Facebook Pixel "Η ΑΕΚ τον πρώτο λόγο για τίτλο με ώθηση από Φιλαδέλφεια – Αρέσει ο Κωνσταντέλιας – Κοιλιά ο ΠΑΟ"
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-07 14:59:00

"Η ΑΕΚ τον πρώτο λόγο για τίτλο - Να βρουν άλλη τιμωρία για τα... δοκάρια - Μεγάλη κοιλιά ο ΠΑΟ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Η ΑΕΚ τον πρώτο λόγο για τίτλο - Να βρουν άλλη τιμωρία για τα... δοκάρια - Μεγάλη κοιλιά ο ΠΑΟ"

"Χρόνια είχαμε να δούμε Έλληνα παίκτη σαν τον Κωνσταντέλια"! Ο Μάκης Τζάτζος στο Sportdog για το φετινό πρωτάθλημα της Super League. Πως είδε το ματς στην Τούμπα, την αναβολή στο Περιστέρι και τι λέει για την αγαπημένη του Ξάνθη.

Την άποψη ότι θα γίνει μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά με την ΑΕΚ να έχει τον πρώτο λόγο, εξέφρασε ο Μάκης Τζάτζος, ο οποίος θεωρεί, ότι το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δίνει ώθηση στους παίκτες.

Ο βετεράνος άσος που έκανε μεγάλη καριέρα στην Skoda Ξάνθη μίλησε στο Sportdog, μετά την 21η αγωνιστική και σχολίασε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, την εμφάνιση Πασχαλάκη και την περίπτωση του Κωνσταντέλια. Αναφέρθηκε στην κοιλιά που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός και εκτίμησε πως θα είναι καλύτερος στα πλέι οφ και εξήγησε γιατί το λατινοαμερικάνικο στυλ δεν πάει πλέον τον Άρη. Παράλληλα επεσήμανε την επιθυμία να ισχυροποιηθεί ποδοσφαιρικά η επαρχία.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιές εντυπώσεις έχετε από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός;

«Ήταν ένα καλό ντέρμπι. Είχε ρυθμό, χωρίς πολλές διακοπές. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα και ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Είχε περισσότερες τελικές, αλλά δεν ήταν καλός στα τελειώματα και έτσι έληξε 0-0 που δεν συμφέρει κανένα».

Το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ χάθηκε λόγω Πασχαλάκη;

«Ήταν καλός ο Πασχαλάκης. Τις ευκαιρίες όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ τις έχασαν μόνοι τους. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είχε παίκτες σε καλύτερη κατάσταση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά όπως είπα στην τελική προσπάθεια υστερούσαν».

Πώς είδατε τον μικρό, τον Γιάννη Κωνσταντέλια;

«Εμένα μου αρέσει από την πρώτη μέρα που έπαιξε στους μεγάλους. Τον ήξερα από τις Ακαδημίες. Είναι κάτι το εξαιρετικό. Πρέπει να βελτιωθεί στα τελειώματα και πρέπει να είναι πιο επιδραστικός στις ενέργειές του, αν θέλει να κάνει καριέρα. Είχαμε καιρό να δούμε σε αυτήν τη θέση Έλληνα ποδοσφαιριστή με τέτοια χαρακτηριστικά. Ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει στις Ακαδημίες και έχει αρκετά παιδιά που έρχονται στην πρώτη ομάδα. Είναι κάτι που μου αρέσει, να βγαίνουν δηλαδή Έλληνες παίκτες, ιδιαίτερα αν έχουν μεγάλη αξία».

Πώς κρίνετε την εμφάνιση του Παναθηναϊκού με τη Λαμία;

«Ο Παναθηναϊκός μετά από πολλά άσχημα αποτελέσματα έπρεπε να κάνει μία νίκη. Μάλιστα τον έκανε φάσεις η Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο πριν καθαρίσει το παιχνίδι. Πιστεύω, ότι ο Γιοβάνοβιτς θα έχει σε καλή κατάσταση την ομάδα στα πλέι οφ. Αν γυρίσουν οι τραυματίες και ενσωματωθούν οι μεταγραφές θα έχει καλύτερη ομάδα. Έκανε μεγάλη κοιλιά».

Ποιό είναι το σχόλιό σας  για το αναβληθέν παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΚ λόγω αντικανονικότητας των εστιών;

«Εμένα μου αρέσει να σχολιάζω τα αγωνιστικά. Η ΑΕΚ σε ανάλογη περίπτωση που θα μπορούσε να κάνει ένσταση πριν από δύο χρόμνια δεν το έκανε για fair play. Δεν λέω, ότι δεν είναι θέμα που βρέθηκαν δύο εστίες με χαμηλότερο ύψος. Εγώ θα ήθελα όμως τα παιχνίδια να αρχίζουν και να τελειώνουν στο γήπεδο. Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν η ΑΕΚ θα πάρει τους βαθμούς χωρίς αγώνα. Να βρούν άλλο τρόπο τιμωρίας όμως. Δεν το λέω μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και φυσικά θέλω οι ομάδες να παίζουν σε γήπεδα με προδιαγραφές. Να τονωθεί η επαρχία και να φτιαχτούν πιο δυνατές μικρότερες ομάδες χωρίς εξάρτηση από κανένα».

Το λέτε λόγω της ποδοσφαιρικής σας αγάπης, της Ξάνθης που οδηγήθηκε σε διάλυση;

«Όχι μόνο για την Ξάνθη, αλλά και για όλη την επαρχία. Εντάξει, είναι η ομάδα μου, η Ξάνθη. Περνά την δοκιμασία της και αυτή, όπως πέρασαν και μεγαλύτερες ομάδες. Όταν μία ομάδα πέφτει για εξωαγωνιστικούς λόγους είναι άσχημο. Θέλω δυνατές ομάδες επαρχιακές».

Ο Άρης ηττήθηκε στη Νίκαια. Πώς σας φαίνεται φέτος;

«Ξεκινά με φιλοδοξίες και πολλές φορές χάνεται. Θα προτιμούσα να έχει περισσότερους Έλληνες στο ρόστερ του. Δεν έχει σχεδόν κανέναν. Αυτό το λατινοαμερικάνικο στυλ το πληρώνει, γιατί δεν έχει παίκτες σε θέσεις κλειδιά και έχει μεγάλα κενά».

Πώς βλέπετε την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος;

«Η ΑΕΚ μετά το πρώτο δίμηνο-τρίμηνο παίζει ωραίο και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Έχει καλή μεσοεπιθετική γραμμή, έχει καλούς ποδοσφαιριστές και βγάζει ποιότητα. Με το νέο γήπεδο έχει ψυχολογική και αγωνιστική άνοδο. Θα έχει τον πρώτο λόγο έτσι όπως ήρθε το πρωτάθλημα.

Έτσι και αλλιώς όμως, θεωρώ, ότι θα γίνει μεγάλη μάχη. Γιατί οι μεγάλοι δυσκολεύτηκαν σε έδρες όπως τα Γιαννίνα, η Τρίπολη και το Περιστέρι. Εμένα αυτό μου αρέσει. Η ΑΕΚ όμως έχει καλύτερη δυναμική σε σχέση με τους άλλους. Αν έπαιζε στο ΟΑΚΑ με μικροκεσαίες ομάδες θα είχε 15-20.000 κόσμο. Δεν θα ήταν γεμάτο το γήπεδο. Δεν θα υπήρχε αυτή η ατμόσφαιρα. Στη Φιλαδέλφεια μυρίζει γειτονιά και το νέο σύγχρονο γήπεδο δίνει ώθηση στους παίκτες να παίζουν παραπάνω. Ο κόσμος το χαίρεται, αν και μερικές φορές, αυτό το θέμα με τα καπνογόνα δεν κάνει καλό ούτε στην ομάδα, ούτε στους φιλάθλους».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πρωτάθλημα της μεζούρας"; - Ο Μελισσανίδης το σχεδίαζε 2 χρόνια - Απέναντι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags