν οι δήμοι να βάλουν απινιδωτές στα γήπεδα ώστε να μην υπάρχουν διακοπές των Πρωταθλημάτων. 

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους δήμους σε συνεργασία με τις ΕΠΣ να υπάρχουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα. Δεν λύνεται το πρόβλημα με τους απινιδωτές γιατί καθημερινά βλέπουμε τα γήπεδα να φιλοξενούν κόσμο και να μην υπάρχουν γιατροί. Καλό θα είναι να γίνονται κάποια σεμινάρια σε προπονητές και παράγοντες για να μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες. Θα διακοπούν πολλά Πρωταθλήματα. Είχα μία επικοινωνία με τους δημάρχους του Νομού και με διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να υπάρχουν απιδινωτές στα γήπεδα για να μην έχουμε αναβολή των αγώνων. Είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες. Κακώς δεν υπάρχει ελαστικότητα στους δήμους για τους απιδινωτές, όπως είχε γίνει και με τα τεστ του κορωνοϊού. 

Οι απιδινωτές υπάρχουν σε χαμηλό κόστος. Μια επικοινωνία που είχα με κάποια εταιρεία μου ανέφερε ότι το κόστος είναι 720 ευρώ με όλες τις πιστοποιήσεις. Η απόφαση του Συμβουλίου ήταν να σταλεί εποστολή στον υφυπουργό αθλητισμού, όμως η άποψη η δική μου κι αυτή που πέρασε ήταν να σταλεί και σε άλλα υπουργεία ώστε να πιέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τους δήμους για το θέμα των απιδινωτών. Έχει συμπυκνωθεί το ποδόσφαιρο. Κάποτε είχαμε 5.000 σωματεία και τώρα έχουμε 2.000 και δεν βλέπω να έχει μέλλον το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Για τη διαιτησία: «Η διαιτησία έχει διαχωριστεί. Ο Μπένετ δεν θέλει να κάνει αυτό που έκανε ο Κλάτενμπεργκ. Το VAR κάλεσε τον Διαμαντόπουλο να δει τη φάση, αλλά αυτός επέλεξε να παραμείνει στην αρχική του απόφαση. 

Ο κ. Αγραφιώτης στο συμβούλιο μας είπε ότι θέλει elite διαιτητή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Συμφωνούμε όλοι με αυτό, το θέμα όμως είναι το κόστος. Γιατί ένας Γερμανός elite (προφανώς ο Μπριχ) που είχε έρθει στοίχισε 22.000 ευρώ. 

Το κόστος της διαιτησίας το αναλαμβάνουν οι ομάδες. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Για τους Έλληνες διαιτητές είναι καθορισμένο το ποσό. Δεν ξέρω αν οι elite διαιτητές μπορούν να αφήνουν τα Πρωταθλήματα τους και να έρχονται εδώ συνέχεια. Αυτούς τους διαιτητές πρέπει να τους κανονίζεις μέρες πριν, όχι τελευταία στιγμή. 

Αν ο κ. Μπένετ θέλει να φέρει elite διαιτητή στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα πρέπει από την προηγούμενη εβδομάδα να τον είχε κλείσει. Εδώ για τον Ολυμπιακό με τον Άρη ζητήθηκε να μπει Έλληνας ρέφερι. Αυτή τη στιγμή όσα ακούγονται για τη διαιτησία δεν βοηθούν στην προώθηση του προϊόντος. 

Αυτό που έγινε στο Μουντιάλ με τον Λαόθ, αν ήταν στην Ελλάδα θα είχε μπει ο κόσμος στο γήπεδο. Υπάρχουν συνεχώς παράπονα για τη διαιτησία. Δεν θέλω να ασχοληθώ με τη διαιτησία, όλοι θέλουμε να έχουμε καλούς διαιτητές χωρίς παρατράγουδα. Εγώ θέλω να το πάρει κάποιος δίκαια φέτος το Πρωτάθλημα, χωρίς παράπονα από τις υπόλοιπες ομάδες. Έχουμε καλούς Έλληνες διαιτητές και με την έλευση του VAR βελτιώθηκαν τα πράγματα», είπε ο Στέργιος Αντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργισμένο μήνυμα Καραπαπά - Πήρε θέση και ο Ολυμπιακός - Εξελίξεις πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags