Facebook Pixel Kόλλησε στο μηδέν η Τσέλσι
| 2012-01-21 17:40:00

Kόλλησε στο μηδέν η Τσέλσι

Kόλλησε στο μηδέν η Τσέλσι

Η Νόριτς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Τσέλσι στο Κάροου Ρόουντ και κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να διατηρήσει την εστία της ανέπαφη! Στους 29 πόντους τα «Καναρίνια», έμειναν στους 40 οι Μπλε.

H Nόριτς ξεκίνησε ανοιχτά και αφού είχε μια επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Τσεχ με τον Πίλκινγκτον στο 7`, στο 10` ο ο Χολτ απώλεσε την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μόρισον με έξυπνη μπαλιά τον έβγαλε σε καλή θέση, αλλά το πλασέ που δοκίμασε από το ύψος της περιοχής πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσεχ. Η τακτική πειθαρχία της Νόριτς δεν επέτρεπε στους Μπλε να δημιουργήσουν ευκαιρίες, παρά το ότι είχαν την κατοχή. Στο 26` ο Τόρες με ωραίο «τσίμπημα» με το μυτάκι πήγε να αιφνιδιάσει τον Ρούντι, ο οποίος έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Σαν να μην έφτανε το επιθετικό αδιέξοδο, η Τσέλσι έχασε και τον Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος παραχώρησε στο 36` τη θέση του στον Μαλουντά, νιώθοντας ενοχλήσεις στη γάμπα.

Στις καθυστερήσεις η Τσέλσι κάπως ανέβασε στροφές, έχοντας ένα σουτ του Μάτα που πέρασε άουτ και ένα ωραίο γύρισμα του Τόρες στον ελεύθερο Μαλουντά, με τον Πίλκινγκτον να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς πολλά-πολλά και χαρακτηριστικό του ήταν ότι καμία από τις δύο ομάδες, δεν έκανε ούτε ένα φάουλ!

«Βράχος» ο Ρούντι!
Η Νόριτς έδειχνε ακόμα πιο... άνετη στο κέντρο με την επανέναρξη, αλλά οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβασαν στροφές. Η Τσέλσι είχε ένα ξαφνικό μακρινό σουτ του Νταβίντ Λουίς στο 53`, το οποίο πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Τόρες στο 59`. Στο επόμενο λεπτό, ο Ισπανός βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή μετά από ωραία προσπάθεια του Μποσίνγκουα από τα δεξιά, αλλά κατάφερε... να αστοχήσει, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η ευκαιρία «ξύπνησε» τους Μπλε, που στο επόμενο λεπτό άνοιξαν ωραία την άμυνα της Νόριτς με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Μάτα μετά από έξυπνη πάσα του Στάριτζ, αλλά ο Ρούντι απέκρουσε το σουτ του Ισπανού.

Η Τσέλσι είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, έβγαλε δύο επικίνδυνα σουτ με Μεϊρέλες στο 67` και Ραμίρες στο 73`, αλλά όσο ο Ρούντι κρατούσε ανέπαφη την εστία του, η αγωνία αυξανόταν. Ο Βίλας Μπόας έριξε στη μάχη στο 76` τον Λουκάκου αντί του Τόρες, που για ένα ακόμα ματς της Πρέμιερ Λιγκ δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 82` με τον Μάτα να έχει ένα επικίνδυνο σουτ και τον Ρούντι να πέφτει και να αποκρούει για μια ακόμα φορά. Οι παίκτες του Βίλας Μπόας συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, αλλά τα «Καναρίνια» άντεξαν και στο τέλος πανηγύρισαν με τους οπαδούς τους έναν πολύτιμο βαθμό με ομάδα του Βig Four!

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags