Facebook Pixel Διαιτησία: Αποκάλυψη! Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία σνομπάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-03 09:47:00

Αποκάλυψη! Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία σνομπάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Sportdog Team
Αποκάλυψη! Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία σνομπάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Οι πέντε ομοσπονδίες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν στέλνουν διαιτητές στην Ελλάδα για να διευθύνουν αναμετρήσεις.

Χαμός έγινε τις τελευταίες ημέρες με τον διαιτητή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League. Στις 31 Ιανουαρίου 2023, στο περιθώριο της εκτελεστικής επιτροπή, τόσο ο Μάκης Γκαγκάτσης, όσο και ο Δημήτρης Αγραφιώτης, ζήτησαν από την Ομοσπονδία να μεταφέρει στον Στιβ Μπένετ το αίτημά τους για elite διαιτητή στον αγώνα της Κυριακής. Σε συνέχεια αυτής της προφορικής συμφωνίας, οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν και στην αποστολή επιστολής, ζητώντας επίσημα έναν ρέφερι από τα έξι προηγμένα πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία).

Εν τέλει η ΚΕΔ ικανοποίησε το αίτημα για elite διαιτητή ορίζοντας τον Σλοβάκο, Ιβάν Κρούζλιακ, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε σφυρίξει το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 για τα πλέι οφ της Super League. Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο διαιτητή με σημαντικές παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού φέτος έχει ήδη διευθύνει τρεις αγώνες Champions League (Μπάγερν-Ίντερ 2-0, Ρεάλ-Σαχτάρ 2-1, Τσέλσι-Σάλτσμπουργκ 1-1), ενώ μόλις στα 28 του χρόνια διηύθυνε τον τελικό του Europa League το 2013.

Η επιλογή του Κρούζλιακ όμως δεν άρεσε στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να είχαμε έναν πόλεμο ανταλλαγής ανακοινώσεων με τον ΠΑΟΚ, μία παράσταση σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που ζούμε συχνά πυκνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι "ερυθρόλευκοι" αποκάλεσαν τον ρέφερι "ψυχοπαίδι" του πρώην τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ και διαιτητή, Λούμπος Μίχελ και απαίτησαν την αντικατάστασή του άμεσα, τονίζοντας πως θα εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο αν αυτό δεν συμβεί. Έτσι, άφησαν υπονοούμενα ακόμα και να μη κατέβουν στο ντέρμπι της Τούμπας. Βλέπετε, η ομάδα του Πειραιά έχει παράπονα από τη διαιτησία του Σλοβάκου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ντιναμό Κιέβου για τα νοκ άουτ του Europa League τον Φεβρουάριο του 2019 όταν και ηττήθηκε 1-0.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» στην ΕΡΤ, πήρε όπως ήταν αναμενόμενο θέση για όσα έχουν ειπωθεί. Όπως σημείωσε, δεν θα αλλάξει ο διαιτητής καθώς αυτό απαιτεί χρόνο, αφού θα πρέπει να είναι ξένος και κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να συμβεί.

Για να ξαναεπιστρέψουμε στο αρχικό αίτημα των δύο ομάδων για elite διαιτητή, όπως σας αναφέραμε στο ρεπορτάζ, αμφότεροι ζήτησαν ρέφερι από τα έξι προηγμένα πρωταθλήματα ήτοι Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία. Εδώ όμως υπάρχει μία αποκάλυψη από την εφημερίδα LiveSport. Οι πέντε μεγάλες ομοσπονδίες, δηλαδή Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία ενημέρωσαν την ΕΠΟ-ΚΕΔ, ότι δεν στέλνουν διαιτητές…

Τί σημαίνει αυτό; Μας σνομπάρουν τα μεγάλα πρωταθλήματα; Θα υπάρξει επιτέλους λύση με την ελληνική διαιτησία; Μείνετε συντονισμένοι στο Sportdog. Το σίριαλ διαιτησία στην Ελλάδα θα έχει και άλλα επεισόδια…

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags